Header

Friday, January 21, 2011

Kadangkala, keASLIAan itu lebih bermakna

Zaman sekarang dah serba maju. Segala benda boleh di ditiru dan diaplikasi berbeza dengan versi yang asal.
Tengok sahaja pada makanan kita. Pelbagai campuran bahan kimia telah digunakan untuk mengekalkan dan memberi rasa yang sama seperti yang asli.

Memang lah, dengan penggunaan teknologi ni, kita dapat menikmati sesuatu yang telah diubahsuai dari yang asli tu secara lebih lama, tanpa luput dan kadang kala ianya adalah dipertingkat dari yang lama, kononnya lebih baik dari yang asli.

Tapi kadang-kadang, sesekali, if kita dapat merujuk sesuatu bende tu kepada versi yang asal dan asli, kita dapat perhatikan tiada teknologi yang sebenarnya dapat menandingi keunikan yang asli kan?

Dan sebab itu juga lah kadang-kadang weols akan mencuba untuk kembali kepada yang asal, jika berkesempatan.

Dan itulah juga yang weols buat tiap kali sekiranya bunga cempaka yang ditanam kat luar rumah weols tu mengeluarkan bunga, then tiap kali itulah weols akan ambil beberapa putik bunga tu dan diletakkan di dalam kereta-kerata weols :)

Tiada satu pun pengawi atau air freshner yang dapat mengalahkan bau asli bunga tu!
Harum semerbak segenap pelusuk kereta.

Tapi itulah, kesegarannya hanya bertahan paling kuat 3 hari, then layu sudah tidak mengeluarkan bau.





*saya suka natural beauty... takyah pakai makeup tetebal macam opera cina pun dah cantik.. kan viona?


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Kaseh said...

ni bunga yg momok suka ke tuh?

masviona said...

Kaseh,

ayooooo....betul ke kaseh....uwaaaaa tatuttttlah klu ini macam

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!