Header

Friday, September 30, 2011

Bermanja Bergedik dan Berminta-minta

Alhamdulillah petang semalam prebetsabu dah selamat touched down Tanahair Tercinta Malaysia Negara Berdaulat. 

Ecewah intro ngalahkan calon yang menduduki kertas peperiksaan Bahasa Melayu (Penulisan) SPM je kan. lol Bukan apa uols #semangatTerlebih plak lately
Buat ramai yg tertanya2 tu kan, actually prebetsabu menjelajah europe lagi sekali atas urusan kerja aka biz trip la (sbb tuh ler ahkak xleh ikut n ditinggalkan....huhuhu) but kali ini ke negara yang berbeza lah plak drp yg first dulu tuh.



Kali nih prebetsabu menerjah Milan, Rome, Pisa, Venice, Engelberg, Lucern, Lugano, Rheinfall, Stuttgart dan Frankfrut dan tak lupa Abu Dhabi sebagai destinasi transit.



weols berdua melepaskan rindu dgn ber camho je. Bistu depan khalayak ramai kan kenalah menjaga tatasusila org timur gitu kan
Lepas tuh terus gerak ke skool avin amik dia dari skool, nampak2 walid dia jer terus nak dokong ngan walid dia walaupun masa tuh atas dokongan bonda dia. Walid dia saje je nyorok kat tepi tiang masa memula tuh nak suprise kat dia....hiksss. Soo sweet dua beranak ni

Lepas tu, tgh2 walid tuh ahkak dah sesiap nak tido dah pun (prebetsabu mmg dah tido dr tadi...penpaham jelah jetlag ko dah europe sana tuh kan siang bila kita malam....lps tuh dok bertapa dlm flight bape jam kan) sekali prebetsabu terjaga n ckp nak makan nasi.

Makanya bersiap2 lah tukar baju plak ahkak nih utk kuar mencari sesuap nasi kan. Anak dara weols nih dgr nak kuar mmg excited lah. Lepas tuh dia punya manja n mengedik ngan walid dia...huhuhu ngalahkan bonda tau tp nasib baik lah anak layankan jugak ler. 

Itu gedikan dia je belom masuk bab request itu ini. Antara benda yg direquestnya

  1. nak gi mall.....nak beli book Bird yg blue tuh...yg Rhio tuh...book princess tuh....book little mermaid tuh
  2. bila kita nak g tgk movie, esok kita g tgk movie kan....avin bonda n walid je
  3. bila kita nak beli book avin
ini kami menerjah MPH, Mid Valley before walid dia fly
dia punya excited kalau jupe book...mcm semua buku pun dia nak beli
kat sini adlh sgt2 memerlukan teknik yg tinggi utk menapis buku2 yg dia nak ikut budget semasa bonda n walid dia
 Now senang sket coz dah jadi member MPH....hehehe

Haaa itu jelah yg direquestnya.....kejap2 tanya kejap2 tanya lagi.

Semalam masa nk kuar tuh siap tanya lagi....

kita nak g mall ke bonda...mall leh pkai baju nih ke bonda????? yada yada yada.....smpai bonda n walid dah penat nak menjawab

Sekarang nih plak kan, asal nak kuar je request nak pakai tudung (alhamdulillah syukur) tapi xtau lah sampai bila kan tp bila dia dh request pun kita dah happy lah jauh kat sudut hati

tp yg malas nk layan karenah dia tuh yg dia request nak pkai tudung tudung bonda dia bukan tudung dia....kena lah plak sesi explain mengexplain lah plak supaya dia paham tudung bonda xmuat ngan dia baru lah dia leh terima.


kuar makan kat kedai dekat ngan area taman je

Sebok main angry bird kat playbook walid dia. Dia cakap dah lama tak main angry bird kat playbook walid asyik main kat K1 bonda je....huhuhu

Lepas tuh dok makan nak chair sebelah walid ok xmoh sebelah bonda....hahahaha. Semalam bonda request nak kiss dia panggil nama 2-3 kali baru dia datang pastu lepas je kiss bonda terus gi kiss walid plak xyah request pun...huhuhu

Tapi tau dia anak yg baik....sampai2 umah malam tadi...terus mata dah lali letak atas katil terus lelap jadinya sempat lah bonda dia rampas tahta bermanja2  ngan walid dia tanpa gangguan.....auummmmmmm!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!