Header

Friday, March 30, 2012

Kenduri Kahwin & Majlis Aqiqah



Time kenduri kahwin lah selalunya kita dapat berkumpul semua reramai ngan family dan sanak saudara kan.Kadang-kadang time kenduri kecohnya mehgalahkan time raya kan.

Ahad lepas weols team masviona mengikut mama n abah ke kenduri kawen saudara belah mama kat area kajang. Tak jau sangatlah dari rumah weols.

happynya Avin Damia diapit oleh Atuk n Wan nya
Avin nih kalau berjalan je mesti nak pimpin tangan tak kisah penuh mana barang kat tangan kita dia tetap lah nak jugak pegang tangan.

Selalunya tangan bonda dia jadi mangsa tak pun walidnya tapi ritu pilihan dia banyak lah. Kejap2 ngan Wan lepas tuh ngan Walid plak.

kejap2 ngan Wan

Dah sampai sini ngan atuknya pulak


Avin bergambar ngan buaian aqiqh baby

Nowdays mahlis aqiqah baby pun punyalah cantik dihiasnya mengalahkan pelamin kan....dah jadi trend zaman sekarang dah kan.

buaian yang dihiasi bunga Sakura

Sebenarnya pasangan pengantin that day, belajar kat jepun dedua orang tuh depa balik semata2 untuk majlis kahwin diorang je so leas majlis nih balik jepun balik lah diorg.

Majlis kahwin diorang nih menggunakan tema bunga sakura nih, dari beg kertas untuk dibagi kepada tetamu sampailah kepada buku yaasin yang diberikan kepada tetamu juga di custom mengikut tema bunga sakura nih.


Dah tengok buaian aqiqah untuk baby so meh kita tengok pelamin plak. Sebagai ingatan, saya sebenarnya tak snap gambar sangat pun coz sebok melayan telatah anak dara dan juga bersembang ngan sanak saudara lepas penat bersembang saya duduk jer layan sembang ngan prebetsabu....hiksss



bergambar di pelamin
Ini adalah permintaan dari mama so saya ikutkan saja :)

Lama jugaklah weols melepak kat kenduri kahwen nih datang dalam kol 12pm balik kol 4pm++ huhu xpernah saya stay lama mcm tuh kat kenduri kahwen selain daripada kenduri keluarga terdekat....hiksss.

Lepas tuh tak terus balik gi plak singgah umah aunty (adik mama) hehe sekali sekala melayan mama n abah kan apalah salahnya.




Lagipun berjalan rumah sedara mara kan, kita nih bukannya selalu pun dapat buat xtvt mengeratkan silaturrahim mcm nih kan. Sepatutnya xtvt kunjung mengunjung rumah sedara nih bukannya hanya diamalkan masa raya jer bebila masa je pun boleh lagipun banyak pahalanya kan...:)


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!