Header

Thursday, June 09, 2011

Top 10 Reasons to get a PlayBook, Not an IPad....


 I've been receiving some inquiries regarding.. "eh aku nak beli tablet la.. tapi ramai orang suka sangat ngn iPad.. ko pakai PlayBook kan? Apa beza dua tu?"

Penat gak nak menjawap setiap persoalan tu.. each and everytime..
So let me share some top 10 reasons why u should buy a BlackBery PlayBook that I  took from PlayBookGeek :)




Here are the Top 10 Reasons to get a PlayBook 


  1. Seamless software updates over WiFi.  Old style iPads require a cable and connection to a PC running iTunes.
  1. Perfect size for sneaking into the bathroom for a quick read.  You know you want to do it!  With an awkward iPad, everyone else will know it too.
  1. You can use your existing wireless data plan for free - including iPhone data plans.  In many parts of the world, iPads are expressly forbidden from sharing iPhone data plans.
  1. Has a good looking flip case + stand that actually works. The new magnetic iPad case looks like a circa 1960 bi-fold closet door that is hard to hold when using your iPad. Some say it makes a great fridge magnet.
  1. You can easily copy files to and from your PlayBook.  File copying is forbidden on an iPad.
  1. Get an optimized tablet User Interface written in this decade. The iPad has just a phone interface from 2006.
  1. Shoot great looking 1080p HD video.  The iPad looks like a phone in comparison.  Oops, that's unfair. The iPhone shoots better video than an iPad.
  1. Great for thumb typing! The PlayBook is easy to hold and type. Typing on the iPad is like tapping on a cookie sheet.
  1. Watch any video media format. The PlayBook supports them all. The iPad shows only specially produced H.264 videos from iTunes.

and finally... the number one reason to get a PlayBook...

  1. Flash !!!




ok done with PlayBook VS iPad.. nanti kita wat top 10 Playbook vs Android especially Galaxy Tab.. ramai gak yang compare dua ni ekekkeke

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

ken said...

playbook is cool.. but maybe many still buy iPad because of the fame, popularity and brand :)

[-suziey-] said...

ouh really..tp nape ipad lg glemer ek..hmm bgs ko buat cenggini..comparison..

tp yg paling aku ingt org ckp ipad ni secured sbb xleh suka2 copy n delete file..sume kena via itune..mcm aku pakai android yg dpt free lucky draw hr tu..install upin ipin..ank aku slh touch abis terdelete sume cite upin ipin..so ade gk la pro n cons xleh copy file suak2ti..bila xleh copy xleh delete jgk la..tp agk leceh la coz kena connect ngn itune..

prebetsabu said...

ken n suziey,

ye, ipad merupakan dominasi pasaran tablet kat dunia ni ;)

kenapa dia glamer? sebab dia antara yang terawal introduce and marketing strategy n promosi yang hebat dari Apple.

PlayBook dari RIM ni pulak, baru je 2 bulan keluar di pasaran US n Canada, and belum lagi keluar di pasaran antarabangsa, and most likely Uk akan dapat esok 16hb, and menyusul di pasaran malaysia selepas itu.

So sebab tu lah ipad lebih glamer and orang dah kenal dari RIM PlayBook.

Bab secure ke tak secure, rasanya pasal copy paste, transfer file ni takleh nak kategori kan secure or not.. kalau camtu, semua pc n Mac itsel tak seure lah sebab leh transfer file, copy, paste, delete..

ianya lebih kepada monopoli Apple untuk memastikan pasaran dia ada return sales ;) and dia lebih mudah utk introduce any device series yang compliment each other, chained :(

Tablet ni pelik sikit.. kene details dalam spec and features kalau tak kita takleh nampak nak slot gadget ni kat mana between smartphones and netbook/notebook.. so kene pemilihan yang teliti.


now market tablet dah makin berkembang dengan IOS, Android, QNX and WebOS.. so kita akan lihat pertanrungan hebat dari pengeluar2 tablet ni with innovatif and kreatiiti memasing untuk letak tablet dia ni sebaris dgn penggunaan laptop! maybe soon, for average joe, tak perlu lagi ber laptop sbb tablet dapat ganti keperluan laptop.. leh multitask, simple office document editing, full browsing capability, and mobility.

I still choose PlayBook over the Overrated Apple's product ngeehehehehe. i believe PlayBook with QNX OS can go further steps ahead.

Mama izan said...

compare lak ngan galaxy tab..saya guna galaxy tab..so far amat2 puasati dgn galaxy tab nih..tak jumpa lg mane kelemahan die..tp galaxy nih kurang glemer banding ngan ipad...mase nk beli dulu puas buat perbandingan galaxy dgn ipad n stil galaxy win bg saya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!