Header

Thursday, April 12, 2012

Part 1: Dokumentari Singapore-The Arrival


Our travel trip kali nih bukan saja membawa kelaianan kpd our travel style tetapi jugak banyak membawa kepada dugaan dan rintangan rasanya.

Fuhhh dugaan n cabaran yang menduga minda jiwa dan raga gak ler coz banyak sgt kekeliruan n ketidakjangkaan yang timbul.

Memula sekali weols tersalah tengok timing kat tix flight....itu saya dah menyusahkan orang lain dah ler inilah pertama kali weols travel tak menginap dihotel but menginap dirumah kenalan so ishhhhh sungguh rasa bersalah lah dalam hati nih.

Oleh kerana selama nih weols selalu dok bergantung kat software Blackberry Travel jer so weols mmg selalu pepe hal tengok date n time kat situ jelah xde nak double check sangat kat itinerary yang bebetul tu kan. Sekali tak tau lah apa salahnya Blackberry Travel kali nih boleh plak dia salah translate time for departure n arrival weols. Patutnya departure from KL-Sing tuh 8.30am leh plak dia gi buat 8.30pm manakala departure from Sing-KL tuh 8.30pm dia gi mention 8.30am huhuhu tak ke haru namanya tuh.

Itu kekalutan yg pertama yang keduanya plak, mlm time saya dok sebok2 packing all the stuff nak sumbat masuk dlm travel bag kan while prebetsabu plak sebok dok menggodek dslr dia sekali dia ckp boleh plak nikon d80 dia tuh buat hal....rosak plak uols....aduyaiiiii!

Itu yang ke-2 yang ke-3 plak tuh, dah nikon D80 prebetsabu rosak so main camera nanti tentulah digicam hijau sony saya tuh. Sekali dah sampai airport baru saya prasan yang memory card dia plak tertinggal....aduyaiiii yang ke-3 kali uols.....fuhhhhh apalah nasib badan kan :(. 

So weols terus lah bergegas mencari kedai menjual memory card kat lcct tuh, dan fyi, this is not the first time lah saya buat kecuaian mcm nih, camera bwk but memory card xde....huhuhu. Asyik lah dok membeli memory card je keje weols nih. Tapi nasib tak baik jugak memory card yang dijual kat kedai tuh xleh ngam plak ngan digicam saya nih....aduyaiii!. Jadi terpaksalah guna kan handphone BB nih sajork uols dgn harapan moga2 kat Changi Airport nanti ada kedai yang jual memory card kan. Alhamdulillah doa weols diterima


Nasib baik lah memory card yang dijual kat kedai dlm Changi Airport tuh ngam ngan digicam saya nih. So saya sambar lagi 8GB memory card ngan rege SGD 40 kira2 dlm RM100 lah ok lah tuh. Lebih kurang je ngan rege masa saya tanya kat LCCT tuh.

keje sy asyik beli memory card nih je...asyik lupa je nak bwk...cer tgk bape byk yg sy dh ada...asal lupa bwk je beli lain...huhuhu

 Kisah dalam flight xde apa sgt lah semuanya ok alhamdulillah smooth je mcm biasa. Lagipun kejap sangat xde apa sangat yang menarik utk disharekan.

Avin pun mcm biasa je dia dah banyak kali naik flight so xde apa yang dia nak teruja sangat lain betul ngan masa dia naik flight dulu.

Pagi2 lepas sampai airport tuh weols gi bersarapan dulu sbb dah kebulur sesangat dah perut masing2 kan, so dalam flight xde order makan lagi lah sbb dah kenyang cuma avin je beli air milo rm7 satu kotak. Flight ke singapore nih Air Asia xde jual makanan berat2 sbb sekejap sgt kan so jgn mengidam nak makan Nasi Lemak Pak Nasir eh kalau uols terbang ke singapura klu takat tid bits mcm pringles semua tuh ada lah.

Ini masa otw dlm cab ke airport, avin mcm biasa mesti sambung tido



Memula tido atas ribaan saya pastu dah boring gi ngendeng ngan walid dia plak


Hisap jari! Yes tabiat tuh dia xleh nak buang lah...asla tido je mesti isap ibu jari xtau lah nape....dah banyak kali tegur tp dok ulang buat jugak.



Ini masa kat departure hall sempat la pow roti...dia kata roti nih sama ngan roti yang cikgu dia kasi masa gi field trip ke Kidzania ritu


Singapore from bird eye view saya captured kan pict nih masa dlm flight.. penuh ngan bangunan pencakar langit je kan

Masa nih dah sampai ke Changi International Airport, Singapore...sangat jauh nak berjalan ke imigresen...coz sgt besar kan tp xde hal sbb jalan dlm bangunan

Muka happy anak beranak


Singgah beli buah tangan sket untuk tuan rumah yang bakal weols sepahkan rumahnya untuk bermalam dan tumpang berteduh selama weols kat singapore nih. Thanks Sis Wahi n family for your great hospitality!

Before kuar dari airport tuh weols tawaf dulu airport changi beli pepe yang patut singgah beli guardian lah singgah SK-II lah singgah kat butik Selvatore Ferragamo lah singgah kedai mekap lah kedai handbag lah kedai perfume lah tapi singgah je survey2 idak lah membeli pun.....hiksss

Dah habis tawaf Changi Airport tuh barulah patah balik then cari taxi lagi nak ke Boon Lay rumah kenalan tadi tengok2 anak dara nih dah terlena lagi patutlah senyap je dari tadi n senang je bonda n walid dia benti singgah banyak2 kedai xde ayat2 amaran dari dia ghopernya dah lenaaaaa zzzzzZZZzzzz...hiksss

ngantuknya dia sbb bangun kol 5am kan...sian dia
Lepas dah dpt taxi terus kasi address rumah member tadi then tak sampai stgh jam kemudian makanya sampai weols satu family ke rumahnya dah siap tunggu kat bawah lagi.
 

Rumah dia lah yang kami tumpang berteduh....:) Thanks Sis!

Lepas dah smpai sana, rest kejap lepas tuh weols sambung jenjalan balik

Kemana...nak tau????

Sila tunggu next n3 kita cerita pasal

Bugis Street n Arab Sreet plak eh...ada murtabak singapore yang giler glamour tuh...:)





Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Neeza.Areef said...

byk dugaan tul..tp x pe pstu semer ok kan???

alololo avin tido isap jari upenye..sma ngn my 2nd boy tp now dah ilang tabiat tu..mudah je bibik salu ckp kt dier klu afiq isap jari nanti ibu jari tu patah! ha mula2 tu payah gak dia still curik2 isap pstu lama2 dia insafffffff...lega!

murtabak spore..yeah..nk tggu next n3 smbil tongkat dagu :)

masviona said...

Neeza,

tu lah dia byk betul dugaannya...tp alhamdulillah syukur akhirnya dpt settle jugak

weols pun selalu gak ckp mcm tuh neeza time dia ingt dia tak buat la siap ckp lagi "avin bagus kan tak hisap jari" pastu dia lupa hisap balik

alaaa tunggu la mas cuba buat secepat yg mungkin....hiksss

9W2SEV said...

Bonda alvin,
nanti update banyak sket ek pasal kota singa ni.plan macam nak bawak my kiddos jalan-2 kat sana.

masviona said...

9W2SEV,
insyaallah sy cuba mencuri masa...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!