Header

Sunday, August 14, 2011

Avin demam....pening kepala

Start awal pagi tadi dia merenggek2...bukak mata je pastu nangis2, saya tarik dia dekat2 pastu hug...kepala panas...demam ni detik saya dalam hati

Tanya dia avin kenapa ni....avin demam eh...dia just memangis je slow2 tp xjawab...pastu tertido balik ngan saya2 pun sambung tido balik

Ada lah 2-3 kali dia terbukak mata pastu nangis slow2 pastu saya hug n tepuk slow2 dia tido balik bila ckp dia demam dia angguk2

Pastu tadi lps bangun sahur dia tak terjaga masih tido then dlm pukul 730am tu terjaga lagi n lagi sekali bangun menangis pastu g peluk saya.
Saya tanya kenapa ni...avin sakit apa?? Saje tanya walau dh tau dia demam

Pastu dengan berlinangan airmata dia jawab

"Avin pening ke pa laaaaaaaa...." Sambung nangis lagi kuat n airmata makin layu

Owhhhhh sayu hati saya yg kerassss ni....dandan tu rasa cam nak nangis

Saya peluk dia sambil cakap

Jom kita bangun bonda mandikan avin ye

Dia bangun sambil terbatuk2 pastu ckp

Avin nak muntah....dia dah teruwek uwekkk dah

Then saya cecepat saya bawak dia masuk bathroom....lps dia muntah terus saya mandikan dia

Dah bagi makan, dh bagi makan vitamin tp dia request xmoh makan ubat saya. Saya plan kang after stgh jam nanti baru nk pujuk dia makan ubat balik

Yang dia plak pagi tadi sempat main basikal kejap pastu request nak tgk cd upin ipin sambil saya lipat kain baju ni kat bawah

Dia mengadu sejuk, saya bergegas naik atas amikkan jacket jeans dia. Dah pakaikan dia still kata sejuk so saya amik je kain pelikat walid dia yang dok kat longgokan kain utk dilipat tu n now dia dah tertido dah

Saya tengok ada linangan airmata dok bergenangan.....uwaaaaaaa

Sedihhhh n terharunya hati saya


Sent via BlackBerry from Maxis
Camna?

2 Comments Uols:

*Tinie* said...

kesian Avin ...semoga cepat sembuh ...nasib baik dia pandai bagitau

fadhdeela said...

ciannyer avin demam!! bdk2 kalo demam msti nak ibu dia disisi :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!