Header

Tuesday, February 28, 2012

Live: JM Bariani House Bangi

Selalunya if org dtg sini nk makan nasi bariani lah ofkoz kan but I plak datang sini sbb dh ketagih ngan meehun goreng dia uols....syedapppp syangat!!! #moodngengada

Tapi prebetsabu tetaplah ngan nasi bariani ayam dia...portion ayam dia besar gak...leh tahan la

Avin sementara tunggu order tu siap buat revision lg ngan weols. Kali ni walid take turn monitor dia. Weols xpernah paksa dia bila dia kena study, bila dia kena buat homework semua coz weols xmoh dia rasa stress. Sbb biasalah budak2 ni kan xleh kena paksa2 sgt. Risau gak nnti bila kita paksa2 sgt nnti asal dia ingt study je dia stress so weols lebih byk biar dia rasa fun mcm tu xmoh guna pendekatan paksaan sgt

Mmg la dlm certain2 part kita kena tegas n kdg2 paksa tu perlu but not a compulsory la. Kita kena pandai main peranan n nk kena make sure tegas bertempat

Now dia makan ngan seronok lepas kena2 puji n jek ngan weols. Yelah uols if anak kita voluntarily willing to do something nice n good of course kita kena appreciate supaya mereka lagi seronok utk buat benda2 mcm tu lagi.

Itulah namanya kita main kaedah psychology uols...kita main kat mentality diorg gitu.

So bila depa dah happy makan pun bersemangat je ni. Dah la pow beehoon bonda pastu siap rembat cupcake lagi pastu pow gak nasi bariani walid dia ni haaa.

Lambat lg nk balik nk byr nanti sure punya mesti dia pow dessert lagi tu...hehe

Xpelah demi anak belanja lebih sket xde hal lah lagipun bukan benda mengarut2 pun makanan kan

Hehe tetiba terpanjang plak n3 live ni padahal nk cerita pasal makan2 kat JM ni jer sekali terbagi parenting tips plak dah hehe yelah uols benda baik kan kita share2 lah kan....sharing is caring kan

oklah bubbye nk makan dulu
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!