Header

Wednesday, February 22, 2012

Dokumentari Jogja-Part 1: Jogja sudah Team Masviona Jejaki

Untuk tahun lepas, rasanya antara tahun yang paling banyak weols buat siri menjelajah negara orang kot. Alhamdulilah utk 2011 weols managed to discover 6 countries. 

Phuket n Krabi, Thailand on April, diikuti oleh New Delhi, Agra n Jaipur di India sebulan selepas tuh on May, manakala Macau dan Hong kong, China pada bulan July dan Singapore and Korea on October 2011.

Dan for this year 2012, weols mulakan siri travel2 weols nih dengan negara serumpun, Indonesia. Actually indonesia nih saya dah banyak kali dah sampai sini whether untuk vacation sendiri2 n jugak untuk urusan rasmi kerja kan tapi seriously tak pernah sampai ke Yogyakarta (read: Jogjakarta).

So awal bulan ritu sampailah saya ke jogja bersama2 family kecik team masviona nih. Memang dari awal plan nak bawak our backpackers cilik Avin Damia nih so weols xdelah plan nak adventure giler or backpackers sgt2 lite2 sudeh sbb bila bawak backpackers or weols lg suka guna istilah flashpackers cilik nih kan weols mmg dah atur plan sesiap lah sampai sana leh senang hati n follow je itinerary yg dah ditetapkan or sket2 je ada ejas2 sket disesuaikan ngan situasi n masa lah.

Anak dara weols excited nak gi travel awal2 dia dah tau yang dia bakal naik flight lagi n akan terbang ke Jogja. Dia siap bitau teacher dia awal2 kata dia tak datang skool sekian2 date (eh dia xdelah bgtau exactly date dia just kata nnti esok dia tak datang skool 2 hari....hehehe ala2 gitu la )

Dia siap request nak pkai baju hard rock nih tau. Dia now dah jadi Hard Rock T-shirt collector tau. Walaupun tak tau membaca lagi tapi dia leh baca semua nama tempat kat t-shirt dia without fail tau...ahaksss.

happy tunggu cab datang

siap bekal roti nak makan dalam cab katanya xmoh makan kat rumah.....apa2 je lah anak oooiii

seperti biasa hobby prebetsabu camho!!!!
Weols satu family memulakan perjalanan ke airport. Airport mana lagi kan kalau bukan LCCT, epot Air asia je lah kan.....hanya dengan air asia yang dapat merealisasi now everyone can fly!

Dah sampai epot buat urusan checkin semua mcm biasa lah kan pastu bila dah masuk flight apa lagi, mana leh buat pepe xtvt pun selain drp makan, borak2, layan avin coluoring then lepas dah semua penat then semua pun sambung membuta hahahaha.

Avin pun idak ler excited mcm first time naik flight dulu. Biasalah bebudak kan masa memula tuh excited n teruja lain macam kan bila dah lelama tuh dia pun tak heran.

So masuk2 dalam perut kapal terbang je dia sesiap peralatan dia nak buat keje menulis n mengaler dia tuh. Bonda pun layan dia sekali lah





dan saya sgt suka makan makanan didalam fligt....suke sgt xpernah tak licin saya makan....LOL

bz baca segala info n itinerary berkenanan jogja

leka dia menulis n mengaler!

Dan selepas lebih kurang 2 jam 30 minit maka weols pun sampai lah ke Jogja, Indonesia.

welcome to jogja





Kuar je dari arrival hall terus gi carik pak supir weols yang dah sabar menanti. Selama 4hari 3malam weols menggunakan khidmat pak supir nih lah kat sana.

Pak supir mengheret kedua2 bagasi team masviona
Kemudian weols dibawa oleh pak supir terus bawa kami ke kedaiH. Slamet (Asli) nih untuk mengisi perut.


Bebek Goreng aka Itik goreng!


Ingat n3 nih, ok inilah dia Bebek Goreng!

Rasanya sedap sekali....cubalah itik goreng :)

Next episode: check in hotel n start jalan2....tungggu!!!!!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

prebetsabu said...

ehem2.. awak 6 negara, tapi saya lebih dari tu.. italy, swiss, german.... lalalalallalalalalala

masviona said...

Prebetsabu,

iyolah iyolah....ahaksss. so bila nak bawak saya tuh

CathJ said...

Tak sampai lg kat sini.. :)

masviona said...

CathJ,
satu hari nnti leh la gi sini plak kan :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!