Header

Saturday, February 12, 2011

Lompat Tikam.....@ Belanga

Saya pun xtau lah camne nama makanan nih leh jadi lompat tikam.

Nak kata klu kita nak makan kena melompat dulu ke or kita kena lompat n menikam org/benda dulu baru leh makan pun idak lah jugak kan.

Jadi sampai skrang nama kuih nih masih menjadi tanda tanya dlm diri saya yg masih belom terjawab...hahaha




I

Ini sebenarnya sejenis kuih dr pantai timur or maybe lg tepat ckp kelantan lah kot tp rasanya kat terengganu or kuantan pun biasa juga ditemui rasanya.

Ini saya makan semalam di restoran Belanga @ the gardens. sedap! Tp ofkos lah xleh lawan mcm yg di beli di kampung samaada di pekan kok lanas or pekan ketereh dedua yg ini still xleh challenge lah yg kt kg punya tu tp kira ok lah kan sbb masih sedap.

Itu pasal lah agaknya belanga ni sgt2 sesuai ngan jiwa saya n menjadi restoran kegemaran saya...:)

Sapa yg tak pernah rasa kuih lompat tikam ni sila angkat keyboard??? 

Sedap ahkak ckp kat ko dik nunnnnn! Lol


Sent via BlackBerry from Maxis


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!