Header

Wednesday, February 23, 2011

TERTINGGI - Dividen EPF 2010

Baru-baru ni KWSP sudah pun mengumumkan kadar dividen yang diagihkan kepada semua pencarum.

Yang paling best, ianya merupakan kadar tertinggi yang pernah diberikan! Wahhh sejarah tu!

Berapa? Setelah diperkenan oleh menteri kewangan, maka kadar dividen kwsp bagi tahun 2010 ialah 5.8%

Alhamdulillah!

Sudahkah company anda mencarum potongan gaji anda?

Simpanan untuk hari tua (akaun 1 je la.. Akaun 2 leh wat kuar utk pelbagai urusan lain yg dibenarkan..ngeee)

Sejak -snin aritu 21 feb, kita dah boleh tengok dah berapa jumlah dividen yg kita dpt dlm akaun kita.. Waauuuu alhamdulillah.

Takyah g kaunter lah! Gi je register di iAkaun epf. Cmna nak register? Korang search lah entry lama aku dah citer panjang lebar ;)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

2 Comments Uols:

Zana_MamaBatrice said...

syukur alhamdulillah
even dah masuk gomen pun
still ada lagi epf untuk tahun nie coz' tak settle lagi bab pertukaran opsyen pencen...h ehe he..merasa gark lagi nie

masviona said...

zana,
wahhh best lah mcm tuh....:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!