Header

Tuesday, February 28, 2012

Happy 42nd Wedding Anniversary Mama n Abah

Hari nih genaplah usia perkahwinan my mama n my abah 42 tahun.

Tapi Hari Ahad lepas weols satu family besar Hj Nasir dah buat family gathering sesiap sempena nak celebrate wedding anniversary mama n abah nih.

So bertemakan konsep potluck gathering makanya berkumpullah kami semua keluarga besar Hj Nasir dan Hajjah Banon kat rumah Tuberose (my sis in law).

Kali nih rumah yang terpilih sebagai tuan rumah untuk gathering nih adalah rumah tuberose n abg Syawal kat Bandar Bukit Mahkota.


The very romantic n loving couple n our idol too....HJ NASIR  &  HAJJAH BANON
Masing2 bawak sket sorang makanan makanya penuhlah rumah tuberose ngan makanan....mcm2 pun ada.Weols bawak KFC je 2 barrel....asalnya mama request soh saya masak nasi arab tapi disebabkan hal2 tertentu cancel plak last2 minute....huhuhu next time sajelah.

Tapi mmg kenyang lah ritu ngan makanan, Kak Long Shima n family ngan Laksa nya, Kak Ija bawak Nasi Ayam, Mama plak ngan pencuci mulutnya....sagu tuh mmg ler feberet saya oooo..


syurga makanan :) 
mangga manis
freshhhhh fruittttttt!
xtau nama dessert nih....mama yg buat. Serius saya suka sagu apa entah namanya

satay lah ofcourse...satay willy kot
Tuberose plak ngan kek2 serta pavlova nya....cuma ritu kak Eyna je yg tak dapat menghadirkan diri.

kek 2 tingkat lagi tuh

pavlova tuberose.....syedap!!! nak tempah ke???

sambut besday Wanie sekali ritu...satu2nya anak dara Kak Long Shima
Wan ngan Atuk bergambar bersama2 cucu2  girls  #anak dara sapa sengih lain mcm tuh????

with cucu laki lak

antara yg terawal sampai
bibik tolong snap gambar :)




Selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-42 buat Mama dan Abah, kami semua mendoakan mama n abah diberikan kesihatan yang baik untuk menempuhi hidup ini dengan penuh rasa gembira n bahagia bersama2 kami semua...Insyaallah!!!! we love mama n abah forever n ever!!!mmmuaahhhhhh!!!!!


Author's note: semua piccies nih dicilok dari facebook adik bongsu weols nakeisha...thanks kemar!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

CathJ said...

Nampak sedappp je sago tu. Mintak resipi hihi... :)

masviona said...

CathJ,

kita pun xtau resepi dia camne....tp hr tuh sempat lah tanya mama then dia bitau masak air sampai mendidih pastu masukkan sagu yg telah dibersihkan selepas dimasukkan pewarna kedlm air mendidih tadi (jika suka klu xnak pun xpe)

lepas tuh kacau then masukkan kedalam bekas kecik2 pastu buatlah air manisan drp gula melaka tuh (cairkan) lepas tuh utk lebih sedap just tambahkan fruit cocktail bersama2 ngan susu cair :)

nnti sy try mtk resepi yg betul2 ye

Fabulous Me said...

Terharu sgt sgt sgt sgt tgk gmbr yg 1st tuh smpi terpanggil utk komen.. :) Nampak kasih syg mereka sgt mendalam.. Smoga ksh syg mrk hingga ke SyurgaNya dan diberi umur yg pjg dan kesihatan yg baik.. InsyaAllah

masviona said...

Fabulous Me,
thanks atas doa tuh....saya plak yg terharu baca komen nih...hehehe

mama n abah mmg loving couple pun sweet je nmpk diorg tuh...neway thanks ye sbb doakan mereka semoga u jugak dikurniakan yg sama oleh Allah swt...insyaallah!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!