Header

Wednesday, January 12, 2011

Lady Biker in da making ;)

Ye uols. Masviona kita tu sekarang dalam proses untuk menajamkan balik skill dia untuk bawa motorsikal. Dia tengah training untuk bawa si JerkahSerakah tu!



Dulu time student, Masviona ni memang dah pandai bawa motor. Tapi dia cekap bawa motor takde clutch je lah. Masa tu dia mmerempit dalam universiti dia tu kehulu ke hilir naik Honda Ex5 dia ;)
Lepas dah habis belajar, aku beli Yamaha 125z. Motor ni ada clutch. Time ni la dia mula ada belajar camna nak bawa motor ada clutch.

Lepas tu dah ada kereta, viona kita focus pada kereta je. Dia dah tinggalkan bidang dua roda ni. Paling tidak pun dia just jadi pillion je aku yang bawa dia ke hulu ke hilir.

Tapi lately ni Masviona ada bagitau aku dia nak try untuk bawa motor aku tu! Wah! bagai orang mengantuk disorong bantal lah! Kecik tapak tangan nyiru saya tadahkan! Bukan senang nak dengar request dari viona untuk naik motor ikut aku ride konvoi pun susah, but kali ni dia terus request untuk belajar semula camna nak ride!!! Perghhh...

Memang hati aku riang girang gemilang lah! Satu usaha yang sangat membuatkan aku happy. Thanks to V sebab mencuba sedaya upaya untuk menyelami minat ni and hope V dapat gak aura-aura minat ni serba sedikit ;)

Lepas sesi briefing mengenal semula parts pada JerkahSerakah. Brek lever, clutch and throttle.

Lepas dah kenal parts, baru leh turun padang untuk biasakan diri ngn motor tu.

Untuk sesi pertama ni, lebih kepada fokus untuk biar viona dapat feel n mengenal part motor tu. Tak boleh lah nak terus ride ke jalan besar kan?
Dah kenal parts motor, baru lah biar dia try kat dalam jalan kawasan perumahan. Bawak pusing-pusing dalam taman dulu Once dia dah biasa with gear n clutch tu, baru kita terjah open road!

Cayalah viona!!

Nah layan sikit video ni :)



*Best-best lepas ni kita ada ride konvoi iron butt leh tukar2 bawak with viona! yes!

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

Kaseh said...

alaaa kat opis..takleh nak layan video.. anyway mas..u look sexy babe on that bike..heheh phewiiit..

Hezesuze said...

walweeiii clust uols...lepas ni haruss banyak xtvt rider yihaaaa!!

tapi rasenye handel tu tinggi beno...mihahaha

atty's said...

lepas ni leh beli lagik sejibik lak utk mas

prebetsabu said...

Kaseh, xpe.. Nnti mlm pun leh tgk vid tu kat umh. Tu vid pendek je ada lg yg pjg kat utube tp x bubuh sini ;)

Heze, ala kak xde la byk pun kot nk ride.. Klu ada ms bebetul free je br ride.. Xleh ride slalu sian avin nnti kene tggl. Itu handle mmg tinggi skit for mv tp selesa for me ;) maybe lps ni psg balik handle lama yg rendah tp lebar tu ;)

Kty, xmungkin lah kot nk beli sebiji lg.. Bazir je. Lg sonot cmni leh tukar2 bwk. Memula mv peluk saya pastu tukar, sy peluk mv.. Auuumm lg best!

Ada Dalina said...

perhhh...
u rockkkkkkkkkkkkk la MV....
yeyehhhhhhhhhhhh.....

CathJ said...

hehehhe... memang ada gaya lah.... ^_^

masviona said...

Ada,
hehe...rock eh..baru berpeluang test sekali nih utk kali ke-2 xtau lagi bila dapat....huhuhu

CathJ,
huhuhu gaya amenda nye cathj....i bising² ada lah kat PS coz dah leh upload kat FB pastu siap buat n3 plak malam tadi ingtkan dia buat keje dia ghopernye kenakan i lak....huhuhu

sogan eden tau!!!

Kaseh said...

phewiiitttt sudah dapat tgk..cayala mas..

masviona said...

Kaseh,
hehehe....sogan bebenornya kaseh tp PS lah dok cakap apa nak sogannye

memula mas xmoh belajar area taman tuh mas nk gi belajar kat area litar tinggal yg kat bangi tuh dia tak kasi soh gak bawak kat area umah je...huhhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!