Header

Wednesday, January 05, 2011

Kejutan pada tarikh 31 Dec 2010


First time saya mau story mory sket pasal birthday celebration saya baru² nih. Salah satu reason nyer coz my lovely hubby aka prebetsabu cum CTO mv.com nih sebok now dok request kan. Dia cakap dia dah tengok expression saya n camne real action saya but dia jugak nak tengok n nak hayati camne saya nak luahkan n ekpress kan rasa happy saya in words plak......huhuhu (prebetsabu memang gedik sket pun....hahaha!!!). So saya yang menurut perintah jelah kan...hiksss

rasanya saya lah orang yang diculik tapi paling happy kat dunia....hiksss

Seperti n3 live yang kluar ritu, saya memang seakan² diculik coz dia siap blindfold  (tapi ini culik secara paksa rela lah ye....hikss)  saya kan. Ok memang lah saya yang ikat sendrik key tuh but dia yang paksa² tapi saya pasrah n rela....auwwww! ok. Saya ikutkan saya coz saya tau mesti ada suprise untuk saya kan, memang leh agak pun tapi yang tengah dok dag dig dug jantungku itu sbb tak tau bentuk yang mcm manakah suprise itu....haaa tu dia lah kan.

Saya siap pesan kat prebetsabu, "B, ingat tak birthday v bukan rini tau, besok tau!" hahaha. Memula saya tak mau jugak kena ikat² mata nih tapi takut plak dia kata saya tak sporting....hahaha. So layankan ajer sebab masa kat rumah tadi dia dah ngadu kat Avin Damia cakap bonda tak sporting sebab tak moh pakai short pant yang dipilihkan.....hahaha

Ok memula cadangnya mcm nih. Pagi tuh weols mau bawak Avin Damia mandi manda kat kolam kat KLCC. So kena lah bawak baju main air sorang satu then saya dah sediakan baju untuk dijadikan basahan weols nantikan ngan swim suite for our anak dara la ofkoz kan. 

Sekali prebetsabu pilihkan short pan untuk saya n soh saya bawak ke sana. Memula saya menolak coz saya cakap kat dia short pan tuh terlalu pendek n agak seksi untuk dipkai didepan public. Tapi dia tetap berdegil mau saya bawak pant tuh jugak....huhuhu n saya pulak siap request nak bawak pant yang more better n more sopan drp yang dia pilih lah....so dia merajuk then mengadu kat anak ayat lebih kurang camni lah "Avin, tengok Bonda nih, bonda nih tak sporting la" huhuhu...dia cakap camtuh tau....siap ckp leh tak tunaikan permintaan dia...wakakaka

So lepas dah siap breakfast semua weols pun memulakan perjalanan lah ke KLCC sepatutnya but sampai kat Bangi Toll Plaza tetiba saya nampak stereng dipulas kekiri oleh prebetsabu maknanya menghala ke Seremban/ Johor semua kan so terus saya cakap, eh salah jalan ke. Dia jawap alamak dah salah jalan xper² kita buat Uturn kat depan sana (saya dah agak dalam hati ini mesti ada agenda yang tersembunyi kan....hahaha) tapi layankan ajerlah walaupun dlm hati start dah pk apalah yang prebetsabu dah plan kan ni kan...huhuhu...scary ok!
Sampai je RnR Seremban benti sat kat petrol pam coz dia nak kuarkan duit katanya. Avin Damia pantang nampak petrol pam sebok nak ikut coz nak powww walid dia lah kan. Walid dia cecepat cakap tak leh n cakap lebih kurang camni "Nampak tuh ada uncle bawak motor ramai² tuh, Walid nak gi jupe ngan diorg nak bincang sumthing sat" Mak aiii ahkak dalam hati dah risau ermmmm mata dok intai je dia masuk dalam petrol pam tuh buat apa kan. Tapi dek banyak sangat mat² moto n superbike n jugak kereta yang park kat depan entrance tuh so saya tak leh plak nampak dia kat dalam tuh. Tapi dalam hati dok pk jangan lah dia bawak weols semua kat beach then soh geng² biker tuh siram saya......aduss!!!

Bila dia masuk dalam kete balik dia terus amik key dia then lipat² pastu cakap "leh tak V tolong ikat nih...tutup mata v" saya dah mengelabah beruk mulanya "alaaa apanih nak ikat nak wat apa, tak ikat xleh ke???" Dia cakap ala tak leh kena ikat jugak...."alaaaa xyah la" prebetsabu lak reply "alaaaa ikat lah v" adussss sekali lagi dalam² keterpaksaan itu saya merelakan diri gak lah ikat mata sendrik.....huhuhu.

