Header

Monday, April 11, 2011

Proses Apply Visa ke India

Hi uollssss

Lama la plak nam tunggu nombor giliran nak submit application visa ke india.
So sementara aku takde wat apa, meh aku wat live entry mau kasi share ngn korang cmna prosedur wat visa untuk ke india.

Senang je..

Memula print lah borang application kat web dia www.indiavisa.com.my or bole jg dptkan kat kaunter sini n isi.

Dokumen yang diperlukan hanyalah passport yg valid at least 6 bulan and ada 2 page kosong, 2 keping gambar berukuran passport dan juga yuran bayaran visa.

Kat mana lokasi? Kat Lebuh Pasar je.. Dekat area mahkamah persekutuan.. Bebetul lps simpang dekat area dataran merdeka tu.. Tp td aku sesat gak xperasan.. Nak sng, cari 7e kat situ, dia sebelah tu je ;)

Ok dokumen semua dah bawak, tunggu nombor giliran utk submission. Ingat, waktu submission ialah antara jam 9am sehingga 2pm sahaja! Lps tu xleh submit.

Berapa hari siap? Arini submit, esok leh collect selepas jam 5pm ;)

Bayaran? Untuk tourist visa, kene caj rm168 total seorang.. Harga utk visa jenis mcm visa kerja, visa belajar lain aku tak amik tau pun hahahahha

Ok, selamat mengapply visa!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!