Header

Tuesday, October 04, 2011

Part 1: Dokumentari Macau & Hong Kong- Madame Tussauds

Untuk n3 dokumentari Macau dan Hong Kong ni rasanya weols akan buat kelainan sket kot. Kelainannya adalah ia tidak akan mengikut turutan hari seperti n3 doku yang lain.
Salah satu sebabnya n3 nih adalah sangat2 ketinggalan lama dari tarikh kejadian. #kesmalasnxdemasa sebenarnya nak update. N3 doku India belom habis weols update dah pergi jelajah Macau and Hong Kong gitu kan....tapi...tapi

Weols menjanjikan sedikit kelaianan lah....sedikit jelah pun....nak tau apa dia....maybe uols suke kot

Weols akan selitkan jugak ngan video semasa weols kat sana....org kata vblog lah skrang ni kan. 

Harap2 weols suka lah bukan apa jadi feel uols yang baca n3 nih nanti akan lebih mantopp lah kan. Sebab bukan sekadar baca pastu imagine sendrik kan tp siap ada video lagi so maybe time tuh uols leh buat imginasi ngan lebih baik lah....yelah bermula ngan imaginasi dulu lepas tuh insyaAllah ada rezeki uols leh la plak terjah sendrik kan.....tak gitu ke???

Ok untuk Part 1 ni, saya nak share ngan uols masa weols masuk kat Madame Tussauds  Hong Kong masa gi menerjah The Peak.  

Sebab apa kena mention kat sini Hong Kong coz Madame Tussauds nih bukan hanya kat Hong Kong je kat tempat lain pun ada gak as far as i known ada kat benda nih ada kat  London, Bangkok, New York, Las Vegas,  Shanghai, Sydney kat Australia nun baru bukak dgr kabarnya n mana lagi ehhh maybe kat holloywood ada kot if im not mistaken lah.

The Peak nih salah satu tempat yg dilabel sbg tarikan pelancong gak kat Hong Kong nih.The Peak nih atas bukit....dah nama pun PEAK kan hahaha 

So nak naik sana kita kena naik tram.....serius tinggi n curam ok bukit dia nih....n yg bestnya bila dh sampai kat atas nun uols leh tgk seluruh Hong Kong dari bird eye view kata org tuh....sangat cantik nak2 time memalam tuh. Walaweiiii serius sangat cantik n mempesonakan tau! So if uols nak gi sini sila plan elok2 gi petang2 sket n stay lah sana sampai malam coz uols akan dpt menikmati 2 panorama siang n malam yg sangat2 berbeza n exciting gitu. Ultimate PEAK Experience!

Kita stop dulu bab The Peak nih, nnti kita cite lain n3 eh, now saya nak share ngan korang pasal Madame Tussauds nih.

Madame Tussauds nih sebenarnya satu tempat yang dibuat untuk menyimpan banyak patung2 licin manusia2 yang terkenal dan glamorous la dunia nih. Senang kata wax museum la...hehehe.

Museum untuk menyimpan patung2 lilin manusia2 yang terkenal didunia samaada artis ataupun ahli politik serta pemimpin negara yang terkenal seluruh dunia.You name it nak tengok artis mana holloywood, bollywood, artis Cina ke semua ada hampir kebanyakkannya lah cuma malaywood je yang xde rasanya....huhuhu

Ok patung2 lilin nih, walaupun hanya patung tapi saling tak tumpah macam real uols. Serius if dalam gambar tuh kalau kita amik gambar berpeluk2 kan antara bukan muhrim tuh leh menimbulkan fitnah tuh....hahahah. 

Mcm gambar saya yg nih.....serius kontroversi sgt uols sbb sgt2 real ok. 
Sakitttt oooo peha n pipi saya kena cubitttttt kat prebetsabu sbb peluk Leon Lai Ming nih...huhuhu

Ok seriusss n i admit it. Saya mmg sgt2 teruja n menggediks sket bila jupe patung Leon Lai Ming nih. Sangat2 nostalgia kot dia nih dlm kehidupan remaja saya huhuhu. Dia ler lelaki pertama n artis lelaki pertama yg saya minat dlm hidup saya....wakakaka

Pengakuan berani mati gitu....ikhlas uols masa zaman jahiliah tuh dia lah satu2 nya yg saya minat. Siap gunting poster dia, lipat kekecik letak dalam purse lagi tu uols.....soo funny bila ingt balik. Sebab apa saya minat dia....xyah citer lah itu kisah lama now saya sgt minat n sayang n cinta kat sorang laki nih je.....hahaha.....ok yg nih pun jangan tanya sbb semua org pun dah tau kan.....lol.

Jom layan saya tgk dengan artis mana lagi yg sempat saya bergambar....jom uols semua pun hensem2 macho2 dan cantik jelita semuanya nih.

before masuk amik gmbr kenangan dulu....hikss

dh start dah prebetsabu buat lawak.....lol

he give me his shoulder to cry on....wahhh bahagianye tp saya tak menangis pun saya gelak je sepanjang masa kt sana....hiksss

ikut gaya dia...sapa nih saya pun tak kenal

Lady D....lady diana

george bush

ratu elizabeth

saddam hussain.. muka kene garang

prebetsabu in action....hehe berdepan 4 mata bincang isu ketenteraan and strategi?

einstein

sengaja prebetsabu nak ikut style si ahli sains nih....hahaha...serabaiii

spiderman

marilyn monroe....bintang paling tersohor zaman2 mak ayah kita dulu

sbb saya minat dia jd gmbr Leon Lai Ming nih harus banyak sket

Anita Belacan eh Amitabh Bachan lah


Elvis Preslee

Tina Turner

The Beatles

Lady Gaga

yg ni sapa tak kenal kan...:)

Ratu primadona Cina...Anita Mui


Ok mau lagi????

Nak tengok sapa lagi nih uols...cepat lah

Sapa lagi???


sapa???


sapa???


cepat lah...


Yang nih ok tak????

gediksss gak prebetsabu nih ehhh...hehehe
hehehe....ahkak bukan gediks tp ngade2 sket je....hahaha


Ok meh kita kasi aksi nakal sket meh....hiksss




 Dan sebenarnya inilah dia pengasas kepada museum nih asal2 nya Marie Tussaud nama dia.



Ini ialah eye balls.. bola mata.. bijik mata... bukan asli, plastik saje ahakssss


kat dalam tu ada segmen khas dia tunjuk macam mana proses para pereka mereka mendesign dan membuat acuan muka2 artis and orang kenamaan ni.. siap ada rangka, rambut, kulit etc etc ;)

Kasi closup sikit.. amacam.. realistik kan?


and, last but not least, dalam tu jugak ada sebua rumah hantu..
bukan la umah hantu pun.. tapi ianya adalah sebuah pusat rawatan sakit mental.. dalam tu ada pesakit mental yang akan membuatkan denyuan jantung anda berdegup sampai nak pecah! best kat dalam tu... ahkak peluk keras keras rapat melekat... kikikiki

ok.. next???????

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!