Header

Thursday, February 02, 2012

Master Chef Team Masviona


2 3 menjak nih, mood master chef (darjat master cheff ini adalah pemberian diri sendiri kpd diri sendiri....LOL) saya adalah sgt baik uols #mastercheflahsgtkan. Rajin benor memasak kat rumah sekarang nih.....hehe.

Nak buat mcm mana petang2 skrang berkejaran berdesuppp tekan pedal minyak kete kdg2 tu siap buat drift lagi kat highway KL-Seremban tuh semata2 nak kejar balik rumah awal nak tengok Gemersik Kalbu....LOL. Bukan selalu layan drama bersiri nih.....lepas nih saya dah malas dah nak layan drama bersiri kang tak pasal2 nak kena tunggu plak petang2... selalunya saya jarang sgt layan tengok gitu2 je tak pun layan kat tonton if ada citer2 yg cam best sket tapi Gemersik Kalbu nih mcm xleh saba lak nak gak tengok kat tv dari senin-khamis tuh....hahaha byk sbb saya rasa maybe jalan citer n maybe sbb aqasha....lol #hoverkaumas!!!

Tapi kalau pk dari sudut positif plak, ok gak sebabnya bila saya dah balik awal kat rumah kan so mood saya untuk keluar adalah sangat kelaut n kedaung sekali. Lepas dah mandi2 dah sesiap pkai baju dok rumah...buat itu ini,  saya mmg ler bercinta giler nak kuar rumah balik kan.

Jadi bila prebetsabu ajak gi makan malam tuh ermmmm malas giler kot so alternatif nya saya kenalah main masak2 masak kat rumah. So 2 3 minggu nih makan kat rumah jelah weols

Menu simple2 je udah janji perut kenyang hati riang ria jadi leh tido dengan gumbira n senang hatinya malam tuh....hiksss. Menu jugak mengikut kpd bahan mentah yg ada kat rumah. 

Lagi satu yang buat saya lagi semangat nak masak adalah kerana ritu masak balik tepeng kan kak ipar saya kirim ikan pekasam yang sangat sedap n jadi kegemaran saya....goreng ikan letak cili ngan bawang banyak2 makan nasi panas2 2 pinggan tak sedar huhuhu.

Ok malam tadi saya masak sardin, goreng ayam berempah simple2 je pastu sayur kacang sepet ngan fucuk n soohun. Alhamdulillah kenyang ngan rezeki ya Allah Taala kasi buat kami sekeluarga.

Tapi sayang sekali sebab lapa sangat kan jadinya saya lupa nak snap2 picca....dah siap hidang terus ngap uols!huhuhu

Tapi...tapikan 

Nasib baik ler prebetsabu sempat snapped satu utk upload kat fb dia so sy pun copy n paste lah dari sana. Inilah dia menu dinner weols satu family semalam.

sardin kuah lebih...ayam goreng rempah yg mcm bukan rempah n sayur kacang sepat+fucuk+soohun

Nasib leh CnP kat fb adalah gak gmbar kan tapi untuk menghilangkan rasa bersalah dalam diri saya kat uols hehe saya post kat sini menu yg saya masa 2 3 hari yg lepas eh.....ok lah tu kan


rebus sayur labu+kubis
ayam goreng rempah yg tak sempat dimarinate pun

bawal sweet sour

Happy tengok anak n suami makan bertambah2 dah ler si anak dara weols tuh liat nak makan nasi....jadinya segala kepenatan memasak n mengemas adalah hilang diangin lalu bila melihat suami n anak berselera n gumbira kekenyang.
Banyaknya nikmat yang tuhan bagi buat sang ibu n isteri nih kan....syukurlah kita kerana dilahirkan sebagai wanita!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

uihhhh ada ikan pekasam lauk lain xde pun xpe...hehe

masviona said...

Ms.Lilies,
ada2 from tepeng wth love....ahaksss. Maukah ada lg kat rumah nih...gerenti sedap

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!