Header

Tuesday, June 21, 2011

Merokok Bukan Untuk IQ

Words of the day buat team masviona sejak semalam adalah hehehe macam kat atas tuh ha
Merokok Bukan Untuk IQ

Ini bukan ayat saya tapi ayat anak dara weols, Avin Nurdamia Alhamra yang kasi kat walid dia.

Dia marah walid dia hisap rokok......lol.

Kejadian malam tadi terjadi masa weols tengah makan malam kat Restoran Garden Cafe, kat tepi hiway dekat area Sg Ramal tuh....hehehe  #mee bandung muarspecial dia mmg terbaeekkkkkk wokkkk!

Anggota kejadian selain drp team masviona.com turut jugak dianggotai oleh Pak Anjang Avin Damia. Lepas makan malam biasa lah selalunya lelaki² perokok tegar nih or yang tak tegar pun sama jelah kot akan hisap rokok kan.

Avin dok kat situ berdepan ngan Pak Anjang dia tuh bonda dia, walid dia dok sebelah bonda dia....hehehe. Kat sinilah dia sound walid dia....wakakaka


Walid Avin damia pun sama tapi masih cover² all the time tangan letak bawah coz nak sorok rokok dari anak dara dia. Bonda dia dah tau tektik dia nih mmg xleh nak cover dah kan....hahaha

Sekali Avin Damia nampak walid dia hisap rokok then situasi macam selalu terus mengadu kat bonda ngan dialog mcm kat bawah nih

Avin: Bondaaaaaaa, Walid hisap rokok

Bonda: Ishhhh apalah walid nih hisap rokok, Avin marah walid
Avin: Nak pukul ke bonda? nak cubit ehhhh

Bonda: Xpelah nanti bonda marah   #kes xmau kasi dia gerak² n turun coz dia dok kat baby chair

Avin: Apa lah Walid nih hisap rokok....rokok tuh bukan untuk IQ....bukan makanan pun kan bonda  #siap buat memek muka n action tangan letak kat kepala.....just imagine eh hahaha
Bonda: Haaa dgr tuh Walid....Avin pun tau. Bukan untuk IQ pun kan Avin. Avin clever, good girl kan...sayang Avin  # haaa serve u rite, kena sekolahkan kat budak² Walid oooiiii....padan muka (tapi dalam hati jelah....hahaha)..........Avin apa makanan utk IQ?
 
Avin: Untuk IQ....vitamin....ribena....banana....nasi....spagethi....bla blaa bla (bonda dah lupa apa yg dia ckp coz ayat yang paling power dah dpt untuk kenakan walid dia.....MEROKOK BUKAN UNTUK IQ....hahahaha...pandai Avin Damia!!!!!!!)

So semalam mmg hari malang buat Walid dia lah.....hiksss. Sepanjang malam kat rumah kena lagi....sambung....hahaha.

Jadi untuk para² perokok diluar sana, start lah untuk belajar mengurangkan jumlah hisapan anda kerana budak² belom tadika pun tau hisap rokok tuh xde faedahnya pun....hahaha. Bukan makanan pun...buat membazir duit je beli rokok mahal² #rege rokok lagi mahal dari rege nasi kot bukan kenyang pun still kena makan nasi jugak.

Pastu bukan saje membahayakan kesihatan korang yang hisap rokok malah kesihatan orang² di sekeliling anda yang kononnnya anda sayang mereka tapi tanpa sedar dalam diam² anda cuba membunuh mereka secara perlahan² dengan asap rokok anda.....huhuhu

Lagipun dgr kata hukum rokok tuh haram kan????? tak sure tp better kita jauhkan benda² yang was² nih kan....hahaha

Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh masviona khas untuk uols yang dikasihi sekalian. Sekian harap maklum, sesungguhnya yang baik itu datang drp Allah swt n yang segala kekurangan yang ada datang dari kelemahan diri saya sendiri. Wabillahil taufik walhidayah...assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh.


Author's note: Peace no war yo!!!!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

prebetsabu said...

aduuhhh ... memang pedih tapi itulah kenyataannya.. i got the point.

rasp said...

hahahahahaha....avin mmg clever girl!
bila anak bercakap, pedih dia lain macam skit :D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!