Header

Wednesday, February 08, 2012

1Malaysia TV....TV Internet n Mobil Pertama Negara

Now everyone can Watch & fetch TV anywhere, anytime & on-the-go!

Seriusssssss ini betul-betul dan bukannya dugaan #ehtetibadugaanplak!

Yesss uols now kerana revolusi teknologi yg sangat canggih kita boleh tengok tv dimana2, bila2 masa saje n jugak semasa dalam perjalanan...dalam kereta, or dalam bas masa nak balik kg or bila2 jelah uols bukan sekadar kat ipad, playbook malah hanya di telefon mudah alih anda aka handphone lah tuh.
 
Macam mana caranya????
Senang je 
 
but sebelum tuh meh ler kita berterima kasih dulu pada...hehehe

Pada PM kita uols ye PM Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak kerana.....
 
kerana PM kita telah melancarkan televisyen Internet dan mobil pertama negara iaitu 1Malaysia TV.
 
 
 
Best uols tv internet 1Malaysia TV nih...serius ini lagi sekali bukan tipu2 tau...kenyataan nih...sgt best n awesome gilllllerrrrr! 

Ok now kita dah leh sembang2 camne cara2 nak guna tv internet yg cool sioottttttt nih???
 
Cara dia senang jer memula tuh silalah download dulu application nih kat gadget uols eh....ipad ke playbook ke henpon blackberry ke iphone ke android ke semua boleh eh janji ia menyokong application 1Malaysia TV nih.
 
nmpk tak icon 1Malaysia TV tuh yg no 2 dr kiri tuh
*fyi, gmbr nih screen shot bb (baca: blackberry) saya nih
 
Alaaa download bukannya lama n susah mana pun kan. Dah lepas download terus leh guna uols....freee je pun.
 
channel tv yg ada....byk kan

 
Tapi saya leh agak ler mesti siaran yg ini paling muda mudi masa kini suke kan.....yesssss channel korea uols

eKorea ok!
 
1Malaysia TV nih bukan hanya ada siaran tv tau ada radio gak tau tp so far hanya KL POP je yg available...lps2 nih xtau lah kan

ada radio gak...KL POP
 
Macam saya kan, memula diperkenalkan kpd tv internet n mobil pertama negara kita nih of course lah oleh Prebetsabu cum CTO blog nih.

Sebabnya apa dia 2 3 menjak ada drama ber episode Gemersik Kalbu tu saya asyiklah bergegas nak balik rumah coz nak kejar tengok drama nih kat tv3 start kol 7pm. Kadang2 sbb jem kan selalu gak sampai lewat jadinya tetiba satu hari tuh dia amik bb saya n ckp nak install something utk saya tak lama lepas tuh dia ckp lepas nih xyah rushing2 nak balik rumah lagi n xyah risau nak tempoh highway KL-Seremban yg jammed tuh ptg2 hari bekerja semata2 nak tgk Gemersik Kalbu coz saya dah leh tengok Aqasha (read: Gemersik Kalbu) tuh hanya dalam kete n melalui henpon saya je....hiksss.
 
Terus saya cam teruja uols....hehehe.
 
Lepas prebetsabu install kat tepon saya tuh saya dah xyah berebut lagi ngan Avin Damia bila malam2 dia nak tengok channel 613 (cartoon jelah kan) n saya plak nak tengok Vanilla Coklat....ahaksss.

Sebab saya leh layan je Vanilla Coklat tuh kat bb je pun.....muaahahaaaa.

Dan semalam buat readers blog ni yg aware saya kan dlm perjalanan from penang to kl so patutnya dalam kete kan mana leh tengok Gemersik Kalbu tapi dengan adanya 1Malaysia TV nih saya ngan muka berlagaknya tukar setting 3G kat bb n terus on 1Malaysia TV pilih tv3 n layan Gemersik Kalbu uols....hiksss

n saya boleh berpuas hati sepanjang sejam menonton GK tuh semuanya smooth. Ada ler terputus2 sket itupun coz bila lalu kat tempat yg line tak berapa nak betul la....standard lah tu kan.

Oklah uols gi download 1Malaysia TV sekarang sbb ia free je n lagi satu memberikan anda option tambahan untuk membolehkan anda sentiasa available utk menonton apa saja program kegemaran anda tanpa sebarang alasan lagi.....hiksss.



Author's note: Tapi silalah selalu bawak charge gadget anda eh coz tau2 saje lah bila dah on je kan henphone tuh confirm batery cepat habis mcm kan n lagi satu sekiranya pakej telco yg uols amik bukannya unlimited or uols pakai prepaid kena jaga2 coz if lebih kuota kan ada charge dari telco plak (standard la ni kan) tp if nak sure free gi je lepak mamak memana pastu pkai je wifi free kat situ....confirm n dijamin 200 % percuma uols....ala kat mesia nih kan belambak kedai makan ada buat service wifi preeee kan...hiksss.





Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

CathJ said...

Terbaeekkkkk..... Ma kasih for sharing... Ok tak siaran? Mcm tengok youtube ke? Atau licinnn je? :p

masviona said...

CathJ,
no prob la...so far smooth lebih kurang cam tgk youtube la tp ermmm mcm lg ok sket kot....hiksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!