Header

Tuesday, March 22, 2011

House of Nasi Kerabu di MV.com

A couple of week ago, i decided to pujuk rayu my hubby to acu cuba try test kedai makan nih.....ahaksss. Actually the shop owner is a friend of mine, banyak kali dah dia ajak datang tapi atas sebab musabab yg tak dapat dielakkan makanya kami terpaksa biar berlalu je macam tuh tapi niat nak datang tuh memang ada lah kan. Harus lah support bisnes kengkawan kan uols.

Kebetulan weols datang berjalan umah kakak n abang kat selayang so alang² tu singgah sekali lah. Alamat  if uols nak serbu kedai nih senang je google je House of Nasi Kerabu confirm jupe. Kat foursquare ada kat fb pun ada fanpage dia.Blog pun ada gak tau...:).

House of Nasi Kerabu ataupun HONK (Kak yu tak sangka ooo saya teka betul HONK tuh stand for what...hahaha...saya main type je apa yg terlintas kt kepala) sebenarnya dah lama dah terjun dlm biz makanan especially nasi kerabu nih tapi dulu kat kelantan lah nama kedai pun lain but now sesuai ngan peredaran masa semua kan so sampailah masanya utk di rebranding kan itu yang jadi HONK tuh....:).

official signboard de lagi...kedai baru operasi kan plan² kayuh lah

Sempat ler saya snap gambar prebetsabu, kebetulan ada kedai car wash dekat² situ so weols hantar madam A grooming dulu sementara nak tunggu weols habiskan masa kat HONK nih kan.

Before masuk restoran nih dah image dah camne keadaan kat dalam, susun atur semua dah dpt bayangkan dah coz dah tengok dlm gambar. Masuk² je mmg tak lari daripada yang dijangkalah susun atur n decoration kat dalam simple but yet impresif n sgt nice lah.


simple, kemas n teratur....sgt cozy kan????
 Gambar² hiasan wall yang digantung sangat² mencirikan intipati kedai nih. Terasa seperti anda berada di  sebuah kota di Kelantan bersesuaian lah ngan konsep kedai yang menyediakan menu yang berasaskan Auntentic Kelantan kan. 

banyak menu yang best² kat sini. Tapi sayang seribu kali sayang gambar menu yang weols cuba xde dlm simpanan saya tapi kat dalam BB Torch prebetsabu (Xpe² nnti saya mintak dia update n3 nih ngan masukkan gambar² makanan tuh untuk menggoda uols semua ngan makanan yang ada kat HONK...hiksss). Tapi tak pe lah tengok je keletah walid n anak dara nih dulu pasti anda dapat meneka keenakkan masakan kat sini kan...kan...kan...hiksss


 
sagupal antara menu kesukaan saya.....selain drp butir nangka tp that day butir nangka xde so saya sambar ini jer siap ada hirisan buah nangka lagi sagupal nih
MV yg sgt puas hati dpt makan nasi kerabu kegemaran....:)
Oh lupa nk bitau singnature dish kat sini adalah Nasi Kerabu Nara and Nasi Kerabu .....(Kak yu pls corret me....sy hilang ingatan lah plak....huhuhu). Dedua nih saya dah try dah....sgt sedap yg nara tuh lagi sedap tp yang ...... tuh apa kurangnya.

Anak dara nih pun sgt puas hati dpt makan n minuman yg sedap2 n best² kan...hehehe
Ok nak tau satu benda tak??? First time ok anak dara nih masuk toilet luar (yg bukan kat rumah sendrik) then masuk² je dia terus puji toilet tuh. Dia cakap "ermmm wangi nye bonda, Bau apa nih bonda"

Ok ini serius n kenyataan toilet dia sangat bersih n wangi. Dalam tuh ada air  freshener (ala² aromatherapy uh) lidi buluh tuh yang dibeli kat Lovely Lave. Saya ada nampak ada botol tuh kat dalam toilet saya tau coz kat umah pun saya pkai 

Lepas makan dah kenyang n puas hati kita bergambar lah dulu ngan owner dia plak kan. Ini bergambar ngan salah sorang anak kembarnya tp saya pun xdpt nak bezakan ini kakak ke adik...huhuhu sori maafkan aunty ye dear!

Now kak Ayu dah jadi org KL lah plak....hehehe. Tak pe nanti balik raya nanti kita jupe plak kat kelantan...hehehe. Kak ayu nih dah banyak kali saya jupe bukan kat Kelantan je kat KL pun banyak kali dah n dia mmg sgt sweet tau!

Ok sesapa yang dah terliur nasi kerabu NARA tuh silalah save alamat nih n terjah ye.... House of Nasi Kerabu, No 89-G,Ground Floor,Jalan Prima SG 3, Prima Sri Gombak, Batu Caves, Selangor 68100. Kak Iena Surirumah jiwang leh lah lepak² HONK² nih lepas nih dekat je ngan umah akak kan...heheh. Lepas nih if saya nak jupe² or cemolot ngan akak saya ajak lepak² sini jelah eh. So buat kengkawan yang duduk di area berdekatan silalah menyinggah ye pasti anda tak kecewa ngan mutu makanan n service yg disediakan...insyaallah.




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

mama tisya said...

prima sri gombak tu dkt bangat ngan umh mamaku...area situ mmg byk restoran br...iceroom pn ada:)

masviona said...

mama tisya,
yeke....leh la menyinggah...cuba try nasi kerabu nara....sedap n murah..berbaloi-baloi la...:)

Muslimah Kota Cinta said...

mv,
kebetulan plak pagi td baru makan nasi kerabu..tgk blog mv up story NK lak hehe

kite peminat nasi kerabu siap belajar buat..tapi x sedap mcm kedai le :)

masviona said...

muslimah kota cinta,
hehe yeke...samalah kita peminat nasi kerabu

nnti try lah kat honk honk lak ye...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!