Header

Friday, April 22, 2011

Lagi satu koleksi LV saya

Yes uols, there are no other words than ALHAMDULILLAH Ya Allah. Sgt² bersyukur diatas segala²nya yang saya miliki selama ini....keluarga, ipar duai n yg pastinya ibu bapa n ibu bapa mertua....kawan² n anak n yang yang paling tak ternilai anugerah teragung yang pernah hadir dalam hidup saya sudah pasti lah king of my heart, sang suami. Terima kasih buat prebetsabu kerana menyayangi n menerima baik n buruk saya apa adanya diri saya.

Semalam tanpa plan n tidak jugak dirancang, kami berdua ada lunch date yang menggediks saje coz dia baru sampai dari outstation so nak ler makan sesama lps dah 2-3 hr tak jumpa kan. Kemana lagi klu tak ke Mid Valley kan. Kebetulan parking sgt strategik naik² je terus sampai kt depan butik COACH n LV. Mulut saya laju je ckp "jom B masuk LV". Dia lak sepantas kilat jawan "JOM"



Saya tak bercadang utk membeli apa² sekadar mau mencuci mata je. SA LV plak promote itu n ini pada weols but saya tak berapa nak layan coz saya nak tengok apa² yg saya nak tengok sepuas hati saya tanpa gangguan sesapa...hehehe

Ok sebelum itu biar saya terus terang dulu, sebenarnya saya tidak berniat utk membuat n3 ini tapi atas pujukan n permintaan suami saya yg mahu tahu mcm mana saya nak mengekspresikan rasa happy saya dengan susunan bait kata² kan. Serius ini permintaan dia. Lama saya pk memula agak keberatan maklumlah manusia kat luar sana mcm² jenis kan tapi sebagai menghormati permintaan suami saya turutkan juga akhirnya kerana actually banyak kali jugak dia mintak utk kes² yang sebelum nih pun tp permintaan dia sebelum ini berlalu begitu saja tp saya berikan penjelasan sebaik mungkin supaya dia tidak berkecil hati n i know dia paham situasi saya.

Ok back to the real track, masa kt dlm LV boutique tuh saya tetiba terasa mcm nak terus beli je, memula saya nak beli neverfull jer coz itu je design yang saya berkenan sejak dari dulu tapi bila ditunjukkan dengan perlbagai design yang lain akhirnya saya dah confused ngan 3 design yang berjaya memikat hati saya.

Saya tanya prebetsabu, boleh ke kalau saya nak beli sekrang dia kata boleh je tapi saya betul² nak ke???? dia balas pertanyaan saya dengan pertanyaan jugak. ouhhh tsk tsk nyampah!!! tp dlm hati je Saya dalam hati terkejut jugak sbb tak sangka jawapan dia terus boleh kan. Selalunya dia mesti ckp nanti dulu dah habis pk ke?

Then dia sambung lagi ayat, but bergantung pd design lah, if saya nak n berkenan pd yang harga below sekian sekian dia mampu bayar but if lebih drp budget yang dia kasi makanya saya kena top up sendrik lah kan. Saya setuju je coz dalam hati nih mmg dah niat nak sambar neverfull je confirm saya tak payah top up coz mmg terkurang drp budget yang dia kasi.

Memula saya nak neverfull yang paling kecik size dia tp prebetsabu suggest soh amik yg medium size coz katanya beza harga tak berapa nak banyak dah alang² beli memahal nih better amik yg besar sket kan. Ermmmm saya pun setuju lah coz mmg ada banyak betulnya cadangan dia tuh. Tapi last² saya tak dpt nak buat keputusan sama ada neverfull or lagi satu design namanya Totally MM paternnya lebih kurang sama jer ngan neverfull but dikiri kanannya ada poket nampak lebih menarik n xde lah simple sangat designnya pada pandangan mata kasar saya tp tulah regenya sedikit mahal drp neverfull bukan sket sbnrnya banyak gak beza regenya hiksss tp nak sedapkan bahasa ckp lah sedikit je kan....lol! makanya saya kena keluarkan saving sendrik lah utk top up tuh.

Tetiba selepas saya hampir² dah buat keputusan utk amik design yang kedua tuh medium size, tetiba SA tuh tunjukan lagi satu design katanya design baru. Saya dah agak yang mana tp xperla tengok jelah kan padahal tadi saya dah tengok sendrik sesama ngan prebetsabu tp tak berkenan pada pandangan pertama tapi sedikit keajaiban terjadi bila SA tadi tuh buat demo sedikit n bagi explaination pasal design handbag tuh terus saya terjatuh cinta plak dah ...serius gerekkkk sehhhh cantik n mengancam pd pandangan mata saya prebetsabu pun tetiba je ckp yang ini lagi cantik lah...huhuhu saya pun apa lagi lagi lah teruja uols dan² tu jugak nak sambar rasanya. Terus made up my mind n tak pandang dah design lain, neverfull ke totally MM ke dah lenyap di pandangan makanya terus saya dah buat keputusan nak ngan design terbaru nih tp ada sedikit masalah harganya jauh lebih mahal.....huhuhu. so how???? :(

prebetsabu pun berkenan dgn yg nih so apa lagi sambar terus tanpa banyak kata...n byr dgn senyuman tak perlu kata apa-apa...hiksss

