Header

Thursday, May 19, 2011

Nur Kasih The Movie....datingggg

Semalam weols layan Nur Kasih The Movie nih....midnite nye showtime....hehehe...dating lah apa lagi kan.
Layan TGV kat Mines je sbb dekat malas nak sampai ke Mid Valley, balik² ofis tuh layan anak dara dulu bawak jalan² bawak makan² semua la...kita kasi layan dulu mood dia coz lepas nih nak kena mintak izin nak tinggalkan dia....hiksss dah kata nak gi dating kan. Mood anak dara pun baik je so weols punya rezeki lah semalam.


Book tiket online je itu pun masa dinner....hiksss. Memula nak layan Alamanda je coz GSC yg paling dekat ngan rumah tp sbb sana full house so kena gak lah menghala ke The Mines...TGV pun tgv lah janji leh layan Nur Kasih kan.

Citer nih sangat best lah....saya mmg rekemen lah uols gi layan.....best n saya kasi 4.5 bintang.

Sinopsis citer nih????
Uols nak ke???

Alaaa gi lah tgk sendirik kan klu saya cerita tak thrill lah lak kan....hehe

Alaaaa nak tau gak camne??? 

Oklah saya citer seringkas yang boleh eh....utk uols semua readers MV.com nih......cayang uols...mmmuaahhh!


budak² nih penyeri movie nih...:)

Ok citer nih kiranya sambungan pd drama Nur Kasih lah yang tayang kat TV3 2 thn yg lepas tuh....citer nih hebat oowwhhh dia kiranya citer dr muda smpai ke tua nye era kiranya watak utama tuh dr muda² smpai lah ke tua.....hehehe .

Ok moh kita start meh.....Adam (Remi ishak lah ofkoz kan) kan hidup balik then dpt bersama ngan Nur Amina (Tiz lah sudah tentu) balik kan pastu Aidil plak dah dpt 2 anak ngan isteri dia Alia (Ayu Raudah) iaitu Ilyas n Mariam (Mia Sara)......***cute sgt si mia sara nih....pndai berlakon plak tuh

Kisah dia masih tak lari jauh dr Aidil abg Adam yang dah banyak berkorban utk Adam tak habis² diduga...wife meninggal kena langgar kete then jadi bapa tunggal ngan 2 org anak.

Adam n Nur amina pun apa kurangnya, ngan adam yg tak sihat sepenuhnya akibat kecederaan masa kat Mumbai dulu pastu ditambah plak ngan isterinya yang banyak kali dah gugur...asal mengandung je susah nak lekat kan...semua tuh ujian lah buat mereka.

Nak dijadikan cerita buat mengubat hati yang lara, serta mencari ketengan adam n Nur gi ke jordan sekali haaaaaa....jeng jeng jeng...ada plak kemalagan kat situ

Aduhhh penat dah menaip nih uols kalau nak tau ending dia cam mana...sila ke panggung ye....mmg best lah ada byak watak² baru n jugak jalan cerita pun diolah ngan baik sampaikan kita pening² kepala nak pk sapa yg akan mati nih......hahahaha

Pelakon pun semua pandai lah bawak watak....tp prebetsabu kata xbest sbb watak jahat yg dilakonkan oleh si Umi Nazeera (Sarah) adik nur amina tuh dah xde.....so kuranglah satu kekompleksan jalan cerita nih....hiksss

Saya plak suke ngan chromatography nye, ada satu part tuh dia tunjuk macam ala² poskad yg ada gambar² mcm² lah psl timur tengah pastu ada gambar bridge then ada ketepi skali ketepi tuh bergerak n jadi mcm video balik lah....adussss susah plak nak explain....gi tengok sndrik lah...hehehe


Author's note: Syabas buat Khabir Bhatia coz dpt menghasilkan movie nih ngan baik walaupun dia bukan pure malay tp kena tabik spring lah jugak kat dia coz dpt tarik penonton² untk tengok filem melayu nih kan pastu kat semua pelakon² depa mcm remy ishak, tizz zakiyah n fizz fairuz pastu mak adam ngan adidil tuh apa namanyan liza ke apa dll...:)




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Cik Wanie Ghani said...

uish mcm best jer,
nak kena pegi nie,
bawak amma g tgk sama:)

masviona said...

wanie,
sila2 lah gi best sgt wanie...makan ats tasik...terapung rapung bila bot lalu....hiksss

atty's said...

kty pun tgk kat tgv..

kty rasa mmg mcm kurang sikit sbb watak adik nur tu takde..

kty lagi suka drama dari movie..

[-suziey-] said...

ala suspen nya..ish teruja mau tau kisah dia..huhu..
pttla xnmpk plak slot alya bini aidil..dimatikan yek..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!