Header

Wednesday, November 09, 2011

Alternatif kepada Google Maps

Tak payah di introduce lagi lah kan siapa tak kenal dengan Google Maps kan?
banyak manfaat sudah tentu.. senang kita nak search kawasan-kawasan dalam map tu, di seluruh dunia.

Tapi, kalau kita nak menjurus kepada sesuatu kawasan secara lebih detail, apa kata kita cuba plak map yang dibangunkan khas untuk negara kita, dengan ciri-ciri yang lebih menarik... lebih detail, siap route LRT segala bagai..

Pernah dengar pasal STREET DIRECTORY MALAYSIA?

Aku pun sebelum ni tak pernah dengar.. tapi lepas dah godek-godek map Malaysia yang dia sediakan tu, waaahhh jatuh hati pandang pertama terus... bagus.. terperinci.

nah ni contoh map interaktif yang depa sediakan... dan seperti penyedia perkhidmatan maps yang lain, Street Directory Malaysia ni juga adalah percuma ;)






Details kan? kat map tu jugak kita leh tengok trafic camera.. nak tau sesak ke tak area tu...So sebaik sahaja kita jumpa lokasi yg kita inginkan tu, kita ada option untuk print map tu ;)

ok so there u have it.. another alternative selain dari Google Maps, yang mana ini lebih dilocalisedkan kepada negara tercinta kita, Malaysia ;)

Jom kita try Street Directory Malaysia


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

CathJ said...

Eh best... Boleh dwnload kat hp ke? :p

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!