Header

Wednesday, November 30, 2011

Mee Gulung, Melaka Kitchen

mee gulung melaka kitchen


Mee gulung????
Korang pernah rasa?

Saya baru first time try, last monday weols satu family berjalan2 ke The Mines (tempat kenangan!!!) pastu saje try parking kat area Mines 2 tuh. Banyak gak lah kedai2 yang dah memulakan operasi kat situ.

Terpandang kedai makan baru namanya Melaka Kitchen...owner Melayu so kita support lah kan. Ok lah not bad. 

Prebetsabu try menu yg dah sinonim ngan Melaka gulai asam pedas.....ada set dia lah. Saya plak try set nih Mee Gulung

Serius ini adalah first time saya try....nama mee gulung nih saya pernah dengar tapi tak pernah pun terasa teringin nak try tapi that day tetiba rasa teringin plak nak acu cuba try test kan so try je lah.

Oklah boleh la diterima dek tekak saya.

Saya pernah dengar kawan saya pernah cakap pasal Mee Gulung Langkawi katanya mee tuh digoreng terlebih dahulu tapi yang ini mee nya mcm tak digoreng jadinya ini maybe mee gulung melaka kot...:)


Ghoper mee gulung selepas dikerjakan oleh mv....hiksss
Saya boleh habiskan mee nih maybe sebab kuih dia kot....kuah dia nih ada rasa mcm kuah laksa johor.....best!!! saya kan pencinta laksa johor...suka sgtttttt!

Pastu yg paling saya suka set nih ada skali ngan set buah melaka (ondeh-ondeh)....bestnya dah lama xmakan buah melaka tapi kan kenapa eh sekarang nih buah melaka dah tak sesedap dulu.

I mean inti dia tuh (gula merah) tak cair pun kadang2 tuh keras n masih berketul2 je....kan best kalau inti dia tuh cair.....dulu2 masa zaman kekecik inti dia tuh cair je....maybe org zaman dulu guna gula melaka lain kot sekarang guna yg lain....tak syok lah yang sekarang nih.

Kalau sesiap berniat nak try mee gulung nih silalah ke the mines 2 n carik restoran melaka kitchen nih ye...:)




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wahhhh sukenye entry MAKAN & MAKAN ni...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!