Header

Tuesday, January 10, 2012

Hari Jadi Separa Kejutan

This year sambutan hari jadi ala2 kadar, mmg itu permintaan saya n prebetsabu pun xde masalah mmg faham. Saya dah cakap cukup kita gi makan2  kat tempat yang selesa sket bersama2 family kecik weols nih cukupla.

Masa siang hari kejadian tuh, 31hb Dec weols tertido kepenatan akibat membuat xtvt spring cleaning kat rumah.....fuhhhh ghopernya mmg banyak giler barang2 yg tak perlu yg weols dok simpan terperammmm kat rumah tuh....jadi bila ada masa yg agak2 dah simpan xde kepentingan weols jual jelah.
Bangun2 tido dekat kol 5pm++ terus saya bersiap2 mandi lepastu kejut suamu n anak2 soh bersiap2 mandi jugak n lepas tuh boleh lah kuar minum petang merangkap dinner sekali gus.

Memandangkan mlm tuh malam sambutan tahun baru, weols tak bercadanglah nak gi makan jejauh pun, sbb xmoh buang masa buang minyak tempoh kesesakan lalulintas kan so saya cadangkan kat prebetsabu makan kat Kelab Tasik Putrajaya, Presint 8 jelah (dh agak lama dah weols tak lepak2 sana) dekat n tempat pun selesa n ada sedikit mood romantik sbb tepi tasik kan...jadilah kan. Lagipun kat sana ada menu feberet prebetsabu.....masak lemak cili padi ikan tenggiri :).

Prebetsabu bersetuju tanpa banyak soal, sekali bila sampai simpang yg sepatutnya weols harus membelok ke kiri utk ke Kelab Tasik tuh prebetsabu cakap dia tersalah jalan. Saya memula ok je sbb ingtakn ada simpang lain kedepan tp dah lebih beberapa kilometer kedepan still xde jalan utk patah balik tetiba angin yg saya cuba pendamkan dari tadi terasa seperti mau membuak2.

Maklumlah perut tengah lapa kan (mood pun agak kurenggggg lah kan) so saya bertanya kt prebetsabu yg nampak cam cool je tuh. Betul ke jalan ni dah jauh kedepan kan....dia jawab depan tu ada lah u-turn nye.

Saya redha je sekali saya nampak prebetsabu membelok ke arah Hotel Pullman Lakeside Putrajaya......huhuhu.

Terus saya ckp ooowhhhh "b nak buat suprise eh"?????

Dia jwb....

Eh xdelah tersilap masuk...nak kuar balik la nih 
(mcm saya tak tau cubaan dia utk menipu yg tak jadi sbb saya dah nampak dia dah mmebelok ke arah parking) lol
Terus saya tanya "B dah booked ke???"

Prebetsabu reply "B dah call nak book but dia kata xyah book walkin je tapi bukan fine dining tau sayang....buffet je...hope v suke"

begitu jawabnya

Saya balas "Ala b nih susah2 je kan v ckp xyah suprise2 xyah sambut2.....makan2 biasa je"
(saya berckp sambil senyum2 simbul....happy uols :) )

prebetsabu "yelah mmg xde suprise2....sambut2...ini makan2 biasa lah nih bukannya makanan luar biasa pun"

** ayat lebih kurang lah idak ler sebijik sebijon coz dah ingt2 lupe....hehehe

Sampai2 jer Avin Damia lah paling excited....hiksss

view yg cantik....sgt2 sbnrnya!
King n Princess menaikki tangga ke tempat makan
 Where's the Queen???

Queen dok belakang amik gambar....hiksss



excitednya anak dara bonda n walid nih

ini baru first round...layan fruits duly :)

mood romantika dah datang
Nasib baik now avin dah tak marah if walid dia kiss2 bonda.....dia senyum2 je tp klu hover2 sangat dia marah gak la....hiksss

snapped by Avin Damia
 Terror gak anak dara weols nih amik gambar...:)

dah jupe geng2 main tak hingat...avin peluh rasanya habis tisue rege 30 2 pek dok buat lap peluh dia je...ahaksss
kekanak ribena yg happy
Saya suka tgk bebudak nih memain, even baru kenal depa cepat je mesra....main ngan perasaan yg suci murni tanpa ada rasa perasaan hasad n dengki...best kan jadi bebudak :)....gaduh tuh biasa lah kang baik balik xde simpan dalam hati punye.

ini baju kesukaan dia sekarang nih....baju beli kat pasar malam
Baju nih pantang nampak kering je mesti nak pakai balik...saya mesti sorok lepas basuh kalau tak dia asyik lah nak mintak baju dora kaler purple nih tau ta....aduyaiii nye pun!

Maaf sy mmg xamik byk gambar makanan walaupun semuanya superb sedap2 n nyummylicious kesemuanya coz segan kot....:)

kek nih sgt sedap....saya makan nih 2...best sgt!








saya suka ngan hiasan yg kat syiling tuh....cantik sgt!



So sepanjang malam weols habiskan masa satu family meraikan ulangtahun kelahiran saya n sekaligus menyambut tahun baru jugak....berborak2 senda gurau n berkejaran ngan avin damia coz dia sangat licik n lincah memain bersama2 ngan geng baru.

Makanan kat sana adalah sgt superb....berapa round weols menambah makan malam tuh maklumlah satu family lapa...perut kosong :)

Suasana romantik n hiasan dekorasinya sgt lah marbelous.....cubalah pullman lakeside putrajaya tak jauh sgt pun but berbaloi2

Lepas tuh weols sambung sambutan nih ngan bermalam di Hotel Shangri-La, Putrajaya

main entrance Shangri-La Putrajaya (pernah celebrate besday kat sini thn 2010 :) time tuh betul2 kejutan oleh Prebetsabu...fine dining )

Sbb apa tak bermalam di Pullman sbb dah fullhouse :( frust tp Shangri-La tak pernah mengecewakan kami :)

Nanti lah bab shangri-La tuh kita sambung next entry lah kan.


muka mv yg happy...walau usia dah bertambah tp hidup harus terus.....happy sokmo usia cuma angka :)...thanks prebetsabu, thanks suami, thanks pakwe...kawan! much love!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!