Jadinya bermula lah perjalanan saya dari toll seremban ke PD dalam keadaan mata yang tertutup. Saya ada gak wat taktik jahat cakap nak terkencing so dia bukak mata kan (tapi sebenarnya memang nak terken pun uols) tapi dia lak cakap alaaa tadi tak cakap awal² dah gerak je baru nak bitau....so camne nih leh tahan tak??? tahan lah kejap ye.... then saya pun jawap ok je lah....:)

Masa awal² saya kena tutup mata tuh avin damia tak perasan coz dia dah start landing kat belakang lelama lepas tuh dia dah start perasan pastu siap nangis² soh walid dia bukak tau. Dia tak kasi bonda dia tutup² mata macam tuh. Yang walid dia plak beria² soh saya pujuk, saya pun pujuk...senang je bawak dia datang kedepan pastu dia tertido kat ribaan saya.
Maka perjalanan pun diteruskan semula, tak lama lepas tuh weols dah sampai ke tempat yang dituju bila prebetsabu mintak saya coz dah sampai katanya setelah berbelas² kali saya dok buat pertanyaan mcm "jauh lagi ke?, berapa lama lagi nih? lambat lagi ke? ada bape minit lagi nak sampai???" hiksss

Bila sampai je, dia soh saya keluar n tengok bawah. Bila saya tengok je dia tanya "agak² kat mana nih" terus saya jawab dengan confidentnya The Legend International Water Homes coz saya nampak mcm nih

saya nampak private pool nih n lagi pulak prebetsabu memang tau saya dah lama nak datang sini....hikss
Pastu saya dah senyum² n happy sgt....sepanjang jalan nak sampai ke bilik tuh rasanya hati berbunga² sangat coz saya mcm dah leh agak keadaan dalam bilik nanti mcm mana kan....hiksss

N bila dah sampai.....kami semua tersenyum lebar....kenapa dan mengapa usah lah dikau bertanya wahai reader semua...hiksss tapi tatapi lah picca dibawah ini...:)


2 bed...king size

snap dr our room....sgttttt mavelesss kan!



Subhanallah....pemandangan nih sgttttttt cantik dan menenangkan
saya terasa macam nak pindah dok sini je... ***perasan jadi jutawan sekejap
Saya tanya nape prebetsabu tak amik bilik yang ini..yg kat atas laut nih kan. Dia jawab dia pilih yang the best utk saya...sbb bila cek rege bilik weols tujh lagi mahal so katanya yang mahal confirm lah lagi best kan....hahaha


Avin dok memain ngan stroler dia...happy sgt dia

dapur cuma ada microwave jer so xleh masak² la...panas² kan boleh


Toiletries




our private pool.....in the house...luas jugak
Happy swim time
Happy family time
n actually its a happy quality time wth family
avin sampai dah berjaya swim xyah pegang² dia lagi....jadi bonda n walid dia leh manja² terlebih....hiksss

view kat lobby...masuk bilik dulu then baru jupe lupa...ahaksss coz prebetsabu naik park madam A terus...hiksss

Lepas dah puas berenang renang ke tepian....lol perut pun dah terasa lapa makanya barulah weols keluar mencari apa² yang patut dan jugak masa untuk mem pamper kan diri sendrik

Saya pergi hair saloon n spa....buat treatment rambut n jugak kasi new look utk tahun baru kan...hehehe. Prebetsabu pun sambil kesempatan sama cuci rambut cuma Avin Damia je xde part kat saloon nih coz dia baru je potong rambut ritu kan...hehehe.

Lepas tuh bersuka ria 
then bersuka ria lagi..hehehe

Pastu malam tuh kuar lagi untuk dinner lak......memula saya ingt kejutan habis setakat tghr tuh jer ghopernye malam tuh masih ada kejutan lagi...hehehe


Mau tau sebab dan musabab???

itu resia lah....ehhhh ok² sedikit² akan dishare di next episode lah kan.....hiksss

Sabar ok uols coz sabar itu separuh drp iman....kan kan kan...:)

yg ini harus ada diluar sepanjang masa....ahaksss



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Kaseh said...

ya allah sangatt besh ini tempat.. harus terjah kans.. tapi kan entry ni yg paling besh part last sekali tuh... `privacy please` wakaka sabo je la..

@e_da said...

wahhhhh bestnya..mesti mahal bilik ni kan..teringin gak nak gi...

@e_da said...
This comment has been removed by the author.
masviona said...

Kseh,
sila terjah kaseh sgttttt best...hehe privacy please tuh mmg saje letak paling last...hahaha

e_da,
sila lah terjah eda...rate rege semalm dlm 500++ for peak season...:) sgt besttttt!

Raja Radiah said...

wahhhh syioookkkk nya....nnti nak ajak laling pi sini lah....

Ann-Wardrobe said...

thanks mas sbb info ttg ini! kalau tidak confirm an x tahu! haha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!