Header

Sunday, February 19, 2012

Sira Labu MV


Live ni uols dari dapur team masviona....hehehe

Sebenarnya saya sedang memasak sira labu...kalau org pantai timur nak2 org kelantan sure tau lah mendelah ni.

Buah labu kuning aka pumpkin tuh dimasak ngan air gula mcm gak sira pisang.

Sama je cara memasaknya cuma pisang ditukar ngan labu.

Kalau orang klate tp xtau psl labu sira ni mmg nak kena lah tu...huhu. Selalunya sira labu ni (eh saya pun dh confuse sira labu ke labu sira) #takkisahlahkan. Xkisah lah kan memana pun boleh sira labu ke labu sira ke benda yg sama je kot sebenarnya ia selalu dibuat time ada kenduri besar2 mcm kenduri kahwin lah selalunya sbg pencuci mulut

Tp tulah sekarang ni jarang sgt nak jupe kenduri kahwin yg sediakan labu sira ni mesti ramai yg dah bertukar kepada buah tembikai je kan :(.

Saya suka sgt mkn labu sira ni, labu2 ni mmg saya suka, kek labu ke sayur lemak labu ke asalkan ada labu je saya suka (maklumlah nak ikut sunnah nabi lah katakan) hehe itu antara faktor lain lah sebenarnya tp saya mmg suka makan labu itu je harap2 muka saya nanti jgn jd bulat mcm buah labu sudehhhhh lerrrr....LOL

Saya kan tengah mengemas kat living hall sbnrnya ni tp disebabkan aroma labu tuh sendiri ngan daun pandan belakang rumah (tanam sendiri ok) yg begitu wangi n menusuk2 hidung saya membuatkan saya teruja lalu berenti mengemas sekejap lantas capai handphone lalu jejari laju menaip n3 ini...hiksss

So sampai ketemu lagi ye ibu2 bapa2 saya mau sambung ngemasin rumah hr ni suami saya mau pulang kerumah selepas 4hr mengembara mencari bersuap2 nasi utk kami sekeluarga.

Bubbye...love ya! Mmmmmmuaahhhh!


p/s: nmpk sgt mood ko happy mv!sabo jelah...mmmmuaaahaaahaaa
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!