Header

Thursday, March 10, 2011

Nasib Baik Tension Kejap je


Rini bangun pagi2 ngan mood yg agak baik...biasalah cukup tido kan. Semalam dlm sejarah kol 1030pm dh lelap sampai bbm king of my heart pun xsedar. Bos bbm pun tak terlayan gak...huhu

Pagi2 tu bangun trus reply bbm dulu. Pastu kejut anak dara...anak dara cam biasa lah bukan main susah nak terjaga...ini betul2 bapak borek anak rintik nih...sejibik sama ngan walid.
Dah start2 tension dlm hati...pastu pujuk punya pujuk anak dara tu ok lah last2 dia nak gak bangun mandi bonda dh ready dah. Tetiba kemuncak tension adlh masa nk pkaikan dia perfume. Perfume mickey mouse tu entah mana dia letak so saya nk pkaikan cologne dr johnson n johnson je dia mengamuk2 xmoh but sbb dh lambat saya sapukan gak kat dia. So dia pun menjerit2 saya malas nk layan terus sesiap turun bawah nk panaskan enjin kete semua

Dia lak lagi haru nangis ingtkan bonda nk tinggalkan dia. "Nak bonda nak bonda". Saya buat derkkkk je pekakkan telinga

Dah ready nak kuar baru saya pujuk dia.Pujuk sket, mtak dia benti menangis dulu, lap2 air mata. Dokong dulu pastu soh dia say sorry then baru hug n kiss.
Avin damia nih, weols kena selalu remindkan dia utk say sorry if dia buat salah coz weols prasan dia ni susah sket nk mintak maaf even dia yg buat salah. Walaupun kita nmpk yg dia sedar dia salah tp susah "golla" nk mintak maaf. So tiap kali if dia buat salah weols mmg nak dgr dia say sorry. Weols mmg akan paksa gak dia sampai dia ckp sorry even slow pun tak kira janji dia ckp
Ok dah settle bab dia. Tension pun xdelah sgt kan. Dah start drive gi keje lps anta avin kt skool dia lalu ikut sg ramal dalam tetiba pelik nape kete tak gerak2 ni. Entah apa yg jadi pun xtau lama golla start kat situ so lps2 boring bbm ngengada ngan prebetsabu dulu lah nasib baik dia dah terjaga...hehe. Pastu kuar jln besar dah lega sket coz tgk xdelah jem sgt tp sangkaan meleset lps jer toll kajang terus jem. Pelik lak nape tetiba situ lak jem kan. Baru tau ada kete excident mcm dlm gmbr kat atas tu.
Oklah then jalan clear balik kuar je toll sg besi terus jem mcm apa je rasa lemas lak dlm lautan kete tu kiri kanan kena himpit betul2 lemas la. Pastu jem terus menerus sampailah ke jalan desa kt tempat yg dh sememangnya jem tu

Tapi kan nasib baik masa tu hati dah terhibur nak tau sbb apa sbb dgr hot fm. Ada cerita pengalam masa hari sukan kt skolah kan.

Adalah sorang mamat ni, cool je dia bercerita. Dia kata dia wakil skolah main ragbi lawan ngan team yg masuk dlm kategori pilihan yg mmg handal lah kan. Pastu group yg terror tu before start main biasalah kan buat tarian Hakka dulu kan utk kasi naik semangat kan.
Yang dia n team skolah dia pulak tak nak kalah kan so buat tarian ultraman taro...hahaha. So geng dj bertiga tu fafau, fbi n ag soh lah dia try nyanyi balik kan. Mamat tu plak sporting trus nyanyi balik...hahaha
N saya terus gelak sorang2 dlm madam A tu...haha. Maunya ultraman tak menang kan...ofkoz lah ultraman menang lawan ngan manusia...hahaha. Stakat hakka tu apalah sgt kan

Lawak betul lah mamat tu...hehe. Actually he make my day lah. Hiksss so terima kasih lah kat mamat tu yg secara tak langsung telah make my day n he cheer me up actually...tqtq bro!


Ko tgk pemain All Black sedang buat hakka
Senang² je kot ultraman leh fire sekaligus sekelip mata je kot......lol
nak² plak kalau hakka mcm yg geng² gegurl nih buat....hahahaha

Tak gitu uolsss????


*mood windu ngan prebetsabu ni kot or mood tentera jepun nk dtg menyerang...huhu 



Updated with my lappy...:)

Sent via BlackBerry from Maxis
Camna?

1 Comments Uols:

prebetsabu said...

Bab avin liat bgn, bab jem, boleh diterima lagi.. Tp bab jepun nk dtg menyerang..alamak! Soh jepun pospone serangan bole tak? At least tunggu la smpi b blk sehari dua hahhah Kekkekekeke kikikiki

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!