Header

Wednesday, January 12, 2011

Surah² Amalan

ada CD n ada buku terjemahan dia...best!! Leh dgr dlm Madam A n Miss V nih

Ini saya beli masa tengah makan kat restoran sedara mara kat Bangi tetiba ada budak laki datang jual CD nih. Terus tertarik selalunya if nampak oarang yang jual² camtuh malas nak layan kan.
Budak tuh datang jer aproach prebetsabu dulu tapi prebetsabu biasalah bukan dia layan pun benda² camni tetambah lak lepas tuh handset dia berbunyi. Handset dia mmg jarang senyap...berdering je manjang....aduhhhh tensionnnnnn tapi sabar je jugak coz tau itu semua urusan kerja kadag rezeki jugak tuh....hiksss.

So saya pun amik part lah terus layan budak laki si penjual CD nih, terus tanya rege coz malas nak dengar depa membebel panjang lebar sampai tak tau mana full stop tuh kan so dia ckp 19.90 tapi kalau akk beli ini akk leh dapat dedua diary nih dengan rege rm10 satu katanya mamat tuh.

dedua nih best!

 Bila nampak jer diary nih terus saya setuju tanpa banyak soal bicara coz saya mmg dah berkenan ngan dedua diary nih. Satu Diary Motivation 2011 and lagi satu Diari Islam 2011. Dulu masa time makan kat area bangi gak ler ada dah budak yang datang jual tapi masa tuh ada sedikit kesilapan teknikal telah berlaku so tak dapat beli tapi mmg saya suka nak ingat nak beli pun...alhamdulillah ada lagi rezeki untuk saya dapatkan dedua diary nih even lambat sket tapi agakberbaloi coz bayar rege rm20 tapi dapat plak CD surah-surah amalan ni coz dulu masa memula depa datang approach tuh xde plak CD nih termasuk dalam pakej.....hehehe rezeki saya lah tuh.

Sempat lah saya selak dua tiga page kan, mmg terasa macam berbaloi je beli diary nih coz selain ada banyak benda dalam tuh macam planner lepas tuh ada gak date² penting dalam islam ermmmm banyak lah kalau nak explain kan...dedua diary nih pun best sgt.

Ok meh saya share satu quote nih yg saya petik drp Diary motivation 2011 maybe boleh jadi inspirasi untuk uols kan mana tau....lagipun tak salah share benda baik kan...malah bak kata orang putih sharing is caring rite... n caring is loving then loving is lovely....lol.....hehehe ok yg last tuh ahkak tambah sendrik eh....hiksss

Listen with no judgements. Listen without answering with the voice in your head. Go beyond outer appearances and listen to the message within. Listen lovingly with the silence of your heart.
LOVE IS THE VOICE UNDER ALL SILENCES

E.E. Cummings



Ok Full stop.....just renungkan n hayati quote kat atas nih eh uols!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Kaseh said...

sedang merenung ayat2 diatas :P

masviona said...

kaseh,
sama2 kita renung eh kaseh...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!