Header

Thursday, March 24, 2011

Raka Cintapuccino

Saya mmg penggemar cappuccino. Kalau tak caya sila tanya prebetsabu....dia confirm tau...hikss. Tapi kali nih bukan nak cerita pasal cappuccino sgtlah. Tak jugak pasal coffee ke nescafe ke tea jauh sama sekali lah kan tapi kali nih saya nak kupas pasal movie cintapuccino nih.


Actually last week saya secara tetiba terpasang citer nih ada tayang kat astro prima malam khamis gak pastu saya time tuh dok sengsorang kat rumah coz prebetsabu ada kat umah my mum n dad kat kampung coz kebetulan dia ada urusan kerjaan kat klate kan. Saya lak xleh nak amik cuti n ikut dia balik coz tanggungjawab kerja lah time bz ngan tender macam tuh mmg xleh nak amik cuti lah kan. So dipendekkan cerita saya balik malam jumaat tuh booked flight pun tergesa² less than 48hrs so xleh self checkin lah kena checkin kaunter gak....xkisah lah mahal sket pun janji leh bersama suami n anak kan....hehehe

So kesunyian sengsorang kat rumah tuh kan, TV pasang lappy pun pasang biarpun mata tak tengok sangat tak per janji dengar suara so xdelah terasa sunyi sangat kan. Owhhh saya mmg sukakan keamanan (kalau dok rumah pun selalunya tak suka keadaan yg hiruk pikuk bising² kan) tapi sebenarnya saya juga anti kesunyian n kesepian....hikssss. Haaaa gitu uols!

So sesambil dok layan tenet kat lappy tuh kan sempat gak ler jeling² sket citer kat TV memula tgk tajuk cintapuccino, citer indonesia pastu hero n heroin plak mcm tak kenal sgt kan kecuali 2nd heroin tuh muka dia familiar lah tp xkenal nama so mls nak layan lah konon2nya.

Tapi dalam dok jeling² tuh tetiba tertarik hati lak nak tengok uols, tak tau sebab apa. Last² makin lama makin best lak layan. Lepas tuh lappy tolak tepi amik pillow terus layan movie nih sampai habis. Yang nak tergelak tuh if heroin nangis saya pun sama ikut sedih, nasib tak nangis jelah tp kiranya meresap dalam jiwa gak ler. (hover kan ahkak kan....hahahaha!!!!) maybe sebab perasaan kesunyian kot masa tuh prebetsabu n anak xde kat sebelah kottt hahahahaha.

Pastu kalau dia happy senyum² saya pun nak melompat kegirangan gak.....hikss (okok saya ngaku lah saya hover sket jer tau!!!). Pastu siap esoknya buat sinopsis citer kat prebetsabu....hahahaha. Punya lah suke kan.

Pastu malam tadi kan, bukak² tv terus nampak citer nih astro ulang siar lagi. Terus bising² kat prebetsabu n sound avin sesiap tak kasi dia tukar channel coz bonda dia nk layan citer nih lagi.....ahaksss. Walaupun dah terlewat sejam (citer tuh start kol 7, sy lak tgk around kol 8) xperlah janji dapat layan lagi kan....hiksss

Walaupun citer nih tema dia cam typical je kan but saya tetap suke walaupun memula tak berminat coz mcm mellow semacam jer kan starting dia but tetap ada kelainan n keunikkan dia yang tersendiri tau!

Ok meh saya copipes dia punya sinopsis dulu eh

Nimo, adalah cowok yang menjadi obsesi Rahmi sejak kecil hingga remaja. Ia pun bertekad untuk mendekati Nimo, kakak kelasnya sewaktu di SMA hingga di perguruan tinggi. Namun upaya Rahmi tidak pernah berhasil. Ia pun menyerah. Lalu, ia pun realistis dan memutuskan bahwa Nimo hanyalah masa lalu dan tinggal impian.
Rahmi pun akhirnya menerima Raka sebagai pengisi hatinya. Hubungan pun menjadi sangat serius. Namun persoalan dengan Nimo muncul kembali.
Tepat di saat Rahmi dan keluarganya tengah sibuk membicarakan acara lamaran Rahmi dengan Raka, Nimo hadir di antara mereka. Yang membuat Rahmi terkejut, berdebar dan berbunga-bunga, Nimo mengajak Rahmi“membina hubungan lebih dari sekedar persahabatan. Ternyata, selama ini Nimo pun memendam rasa cinta terhadap Rahmi.
Rahmi berada dalam dilema. Membatalkan rencana pernikahannya dengan Raka, rasanya sulit. Dicintai Nimo adalah obsesi, dambaan yang selama ini terpendam lalu tiba-tiba muncul menjadi kenyataan. Mampukah Rahmi memilih?


Ok meh saya elaborate sket eh...hikksss rajin plak aku malam nih...hahaha

ini Sissy Priscillia bawak watak Rahmi...heroin citer nih

ini Nimo....hero filem nih...dibintangi oleh Miller

Semalam terlebih rajin kan buat research terus pasal movie nih kan. baru ku tahu Miller nih rupanya pelakon dari Malaysia yg mencuba nasib kat pasaran Indonesia. Sama kes macam Ashraff Sinclair lah kan lps kawen ngan Bunga Citra Lestari tuh n rupanya si Miller nih pernah jadi watak tempelan dalm citer sepet lah uols. N dgr citernye dia nih adik kepada Sabrina Ali yg pernah masuk rancangan sehati Berdansa tuh.(ok silalah kagum ngan saya yg buat research sampai camni skali kan...ahaksss)

Ini pulak Raka yang dibintangi oleh Aditya Herpavi Rachman. 

Owhhh saya sgt² suka watak Raka nih....cools sgtttt, baik hati n very gentleman lah. Ciri² lelaki idaman saya ada pada Raka. Masa tgk watak Raka nih tp dlm pikiran dok tingat kat prebetsabu....hahahaha. Cools nya Raka nak hadapi bakal isteri yang cinta mati sama lelaki lain tuh sama mcm cools nye prebetsabu saat dia hampir nak kena tumbuk kat lelaki yg kononnya mengaku dia pakwe saya satu masa dulu lah...ahakssss

status saya kat fb...hiksss

Last² sekali citer nih happy ending lah buat si Nimo n Rahmi. Nimo seorang lelaki yang setia n sanggup bersusah payah mencari cinta hati dia buat saya kagum sekali sama Nimo tapi sebenarnya yang terlebih² saya kagum adalah dengan RAKA....yes yes saya adalah sangat kagum ngan raka...:)

Tapi sayang sekali donggggg cerita nih tidak lah ada sangat kaitannya dengan cappuccino tuh cuma ada lah kat hujung² cerita diceritakan yg nimo n rahmi nih suka layan cappuccino. Itu jelah pun.



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!