Header

Thursday, October 13, 2011

The Secret Life of Nora....TSLON the best!!!!!

poster TSLON yg sgt "sexylicious" lah pasa saya (eh ada ke term sexylicious tuh) ahhh lantak lah labu...hehe

Saya nih selain drp suke tengok movie.....suke gak layan teater. Tapi saya agak selektif sket lah dalam pemilihan teater yg nak ditengok sebabna xnak membazir duit beli tiket teater yg sememangnya mahal tuh tapi tak puas hati ngan pementasan teater tu or jln cerita or skrip or whatsoever lah kan.

Masa saya tengok teater Natrah dulu saya mmg puashati lah mmg berbaloi instinct saya nak sangat tengok teater Natrah tuh bila dah dpt tengok mmg syok lah semuanya kelihatan mcam perfect je pada pandangan mata saya. Lakonan Umi Aida, maya karin, remi ishak n ziela jalil serta pelakon2 extra yg lain pun mmg best n mantop lah.

Kali nih plak saya berkesempatan lagi untuk tengok teater musikal The Secret Life of Nora. Saya gi tengok confirm lah dating berdua with prebetsabu kan. Saya tengok nih dari last week lagi tapi biasalah nak tunggu full n3 kuar kat mv.com nih kena ikut queue ngan timing yg ngam ngan diari kehidupan saya yg huhu tunggang langgang bz memanjang huru yg tak hara nih....hikss....biasalah tu kan semua org pun bz ngan kehidupan n urusan harian kan....tapi rasanya oklah kot coz saya ada gak kekadang kasi live n3 kan mcm yg nih pun live n3 dah kuar sesiap dah. Baca sini k uols!!!! dan saya punya komen pertamanya adalah WOW 2 THUMBS UP!!!!

Memang rugilah uols yang tak berpeluang gi tengok teater yg diarahkan oleh Datin Seri Tiara Jacqualina nih. Saya mmg dah lama tunggu teater nih. Ada lah lebih dalam 2 bulan kot. Memula dapat tau pasal teater nih saya nampak banner kat TGV masa nak nonton movie apa entah terus melonjak nak tengok tapi bila belek2 telek2 terkejut tengok rege mahal sangat terus tweet Datin Tiara cakap nape rege mahal sangat...huhuhu tapi niat nak gi tengok tuh tetap tak berganjak lah.

Meh kita layan gambar2 dulu yg sempat saya snap coz ritu saya dari ofis terus ke Istana Budaya jadi sampai awal so sempat lah nak amik2 gambar segala bagai kan. Ini before show eh


picca nih dh kuar kt live n3 ritu

kat sini pun nak bergambar gak ke v???? soal prebetsabu....saya jwb amik jelah nak tepek kat blog je pun....hahaha

saya siap tiru gaya NORA lagi...buat sign "syyyypphhhhh" 

pastu lepas snap prebetsabu ckp "xyah buat pun xpe V bukannya nampak pun" pastu dia gelak manja...See saya punya official photographer utk mv.com nih kan banyak songeh tau tak....huhuhu. Pastu saya cubit manja dia plak....serve you right. Getus saya dlm hati jelah tapinye....hehehe.


bneli souvenir drp enfiniti utk acara sign menyain nanti....:)
Saya beli notebook NORA cantik gak kaler pink. Haruslah kaler pink dah itu theme color dia pun....hehehe
lps hbs jer teater saya cecepat kuar sbb nk berbaris utk sign nih
Sebabnya saya dah tau klu lewat je barisan dah panjang so kang kol bape saya nak balik kan. Saya dah berkata2 dalam hati if kata lah nasib saya xbaik kuar2 je barisan dah panjang saya xmoh join saya nak terus balik jer coz apa barang nak queue pepanjang kan eh xdelah sbb saya fikirkan anak uols dah lewat malam dah kan...sian avin damia kan kena tinggal....balik2 kena tipu sunat plak kat bonda n walid dia sebab apa....sebab weols ckp weols balik lewat sbb gi work...huhuhu.

poster giant agent NORA


Ok lepas habis dah mentelaah gambar2 nih semua barulah best sket kita nak bercorat coret pasal teater the secret life of nora ni kan.

Meh kita start now eh....for me jalan cerita nih sebenarnya simple je mengisahkan pasal  NORA ZAIN seorang primadona jelita  yang terpaksa menjadi ejen perisik tanpa disedarinya. untuk menghapuskan komplot jahat seorang penjahat misteri bersama Mr. J lakonan hebat Aznil Nawawi aka Pak Nil. Tanpa disedari oleh NOWA jugak yg sebenarnya MR J nih menyimpan rahsia silam Nora sendiri tapi digarap dengan baik oleh Datin Tiara....so KUDOS buat Datin Tiara n team enfiniti. Teater nih berlatar belakangkan pada era 60-an sbb sebenarnya teater nih diadaptasi drp filem nora zain zaman P.Ramlee dulu tuh.

Teater nih cukup semua rasa pada saya mmg perfect taste lah.....garam yg kena sukatannya untuk membuatkan teater nih cukup masin n manis plak cukup sudunya. Ada masa kita kita boleh gelak mengegak ngan lawaknya nak2 time  kak tijak aka Adibah Nor kuar mmg sangatlah lah best lakonan kak tijah nih.Adibah nih suara best xyah ckp lah kan lakonan pun mantop. 

Part Pak Nil pun kelakar jugak bawak watak penjahat yg digeruni satu dunia gitu tapi asal dia kuar je semua orang gelak....hiksss camne tuh kiranya macam penjahat yang lawak gitu.....muahahaha.

Pastu kita boleh jugak sama2 rasa sedih haaa macam tuh. Pastu lagi satu yang buat saya melopong adalah saya sangat2 lah suka ngan hampir kesemua lagu yang ada dalam teater nih n yang pastinya suara mereka semua adalah sangat lunak merdu semuanya. Saya sangat2 mengagumi sura Datin Tiara coz saya tak sangka dia pandai sampai tahap macam menyanyi saya ingatkan suara dia biasa2 je mmg lah pernah dengar lagu asmaradana nyanyian dia masa filem Puteri Gunung Ledang dulu tuh tapi yg ini sebab dengar live n banyak plak lagunya jadi saya betul2 teruja lah. Bapa kali dok bisik kat telinga prebetsabu dok bitau benda yg sama "B...suara tiara nih best kan" hiksss

Aduyaiiii penat dah saya type nih rasanya dah panjang lebar dah saya punya bebelan nih.....malas nak panjang2 lagi untuk senang cerita untuk uols kat luar sana tuh if berminat nak tengok teater musikal yg hebat n best nih masih ada peluang lagi nak book tiket sekarang coz teater nih masih dipentaskan sampai 16 Oktober nih masih ada 3 hari lagi uols dah gi book tiket sekarang bukan susah sangat pun book online je pun.

Kalau rajin sangat leh gak gi beli tiket kat Istana Budaya terus....ok sila book sekarang ye!!! Saya pun kalau ada masa n peluang rasanya nak jer gi tengok lagi sekali nih. Datin tiket free 2 lol




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!