Header

Saturday, October 29, 2011

Myeongdong Night View

Malam semalam dah jelajah bandar Itaewon, naik turun tangga, elevator n escalotor n berganti beberapa subway nak sampai ke Itaewon.

Saje nak tengok night view sana sambil nak dinner sebenarnya coz area sana ada masjid so mesti byk restoran halal n malam td weols dinner ala Moroccon n Arabian.

Malam ni plak weols plan nak dinner area Myeongdong ni lah. Selain Itaewon ni Myeongdong pun salah satu tourist attraction gak utk shopping2...tp malangnya puas kami mencari tak jugak jupe2 yg halalnya.

Ada satu restoran ala bulgogi tu kalau ikutkan banyak yg kata halal tp weols tgk xde lah plak nmpk kt memana depa mention ala so utk puaskan hati prebetsabu gi tanya depa n diorg explain diorg xde serve pork pun so menu seafood bole je order n bila tengok2 ramai gak muslim yg makan tp last2 weols tukar plan xjadi makan sana n terus bergerak ke Banho Bridge nak tengok water show.

Jadinya tadi kat Myeongdong tu walaupun tempat shopping2 weols xde shopping apa pun coz agak kelam kabut n sebok cari halal restaurant hehe

Tapi xpelah at least weols dah tengok suasana malam kat sana mcm mana mmg sgt sesak n crowded coz tmpt ni pun jd tumpuan local people gak.

Nampak byk shopping mall yg branded gak tp sempat jeling2 dr luar je, tgklah esok if sempat akan diterjah lagi skali...hehe

Ok bubbye...jupe lagi cheers!


Author's note: xtvt hari ni sgt banyak n sgt best n enjoyable but nanti2 lah eh kita kupas ngan details antara naik Namsan Cable Car, pengalaman kt N Seoul Tower dpt masuk Museum Teddy Bear kat sana n last skali before balik hotel adalah tengok Water Show kat Banho Bridge or dikenali jugak sb Floating Island....lastly Korea mmg best!!
Camna?

3 Comments Uols:

sue-ana said...

rindunya tempat ni..(almost every night kitorg window shoping kat sini masa ke korea aritu..hehehehehe)

masviona said...

Sue-ana,
jom kita gi balik...kita terjah jeju island plak nak...:)

Gieyana said...

bestnyer uols...cfm panorama dia best + unik kan...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!