Header

Wednesday, August 17, 2011

Avin pada usia 4 Tahun

Putaran dalam hidup ni biasalah kata org ada time bz ada time bersenang lenang kan. Sama gak ngan saya nih now adalah time bz kat ofis, mmg banyak keje kejar datedue sana sini tender tak putus2 masuk...huhuhu nak2 plak now bulan puase kan jadi sebab dah penat sgt kat ofis balik umah sampai kol 10.30 je mata saya dah macam kena gam gajah...berat giler susah nak berjaga malam dah sbb tu lah now blog nih pun tak banyak n3 yang dischedule kalau ada new post pun itu adalah yang live je #bila live harap maklumlah kan update 2-3 baris itupun klu nasib baik klu tak 2-3 ayat je...huhu

Walaupun saya sbnrnya tak suke sgt ngan n3 ciput2 macam tuh rasanya mcm tak berinformatif langsung  n kdg2 ada gak terpk ......."alamak n3 aku nih dah mcm ala2 n3 sampah org mls je kan",  baik xyah update blog kalau tulis sepatah dua lagi baik update status kat fb or twitter  je klu camtuh kan huhuhu

Ok now kita back to the tracj balik, actually n3 nih saya buat bukan sbb nk citer psl n3 pendek ke panjang ke or berinfo ke tak berinfo n3 tuh but saya nak bercerita pasal anak dara weols, penyeri team masviona nih iaitu Avin Nurdamia Alhamra lah....dia dah genap umur 4 tahun pada 6 August ritu. #see punyalah lama xupdate mv.com nih kan huhuhu ....

mulut ckp 4 yrs old but tgn tnjk 5 dia ckp avin susah nak buat jari 4 jer...hehehe
 Sbb tuh saya amik gak kesempatan nk coret2 pasal birthday Avin Damia nih walaupun dah agak lama kan #kenangan gitu kan utk weols sndrik dah boring2 nnti leh review balik kan

Ritu harijadi dia jatuh pada hr Sabtu, memula dah plan ritu nak masak nasik arab untuk santapan sefamili xmoh kuar nak berbuka kat rumah je. This year plan nye mmg nak buat betul2 tertutup hehehe tp last2 cancel coz walid dia ajak weols gi shopping baju raya sket2 yg penting2 dulu.

masa memula masuk kete....ini dia sndrik yg request nak pkai baju nih n cekak rambut tuh
Jadinya alang2 weols bebuka kat luar kan weols decided to celebrate jerlah besday Avin kat Restoran Bumbu Desa kat Mid Valley tuh. Lepas berbuka leh baru potong cake. 

Restoran nih baru bukak kat area Mid nih coz asalnya restoran nih dulu adalah Restoran Amarin Heavenly Thai but now restoran Amarin nih dah downsizing so yg sebelah nih dah disewa oleh Restoran Bumbu Desa nih la.

Bumbu Desa nih berbeza ngan Amarin if amarin menu dia makanan ala Thai dish gitu bumbu nih plak menghidangkan menu ala2 auntenthic Indonesian gitu lebih tepat lagi makanan org2 sunda. Kt mesia nih rasanya banyak gak branch restoran nih mcm kat The Curve n KLCC setakat yang saya tahu lah tapi to be honest nilah first time saya try makan kat Bumbu Desa nih coz before this tak teringin plak nak makan kat sini....maybe tempat dia agak tersorok sket kot jarang lalu dia kat blah2 hujung utara Mid Valley klu tak silap saya lah.

N saya punya pendapat terhadap restoran nih "Harus cuba lagi" sedap bg penggemar makanan indonesia leh la gi sini lagi. Rate rege dia pun masih lagi reasonable lah.

Ini antara menu yg weols makan but ada byk lagi tp pict ngan prebetsabu....coz bb torch saya masa nih dah mati...huhuhu. Xpelah lagi pun saya bukan nak bercerita n highlight sgt psl makanan dia pun cukup lah saya komen ngan mengatakan makanan dia mmg sedap n leh diterima oleh tekak weols satu family hehehe #lgpun ahkak luposssss semua nama makanan dia dik nun....hiksss

nasik liwet n nasik putih.....nasik liwet nih mcm ala2 nasik lemak tp rasa dia ada sket lain....sedap!

terung goreng berlado.....ini saya suke!


cake Avin that day....kecik sudah coz saya ngan prebetsabu bukan penggemar cake ada time2 dia bila nak makan je weols makan bila rasa xde keinginan tak makan pun...but bila time nak makan berhiris2 pun habis...hehehe...depend pd cake lah

kali nih dh pndai buat simbol 4...hiksss
Dan ini weols lepas berbuka tuh sambung shopping sat pastu before balik berenti rehat sambil melayan plak ice blended mocha kat San Francisosco Coffee. 

Now di usia 4 tahun, anak dara nih dah huhuhu tersangat2 lah bijak pada weols la #rasanya semua parents pun akan rasa anak depa mcm nih kan....hehehe 

ngan mulut dia yg becok ngalahkan murai taltkative nya kan ngan curiosity nya yang sgt2 tinggi mcm segala benda dia nak tau n mengharapkan explaination yg logic n leh diterima akalnya if dia rasa jawapan kita bagi ala2 entah apa2 siap lah kita akan kena balik....uhuksss

Ritu boleh plak tau dia marah walid dia, coz last saturday weols gi berbuka kat Holiday Villa hotel kat subang atas jemputan sorang kawan pastu kat sana dah belasah aiskrim lepas tuh otw balik tuh walid dia tingin plak nak makan Tutti Frutti #heran gak selalunya bonda je yg dok mengajak datang sini but hari tuh walid dia plak yang nak makan

So weols makan penuh satu bekas yg sedang tuh then balik2 umah tgh mlm tuh avin demam...mmg sgt2 pelik coz seharian siang tuh dia ok je xde sket pun tanda2 nak demam. Dia demam mmg teruk gak seharian hari ahad lepas dr pg till petang sampai flat je terbaring je malam tuh sket barulah ok n beransur pulih maybe kesan ubat montot tuh kot.

So lepas dah ok sket dah boleh bercakap tuh dia sound walid dia mcm nih "Walid lah nih bawak avin gi makan tuti puti (read tutti frutti) sampai avin demam dah muntah2 dah" huhuhuhu pastu sambung lagi "avin xleh makan aiskrim banyak2 kan bonda" 

Bonda n walid dia dedua terkedu pastu cecepat bonda dia patahkan ayat dia ngan ckp "eh tak delah avin demam bukan sbb walid bawak makan tutti frutti kot....mmg sbb avin dah nak demam kot pastu kena plak hujan sket kot" huhuhu

Yang walid dia tak habis2 say sorry to anak dara dia.....ahaksss


Author's note: Ragam anak beranak buat saya tersenyum sendirian sambil dalam hati terdetik "besar dah anak aku nih....rasanya mcm baru je lagi berjaga malam2 jaga dia dalam pantang ritu" Owhhh how time flies so fast!!!!





Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

sissyira said...

salam

dulu saya juga pencinta hijau, lama tinggalkan blog dan kembali dgn oren coklat..tapi hijau ttp cantik dimata saya..

CathJ said...

eh eh dah masuk 4 tahun.... tak sangka2 pula.... betul... cepatnya masa berlalu... so appreciate every moment.. ^_^

masviona said...

sissyira,
yeke...sama lah plak...hijau tetap dihatiku kan...gitu

CathJ,
kan cepat sgt masa berlalu....agree wth u kita kena hargai masa..nk 2 if bila bersama yg tersayang

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!