Header

Saturday, April 02, 2011

Pencarian Buku² di MPH


Ritu dah kuar n3 avin damai ngan new book dia kan...hehehhe. Ok ni plak kiranya mcm prequel kisah tulah....kisah mencari buku2 dia yang bertempat di MPH Mid Valley.

Avin nih pantang nampak kedai buku mesti nak masuk macam2 dia request nak book spongebob lah nak book princess lah, book Dora lah Thomas lah mcm2. Budak2 kan setiap hari lain2 dia punya request tuh tapi weols layankan jelah alhamdulillah syukur sekurang2nya dia minat ngan buku kan.

Walaupun buku yg dia request tuh ikut dia punya taste but kkita sebagai ibubapa kena pandai ler trick dia kan. Weols beli gak buku2 tuh yang ikut selera dia tuh kan dora lah thomas lah apa semua tuh but weols make sure buku tuh leh educate dia lah bukan semata2 buku sticker je ke kan.



Dia nih kan kalau leh masuk kedai buku mmg macam sang kancil mabuk masuk kampung je, kejap nampak buku tuh nak buku tuh pastu lari kedepan nampak yg lain lak nak yang lain lak.

Kalau layan dia leh pokai lah purse n wallet weols. Selalunya weols memula kasi peluang kat dia choose ikutr selera dia dulu pastu penapisan pertama dilakukan oleh bonda dia lepas tuh walid dia plak then kalau lulus baru lah weols beli.

Tapi kdg2 tuh ada gak yg dia berkeras nak beli but bila ditapis2 dedua bonda n walid dia rasa tak bagus mmg weols terpaksa guna taktik menipu sunat (tipu sunat xde dlm islam eh kang ada lak yg google camne tipu sunat tuh....ahakssss) lah....hiksss. Selalunya weols berpakat ngan cashier konon2nya soh dia kasi buku tuh kat cashier ala2 nak byr pastu weols kasi ler signal kt cashier tuh jgn kira......lol (ni kalau avin damia besar nih sure bising kat bonda n walid nh.....but hope dia paham bonda n walid buat nih ada alasan yg munasabah lah....hiksss)



Oklah uols actually saya taip nih dlm keadaan tergesas2 sementara tunggu can nak datang amik weols bawak g airport (saje nk schedule n3 nih coz rasanya kat sana nnti weols mmg xsempat nak buat live n3 kot coz terasa mcm betul2 nak rileks n enjoy je kat sana nnti....hiksss....hanimuuuunnnn gitu walaupun ada anak dara kan....lalalalala)











Author's note: but insyaallah if ada kelapangan sure weols buat live update eh uols.....bubbye....much love from team masviona.com yg sedang dlm mood bercuti-cutiaan nih ye uols......XOXO!!!!!!




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

nasazfrog... said...

banyaknye buku,,, cam menarik je tengok,, murah2 ke tu sis...

zino said...

tekun nya dia mencari.. macam Hafizah le pantang habis buku yg nak di baca mesti ajak pegi MPH..

*Tinie* said...

heheh lawak lak bila kata Avin mcm sang kancil mabuk masuk kampung...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!