Header

Wednesday, February 09, 2011

Tabungan untuk Masa Depan Anak Kita

ini duit raya Avin Damia ritu

Masa cuti hari Wilayah ritu weols amik peluang yang ada untuk buat urusan  yg berkaitan ngan bank ngan gomen semua ngan selesa n rileks coz tak perlu nak berasak2 n berebut2 sbbnya time tuh dah ramai yg dah start cuti kan....hehehe ada yg amik peluang cuti raya cina nih mengalahkan chinese amik cuti kan....hehehe

Weols happy coz banyak urusan yg weols dpt settlekan hari tuh, antara salah satunya ialah membuka akaun tabung haji untuk anak dara tuh.
Alaaa pakai duit yang dia dapat masa raya ritu je pun, simpan lama2 pun xleh jugak weols itu pun ada yg dah terusik coz kadang2 weols kalau xde duit kecik ke apa ke pow gak duit dia tuh...hahaha. Kalau teringat weols ganti balik ada yg terlupa tuh hehehe pempaham jelah kan....ahaksss

duit tabung...syiling, bukan main berat lagi bonda nak bawak ke bank tau avin

Ditop up kan sedikit ngan duit syiling yang bertahun dah plan nak gi bank in but asyik terlupa jer n jugak time teringat  xde masa yg sesuai lak nak gi bank in kan. Makanya tersadai lah dia di dalam drawer tanpa diusik2 kalau tak silap weols dah masuk setahun dah nih kot....hahahaha.

Sampaikan duit syiling yg dalam tabun g sekarang nih pun dah nak penuh dah pun, tp yg itu tunggu lah next time coz xsempat nak kira dulu...hahaha. Duit syiling nih pun avin lah yg suka tabun, pantang nampak duit syiling bonda or walid mesti mintak nak tabung tp selalunya duit syiling walid lah coz bonda ada bag kecik khas utk simpan syiling je


form tabung haji untuk Avin Nurdamia Alhamra

Syukur Alhamdulillah now Avin damia dah ada akaun tabung haji....hehehe agak terlewat gak lah sebenarnya utk dia coz anak lagi  anak2 lain yang lagi awal dibuka akaun nih oleh ibu bapa masing2 but weols bersyukur lah at least avin damia pun ada sama.

Demi untuk masa depan dia jugak kan mmg bagus bukak akaun tabung haji nih uols selain drp ada dividen walaupun sedikit kan tapi tetap ada n prosedur nak bukak akaun nih pun senang bukannya susah mana pun. Anak2 kita tak perlu dibawa pun just bawak salinan surat beranak n mykid jer pun buat ibu bapa yag masih belum memiliki akaun tabung haji ini maka haruslah salah seorang (either mother / father) membukak akaun dengan tabung haji terlebih dahulu ngan simpanan minuman rm50 je pun tak banyak pun kan.

Sbg info bg sesapa yg berada di area  kajang/bangi, cawangan mini tabung haji ada kat Jln Sg Chua sebelum Medan Satey Kajang if dari putrajaya/cyberjaya or lebih tepat lagi kat area bawa fly over nak kuar ke highway SILK tuh.


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

rasp said...

sapphire lum buka lagi akaun tabung haji...
tapi dah ada akaun lain...
ermmmm bagus gak kan ada akaun tabung haji nie...
u membuat i tergerak hati nak buka for her...
thanx sis..

atty's said...

kat warta pun ada tabung haji
aritu budak2 bukak kat sekolah rm20, kalau tak silap.

Kaseh said...

pilihan yg tepat...kaseh adik beradik dari kecik ayah dah bukak tabung haji sorang satu..asb pun..tapi dulu nama dia apa ntah lupa.. dia simpan sikit2... ada yg dah kena kuar buat sambung study kaseh dulu.. dan ada gak yg kaseh dah kuar utk kepentingan sendiri hehe..apa2 pun mmg berbaloi...

masviona said...

Rasp,
Hehe sama2 sis...nnti bukakkn utk saphire tau...:)

masviona said...

Atty,
Owwhhh kat warta pun ada eh kak ty...bagus2. Weols before gerak tuh carik info kt tenet dulu tgk2 ada cwngan mini kat sg chua itu yg trus terjah sana tu...hehe

masviona said...

Kaseh,
Alhamdulillah..untung kaseh n adik beradik lain dpt ayah yg dh amik langkah bijak ni...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!