Header

Saturday, March 12, 2011

Sudahkah anda menyediakan peralatan menulis yang cukup untuk si manja?

Tahukah anda, pensil mewarna yang tumpul, tiada warna yang sesuai, tiada getah pemadam dan segala kekurangan di dalam alatan tulis si manja anda akan memberi impak yang buruk kepada si dia?

Logik akal, bila dia tiba mood nak mewarna atau melukis, tiba-tiba barang alat tulis dia tak sempurna.. Kaler pencil tumpul or tiada, kertas or buku mewarna dah koyak rabak, atau sebagainya maka tumpuan dia akan beralih kepada sesuatu yang lain, acapkalinya beralih kepada barang permainan atau menonton kartun di tv!!

Tidakkah rugi tu? Peluang untuk dia mengasah bakat dlm akademik terbantut hanya kerana kekurangan kemudahan alat tulis!

Hehehhe.. Sebenarnya tips ni weols kutip dari pengalaman sendiri. That's why kemana saja weols pergi, weols mmg standby beg berisi buku mewarna, buku a b c and buku cerita dalam setiap kereta, even kat umah weols pun, dalam bilik ada set beg, ruang tamu ada, tingkat atas pun ada!

Ni semua untuk memupuk minat dia untuk berdamping ngn buku!

So memana dia ada, sekitar dia mmg ada buku senang untuk kita remind dia and dia akan selalu nampak buku n beg ada sekitar dia so dia leh teurs capai.

Masa senggang pulak, kita sbg parents kene la peka jugak, cek segala beg dia make sure alat tulis dia up to date. Mana pensil yg tumpul kita asah.. Buku yg koyak or dah penuh, kita ganti lah! Baru semangat dia tak terbantut ;)

Khidmat pesanan masyarakat dari Team Masviona.com

Ngeeeeeee~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

1 Comments Uols:

Iera said...

Setuju sgt..( dr experience sendiri jugak..)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!