Bincang² ngan prebetsabu, last² keputusan telah kami buat bersama. Saya pun diberi izin oleh prebetsabu untuk keluarkan saving saya yes walaupun itu saving saya tp restu n izin drp suami penting uols nak buat apa² pun. So conclusionnya lbh kurang mcm mcm nih lah prebetsabu spedo saya 70% n saya bayarkan 30 % utk harga Cabas Rivington Damier tersebut. Sekali lagi thank you buat prebetsabu...:)


resit rasmi LV saya...hiksss
Silalah teleng² kan kepala anda or else u have to angkat lappy n rotate sndrik...hiksss. Saya bukan sengaja uols saya dah sesiap rotate tp dia degil sgt...hahahaha mmg xleh nk rotate pun coz saya tersnap picca nih masa slide BB torch nih terbukak...hiksss



Dalam balutan...hiksss

So now saya punya Eva Damier kat umah tuh dah ada pasangan hikss. So yang baru nih leh lah dikira sebagai kakak dia kan......ngeeee. Eva Damier tuh dulu jugak hadiah drp prebetsabu masa dia gi menjelajah euro dulu dibeli di paris negara asal LV. Kali ini kakak eva damier nih dibeli di The Garden, Mid Valley City sajork.

Sebelum nih ada yang tanya saya, nape tak beli online sajorkkk. Terus terang saya bitau saya nih tak berapa suke shopping online serius! Bukan kata tak pernah shopping online tp saya bukanlah suka n bukan jiwa saya shopping online nih. Kalau barang yang biasa² saja saya boleh lah tahan lagi tapi kalau barang yang kena keluarkan banjer ribu riban sama sekali saya xkan buat walaupun perbezaan harganya banyak.

Sebab apa sebab saya tak dapat feel uols if shopping online nih. Saya mengaku mmg saya sgt cerewet dalam bab shopping² nih walaupun saya leh dikategorikan as a shopaholic lah jugak kan. Yeye saya mengaku hobi saya mmg suke shopping...hiksss tapi saya tak dpt feel tuh n saya tak dapat mind theraphy saya dengan shopping online coz saya kalau saya nak beli sesuatu saya kena tengok depan mata saya kena pegang saya kena rasa raba-raba ramas-ramas saya kena belek² jeling² telek² baru saya ada rasa puas hati...satisfied lah kata omputih tuh.....over kan saya.

Tetambah lagi if nak spent beribu² saya tak kan sesekali beli online coz dah ler xde guarantee benda tuh 100% original kalau fake pun kita dpt tau ke kan. Itu belom lagi masuk ngan kes kena tipu kan...ishhh saya mmg takut ler. Saya lebih rela ke shopping mall lagi n ke butik yang sudah terang lagi bersuluh n kita tak perlu nak risau ini ori ke tak ori ke lepas tuh yang paling best lagi depa akan register kan nama kita dalam depa nye sistem so if ada pepe function depa akan inform customer depa dulu kan.

Lagi satu if kita nak buat after sales service pun senang, macam nak cuci kalu kotor kan ke apa ke or nak repair ke kan lagipun dah confirm² benda nih semua worldwide kan.


depa jugak kasi catalog book  yg terbaru nih utk saya...suke suke suke 151 juta kali

Jadinya semalam 21hb April adalah hari yang sgt² bertuah buat saya....hiksss walaupun bukan besday saya. Selalunya pun mcm nih ingat dulu masa beli coach tuh pun sama. Mcm nih gak habis menjelajah Pavilion last² beli kat KLCC sama gak tak dirancang tetau je prebetsabu ckp rini dia kasi peluang utk saya beli apa yg saya nak dia kasi budget kat saya then weols trus proceed beli....hiksss.

memory dulu masa beli coach sabrina



Inilah dia LV terbaru saya.....Alhamdulillah sekali lagi...syukur ya Allah.



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Mya said...

best best..
saya ni lagi 10 tahun pun belum tentu dpt beli LOL

masviona said...

mya,

insyaallah adalah rezeki tuh...:)

mummysyafie said...

LV ni kan..semakin lama semakin bernilai. macam harga emas taw..nor pun macam mas gak, tak suka beli online. prefer beli kat butik je..puas hati kan. biar la orang kater kiter ni membazir sebab berhabis ribu raban tuk beg, tapi kepuasan nya hanya kiter je tahu.

beza saiz tu tak banyak kan..sebab tu nor suka saiz MM..tak kecik tak besar..sedang²..

mummy Darin said...

V, cantik... tapi sure harga KL ni mahal sikit je dari beli kat Overseakan... dapat LV Medium pun dah syukur sgt.. musz pun x suka beli online, coz husband pergi Paris, kat sana pun mmg ada jual henbeg branded yang fake gred A.. so better pergi sendiri kat butiknya sendiri.. and Alhamdulillah.. tercapai jugak hajat..he..he..

masviona said...

mummysyafie,
hehehe betul tuh nor stuju gak lah...biarlah pepe hal pun biar gi beli kat butik sndrik baru puas hati kan...online tak puas lagi satu tak saba nk menunggu tuh kang klu dah confirm order 2-3 hr lak baru smpai...hiksss......dasar kurang saba betul lah mas nih kan....huhuhu pepe pun hanya kita je yg tau camne bestnye feel tuh kan nor

masviona said...

mummy Darin,
ofkoz roughly rege kat sini mahal around rm1k++ gak ler...alhamdulillah rezeki ye tak lepas nih jom keje kuat lagi...hikss

fiza said...

Bestnya dpt LV, saya tak mampu lagi nak beli, grade A jer lah klo nak beli pon ^_^

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!