Header

Friday, January 20, 2012

We are the WINNER!!

muka orang happy dapat duit free!

Bulan November lepas, diatas platform masviona.com nih kan weols didatangi oleh email menyuruh weols menjoinkan diri dalam satu contest yg dianjurkan oleh StreetDirectory nih.
Saya malas nak layan sket email2 mcm tuh kan, sbg mengalas jawatan CTO kpd masviona.com nih, prebetsabu maybe kebetulan ada masa free dia reply email tuh tapi cara dia reply tuh mmg agak prejudis sket lah. Siap tanya betul ke benda nih entah2 tipu je semata2 soh orang gi serbu blog dia or pepe ke kan kiranya mcm nak mendapatkan publisiti murahan tahap longkang lah kan mcm ada gak blogger2 baru nih entah pepe gi masuk blog org pastu tinggal komen (pd hal baca pun belom) siap ckp saya dah follow nnti follow lah saya balik....haaa lebih kurang mcm tuh kan

Tapi ternyata team drp StreetDirectory nih telah me reply balik email prebetsabu tuh dengan sgt polite n nice n mengatakan yang  yg contest tuh mmg wujud n valid even mereka dah buat kat banyak gak negara luar mcm Singapore kat Jakarta n so on.

Wahhh gitu....so lain kali prebetsabu awasssssss kamu jangan lagi cepat buat judgement sendiri eh n Dont judge a book by its cover....:)
Bukan apa sebenarnya weols mengamalkan sikap berhati2 je maklumlah sekarang nih kan mcm2 leh jadi....mcm2 jenis fesyen n pattern orang yg kita leh jumpa n mcm2 helah depa guna utk menipu nih kan so kami berhati2 lah sebelum terkena kononya...:)

Jadi lepas dapat email balas drp wakil StreetDirectory tuh prebetsabu pun up lah satu entry (simple je pun) mengenai satu lagi directory map yg boleh dijadikan alternatif kepada Google Map. Inilah dia n3 tuh!

Yelah selama nih kan kita hanya bergantung kepada google Map nih je if nak cari tempat nak gi memana tempat yg kita tak berapa pasti or maybe first time baru nak gi kan now kita ada satu lagi choice yang lagi terperinci n menarik lah untuk kita kerana yg istimewanya dia dicipta khas untuk negara kita so ofkos lah lagi terkini, terperinci n bagus...itu sudah pasti n dah tentu-tentu lah kan!

Lepas dah up n3 tuh weols xde terpk pun pasal menang, kalah ke consolation ke apa ke kan memang bak kata prebetsabu "tak mengharap pun untuk menang ke apa just niat nak sharing je apa2 info yang kita tau" katanyalah n rasanya if dia tak bitau saya mcm tuh pun saya memang dah sedia maklum pun :)
Tetiba hujung bulan lepas diorg diorang anta email kata weols adalah salah seoarang pemenangnya. Tapi masa nih maybe sbb bz or xtau sbb apa terlepas pandang ada email nih kan. Maybe masa email tuh masuk then anak dara weols dok memain handphone pastu bila dia dah xde notification kata ada email yg belum dibaca so weols buat mcm biasa jelah kan.

Sekali 2-3 minggu lepas dpt 2nd reminder drp StreetDirectory soh weols gi amik duit kemenangan. Time tuh baru prebetsabu cek balik email dia dan akhirnya weols dah gi amik pun duit kemenangan sebanyak RM500 (banyak lah tuh dpt free je kan...pd kami lah pd org lain maybe celah gigi je kan) tuh kat office StreetDirectory sendiri kat jalan pinang, opposite to Kuala Lumpur Convention Centre.
  



sempat bergambar tuh....PS cover macho :)


Jadi apa tunggu lagi sila terjah STREET DIRECTORY MALAYSIA sekarang ok uols!

kerana ianya sgt bagus :)

Alhamdulillah rezeki masviona.com
Walaupun www.masviona.com nih idoklah segelemer mana tapi bukan itu yg weols mahukan.....serius bukan itu coz menulis blog nih mmg hobby n minat n kesukaan weols dah lama dah pun officiallya dah 7 tahun bermula 2005 tapi sebelum wujudnya blog nih ada  je yg belum official hehehe. Ini pun dari blogspot kini dah bertukar ke domain sendiri pun dah banyak tahun dah pun.

n tak sangka gak lah StreetDirectory bukannya organization yg pertama n terakhir yg cuba approach masviona.com....syukur. Tapi tulah weols nih kan bukan tumpukan masa sepenuhnya kat blog ada kerja hakiki masing2 so kdg2 bukan tak berminat tp tulah tak berkesempatan n xde masa.....tp insyaallah weols akan try sebaik mungkin lah

n sapa sangka sapa menduga kan Agoda Malaysia pun pernah approach weols tau!


antara perbincangan kami :)



Alhamdulillah :)


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!