Header

Tuesday, January 18, 2011

Jom Layan Ramen Jepun

Tak tau pesal lidah saya lately dok lah ulang kunyah  makanan yang ala2 bercitarasa negara matahari terbit nih nak kata minat or layan movie jepun idak lah jugak kan but saya mmg suka makanan jepun pun.......ngeeeeee!

Last week weols gi layan makanan jepun jugak kat Ichiban Ramen ni....kalau terasa² nak layan ramen jepun mmg weols gi layan sini je tp kena beware tau ada lagi satu kalau kat Sunway Pyramid tuh namanya Ajisen Ramen....haaaa yang itu non halal ok! Jangan plak tersalah gi masuk kat situ ye...hehehe.


Ichiban Ramen nih ada logo halal

ishhh pesal teruk sgt nih tgkmuka sendirik nih....huhuhu

my laling...prebetsabu....:)
Weols dating lagi berdua....Avin Damia nan ado dia tak join skali. Now bukan senang nak dapat peluang dating berdua-duaan nih....ahakssss

ini MV punya....tom yam noodle...tp noodle dia yg special punya bukannya mee kuning yg biasa tuh

ini fish ball apa entah....dh lupa
salmon teppanyaki nih prebetsabu yang punya
prebetsabu amik set so buah n miso sup nih included skali lah....=)

Miso sup nih maybe pada penggemar makanan jepun depa tak suka kot coz bau² miso tuh x kuat sangat tapi saya suke yg mcm nih coz saya xsuke sangat kalau makan miso yang bau dia teramat kuat....kureng jadi selera makan....:)

walid avin damia nih gediks lak dia....lol

Air nih kesukaan saya....kiranya ini antara signature dish (walaupun hanya sekadar beverages ye) kat ichiban ramen nih lah....special lemon tea kasturi kot namanya kalau tak silap lah tp rasa dia tersangat lah hebattttttt....maknanya sedap lah tuh....hehehehe



Author's note: sowie lah uols n3 makan je in a row nih....maafinnnn dong!!!! Ini hanyalah kebetulan sahaja n3 ringan before kita masuk ke n3 yg lebih ilmiah n berat nanti² ye.....wakakaka


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Sidratul Muntaha said...

ichiban tu tak thu ape maksud dia
tpi klu ramen tu thulah
maksudnya mee
tpi ade tak menu teriyaki kat situ?
huhuhu
tu yg was was sikit kak mas
sbb daku rajin menengok AFC
mmg thu klu teriyaki chicken tu mmg ade letak arak beras...
btw..
setahu ayu jugaklah
miso ni paste ke sos peraman dari beras,barli n soya.
tpi tak thulah klu dia jatuh kategori tapai beras tu..
boleh lagi lah sbb org kita pun buat apam tepung beras tu pun guna tapai beras..

wallahualam
nak makan tu ler yg sangat2 was - was...
klu tak was - was takper...

masviona said...

Sidratul Muntaha,

Akk pun sama mcm ayu lah ramen tuh tau lah (jenis2 mee sup ala cina) tp ichiban tuh xtau gak

tp kalau psl miso sup tuh...setahu akk dia sejenis sup yang berperisa ikan n dicampur sedikit sayuran (selalunya mcm daun sup or kuchai lah kot)ataupun makanan² laut (kdg2 rumpai2 laut yg depa dh proses n kdg2 ada gak yg dibuat mcm ala2 tauhu tuh)....pasal apa sup tuh dipanggil miso sup coz ada rasa miso lah...hehehe yg selebihnya tak tau lah plak akak

Kaseh said...

saya sangatt sukaaaa japanese foodd.. ada satu jap restaurant kat bangi tau mas.. nama dia MIYAGI kat deretan annur..tersgtla sedapnya kat situ.. dulu ngan ex tiap2 bulan g mkn kat sana.. pastu baru2 ni pegi ngan ex gak kat sana..mengimbau kenangan lama..hehehe.. try la mas.. ajak PB g try..tapi dia ada time2.. siang bukak kul 11 totop kul 2 pastu bukak balik kul 6 sampai 11..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!