Header

Friday, February 25, 2011

iPhone, Android & Blackberry users.. jom WAZE !!!

Pekebende plak nye Waze tu?

ok untuk semua pengguna smartphones, jom jadikan phone kita lebih smart ;)
Pernah deganr kan pasal aplikasi Foursquare?
Tu untuk checkin n bagitau tmpat-tempat yang dah kita pergi, dan juga untuk mengetahui tempat2 menarik di sekitar kita..

Kali ni, perkenalkan pulak WAZE.. haa.. yang ini lagi bst kot.. sebab yang ini GPS navigation appication..
Dia lebih kurang foursquare jugak, tapi yang ni lebih menjurus  kepada traffic n navigation.. so lagi ramai yang guna, lagi byk updates tentang sesuatu perjalanan tu kita boleh tau.. traffic jem, road closing, accidents etc etc..
haaaa best ooo..

Dan yang wat dia lebih best, ianya jugak mampu beri kita navigation turn by turn.. just bgtau mana nak pegi, then dia akan calculate n warn kita tentang route tu if ada users report jem ke, eksiden ke etc etc...

So apa tunggu lagi, sepertimana kita meramaikan 4sq, jom ramaikan users Waze pulak!! Insyaallah sesama kita benefits from the apps info ;)

gi sini untuk pengguna iPhone, Blackberry and Androids - www.waze.com

still tak paham? nah tengok video ni:




ok jom share keadaan lalulintas, routing and macam2 lagi di Waze!
Got  smartphone? Be a smart user as well ngeeeeee

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!