Header

Wednesday, March 14, 2012

Honda Jazz Hybrid 2012 !!!

Siapa yang ada add fb aku semalam, maybe ada perasan aku ada upload gambar kereta jazz ni.

Ini bukan sebarang Jazz tau!

Ini ialah Jazz Hybrid 2012... Akan mula dirasmikan penjualan pada esok, 15 March 2012 ;)

Dan saya dengan bangganya adalah antara yang terawal dapat belek-belek godek-godek kereta ni.

Alkisahnya semalam, masa hantar Madam A tu servis, kebetulan stok utk showroom car branch tu dah sampai...

So aku pun dgn muka tak malu dan keterujaan melampau, terus pi rapat ngn kete tu.. Selidik2 sikit ngn Sales Advisor fevorite kitorang... Dia pun bagitau la details pasal kete ni..

Murah uols..
Untuk kategori hybrid ni, Jazz ni lah paling murah dipasaran!

Warna hijau dia ni plak. Waduuhhh sangat menyegarkan. Dengarnya ada 2 pilihan kaler, tapi ijau ni memang menarik!

Paling aku minat, design grill depan dia ni.. Menambat hati betul!

Dengan harga pasaran rm93-95k OTR, kita dah boleh bawak balik kete ni.. CBU dari Jepun lagi!! Jazz sebelum ni pun cbu jugak, tapi dari Thailand and harga dalam 110k..

So memang berbaloi2.. Jimat minyak, jimat harga dan kurang pencemaran.

Warranty kereta ni, standard Honda.. 3 tahun, dan warranty battery IMA dia pulak ialah selama 5 tahun... Bagi corak penggunaan weols, memang OK lah warranty ni sebab selama ni pun weols maksimum pakai kereta pun 3tahun je then tukar baru pulak ekkeke

Eh.. Nampak gayanya masa dah time lah utk weols tukar kete.. Kete sekarang ni dah masuk 2 tahun dah guna.. Ekekke.. Tapi memang perancangan nak amik hybrid seketul plak.. Kalau pun tidak Jazz ni, maybe CRZ kot ;)

Go go go Honda!!

So kita tunggu la esok official launching kereta Honda Jazz Hybrid 2012 ni ;)
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!