Header

Monday, March 19, 2012

Dettol Hand Wash- Jump Hoofy Jump


Dettol Special Editio Hoofy the Zebra n nih team masviona yang punya :)

Yang ini saya Avin Damia punya :)

Uols punya???? Dah ada ke????

Zaman dah berubah kan dulu sesusah nak kena picit lah tekan lah segala bagaikan nowdays xyah dah guna kaedah2 tradisional tuh kan.

Wahhhhh traditional method katanya ko.....hehehe

Now pakai sensor uols sua je tangan terus kuar pencuci tuh kat tangan uols....senang kan????

Kalau senang mcm nih pun uols malas lagi nak bilas2 n basuh2 bersih2 tangan uols tuh xtau lah ahkak nak kata apa lagi kan huhuhu #mmgdasarpemalas lah klu gitu gayanya kan

Ya Allah dengan adanya Dettol No-Touch Hand Wash System nih uols ahkak suka lah uols!

Malah bukan ahkak je suka anak dara ahkak si Avin Damia tuh pun lagi2 lah suke....terlebih suka dia. Sket2 nak gi wash hand, xsampai 5 minit sekali nak gi wash hand ko (klu gini gayanya xsampai seminggu licin dettol hand wash bonda dia tuh....hehehe)

Tapi pada ahkak lah memula nih xperlah janji kita dapat memupuk semangat menjaga kebersihan dalam diri dia, kita latih dia hari2 lelama dah jadi rutin dia senang lah. Lagi pun benda baru dia punya excited tuh lain macam lah kan dah lelama nanti oklah tuh tapi hope benda dah jadi rutin nak wash hand dulu before makan or before buat pepe tuh melekat kan. Bukan kah Bagus tuh?????

abaikan yg dikiri n kanan tuh :)
Sebenarnya Dettol No-Touch Hand Wash System nih tengah ada Special Edition Jump Hoofy Jump. Before this dia punya bekas tuh kosong je. Now sempena special edition nih ada 2 decorative sticker yg cute mute yg boleh uols pilih or nak pilih dedua pun xde hal punya coz dedua pun cantik lelawa je kan mmg kena ngan jiwa kekanak ribena anak2 kita sure depa suka kan.

Ada gambar zebra n penguin tak silap ahkak. Ahkak pilih yang zebra cam dlm gambar tuh ler. Pilihan bersama anak beranak gitu. Sehati sejiwa katanya kan :)

Pastu balik2 rumah terus berkobar2 nak lekat2 kan sticker kat container tuh.


Sticker utk zebra nih
Nak lekat2 sticker nih pun senang jer dah ada guide dah.

Happy weols anak beranak dapat lakukan xtvt lekat2 sicker nih.

Zebra nih avin yang tampalkan
Bird tuh pun avin yang lekatkan

Look avin punyalah semangat bangun2 tido yang ini dia kejaran dulu. Ngan baju tido ngan rambut mengerbang lagi tuh (bukti kukuh baru bangun tido).

Comelkan lepas tampal tuh!

So lepas nih xde alasan untuk kita tak menjaga kebersihan lagi kan. Bagus lah Dettol No-Touch Hand Wash System nih.

Oh lupa nak bitau, sebenarnya Dettol Malaysia ada buat contest sekarang nih tau namanya Flippy & Hoofy's  Clean Contest.

Hadiah utamanya adalah Ipad 2 uols n banyak lagi hadiah sampingan yang lain. So if nak menang ipad apalagi join lah contest nih dan like Dettol Malaysia FB Fan Page sekarang jugak.





Nak join contest nih pun senang je uols pepepun like dulu FB fan page Dettol tuh eh. Lepas tuh mcm2 lagi uols leh dpt info kat sana. 

Mari lah kita mennyemai semangat cintai kebersihan dalam diri anak2 kita dan semua :) hehe 


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!