Header

Wednesday, May 04, 2011

We are back!!

Hi guys! Salam! Namaste.

Baru bape ari kat india, now aku cakap pun kepala n tgn sure nak gerak2 jugak kekekeekeek

Alhamdulillah, now kami dah selamat sampai kat umah dah.

Dari jumaat sampai rabu, pengalaman weols di Segitiga Emas Delhi - Agra -Jaipur, satu je kesimpulannya :-

"Kita harus berbangga dan bersyukur kerana lahir sebagai rakyat Malaysia!"

Napa? Sepanjang weols kat sana, walaupun dlm waktu yg singkat, kita dpt lihat betapa peritnya kehidupan diorang, dengan budaya dan cara hidup dorang yg jauh berbeza dgn kita kat sini.

Sesak serabut kotor padat melarat. That's the word!

Tambah pulak dengan cuaca sana now musim panas.. Sangat panas!!

Betullah orang kata, its a magnificent India! Segenap rasa kita hadapi.. Manis pahit pancaroba dealing with local, their lifestyle, their culture.

Weols berjaya harungi segitiga emas tu thru backpacking.. Naik train, naik bas, naik teksi and beca. Berbual ngn lapisan masyarakat dari yg ikhlas sampai yg ingin mengambil kesempatan.

Pemandangan dan tinggalan kerajaan maharaja zaman purba india pula memberi weols penemuan yg menakjubkan.. Nganga habis mulut time lawat heritage dia.. Marvelous!!

Anyway, nanti weols akan conteng sini Dokumentari India selang seli sambungan dokumentari phuket ye!

Do stay tune!

Syukria.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

2 Comments Uols:

lily lotus said...

tak sabarnya mas..hehe

masviona said...

Hehe saba ly nnti kita update lg kita inform la...now penat pun xhilang lagi ni...hiksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!