Header

Friday, February 03, 2012

Newborn Ammar Rifqi

Sedar tak sedar tahun nih usia anak dara weols penghias blog mv.com nih, Avin Nurdamia Alhamra dah menginjak ke 5 tahun uols.

How fast time flies....rasanya baru semalam saya mengendong budak cinonet nih kemana2 saya pergi, baru semalam gak rasanya saya berjaga malam bangun untuk menukar pampers n bagi susu kat dia tuptup dah 5 tahun uols.
Maknanya dah lama gak ler saya tak masuk baby centre gi membeli barang2 baby mcm diapers ke beli puting botol susu ke utk ditukar or pepe jelah barang2 baby infant nih mcm booties ke mittens ke n etc.

So semalam saya ke baby centre lagi sbb nak gi carik present utk baby kawan saya (colleague) yg baru melahirkan baby first dia kemarin on hari wilayah tuh uols. Pandai tul si Ammar Rifqi tuh punyalah awal dia nak kuar padahal due date kawan saya nih dlm next week kot klu tak silap rasanya.

So lepas balik amik avin kat taska transit dia semalam masuk2 dlm kete je saya inform dia yg saya nak bawak dia gi baby centre nak gi beli adiah baby Nadia kata saya kat avin.

Seperti yg saya jangka avin punyalah excited sampaikan xmoh duduk dlm kete nak berdiri je coz tak saba nak sampai mcm2 dia tanya dalam kete otw nak sampai tuh kan saya pun layan lah potpetpotpet dia tuh nasib baik kedainya dekat jer ngan area taska dia tuh.

Dah sampai2 tuh, bukan takat avin je yg excited nk pilih barang baby saya pun bukan main teruja. Rasanya mat2 bangla yg dok jaga kedai tuh fenin tengok saya kejap2 kedepan pastu kebelakng pastu naik tingkat atas pastu turun balik naik balik turun balik....hahaha

Serius uols saya kelabu mata rasa mcm semua pun saya nak beli semalam. Saya siap pesan awal2 kat avin damia yg dia xleh beli pepe dah kita datang ni nak beli barang untuk baby je so saya harapkan dia tak banyak kerenah lah sekali tuh kan uols kejap2 dia gi amik syampoo kejap2 dia gi amik bedak pastu gi pilihkan pamper cakap dia nak kasi nih kat baby Aunty Nadia.....hahaha

Yang walid dia dok jer peratikan kami dua beranak kami kebelakang dia ikut kebelakang kami kedepan dia kedepan...weols naik dia pun ikut sama panjat tangga kedai tuh....ahaksss.

Last2 weols kasi nih je untuk baby Rifqi

from team masviona to baby Ammar Rifqi
Setelah dipertimbangkan saya buat keputusan amik yg ini coz yg ini weols bertiga sebulat suara bersetuju kalau idak saya nak belikan milk sterilization avin plak tak suke....walid dia nak belikan bakul baby saya plak tak setuju n mcm2 lagi lah. Avin pun pandai demanding itu yg tak tahan tuh....aduyaiiiii.

Lepas dah dpt hadiah weols balik rumah dulu, yelah tak kan nak terus gerak ngan tak mandinya tak solatnya kan so balik rumah nonton Gemersik Kalbu dulu seround pastu terus sesiap lepas isyak baru weols kuar rumah.

Sekali lagi dalam kete masa otw tuh Avin punya excited kan tak moh duduk belakang berdiri je sepanjang jalan tuh sambil sembang mcm2 biasa weols bape kali pujuk dia soh tido dulu nanti dah sampai weols kejutlah mcm biasa kan then akhirnya dia tumpas gak sbb tak tahan ngantuk.

Sampai2 rumah tuh kan, dengar jer tuan rumah soh naik tingkat atas untuk tengok baby dia yang dulu berlari gi nak kejar nak naik tangga dah jumpe baby ingatkan terus teruja lah kan sekali shy shy cat plak uols asal mama ngan baba baby Rifqi tego jer dia lari nyorot belakang backside bonda (guna backside coz xleh guna bontot nnti dia marahhhhhh) LOL

Even time nak amik gambar dia ngan baby nih pun dia malu2 gak nih tapi sbb kena pujuk ngan aunty nadia dia cepat lak melting.....hiksss

new mama, newborn baby n Avin
Ammar Rifqi yg sejibik mama dia...tp xpe Runi Baba dia nih!

baby yg cuteeeeeeee sgt!
Saya geram nak pegang n dukung tapi huhuhu takut plak....kekok plak dah....hiksss.Semoga baby nih cepat membesar ngan sihat n bijak n cecpatlah mamanya habis pantang coz nanti saya sunyi kat ofis :)!!!!!

Ok itu je nak stori mori leh tak stop kat sini dulu coz saya tetiba e jd xpandai lak nak buat penutup kat n3 nih.....huhuhu so kita full stop kat sini eh uols!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

Mak Su said...

bestnyer nengok baby baru. bayi rabiulawal ek?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!