Header

Thursday, May 31, 2012

PS's Birthday Celebration at Golden Palm Tree

Tetiap tahun, bila tiba hari special dalam kehidupan weols satu family pastinya weols cuba sehabis daya untuk membuatkan orang yang diraikan tuh happy dan pendekatan yg weols mmg selalu gunapakai adalah kejutan.

Sapa tak suka ada orang buat kejutan or surprise masa hari bahagia kita kan??? mmg tetiap tahun pun mesti ada surprise apa yang berbeza cuma besar kecik surprise tuh or banyak or sket itu je tp let say kata tahun tuh xde surprise yang besar2 semuanya diberitahu dan dirancang awal2 sket2 tuh mesti ada diselitkan dengan elemen surprise tak kira lah hari jadi ke ataupu anniversary ke semua pun mcm tuh.

Sebab pd weols berdua biarlah hari2 yg special n bahagia tuh kita dpt merasakan kelainannya sket drp hari2 yang lain...so ada lah rasa bezanya kan. Tak kira Prebetsabu or saya mmg dedua akan buat mcm nih sejak dari dulu lagi.

Kalau readers yg dah lama ngan masviona.com nih sure dah tau lah psl kejutan birthday saya beberapa tahun dulu dekat restoran Tasik Impian, Bangi. Fuhhh malu terlampau ok masa nih sbb siap kena naik pentas pastu kena kasi ucapan depan beribu2 orang lagi....aduyaiii. Lepas insiden nih lah saya request ngan prebetsabu kalau leh tak moh mcm tuh lagi sbb saya malu tak henggaatttt punya klu nak wat surprise lg jgn involve reramai depan khalayak ramai malu saya....hahahah ahkak kan pemalu!!!!!. Kejutan besday prebetsabu 4 tahun yg lepas kat Restoran Village View, yang terbaru awal tahun harituh kejutan besday saya di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya. 2 tahun lepas plak iaitu 2010 punya surprise yg agak dasyat jugak yg siap kena culik dan siap kena blindfold lagi tuh kat kat The Legend International Water Homes tuh, dgr khabar dah tukar nama dah hotel nih skrang.  Pastu yg paling2 terkejut xleh nak bayangkan adalah masa anniversary weols berdua yang ala2 Treasure Hunt tuh tp versi Prebetsabu dia jadi Love Hunt.

Ini plak kejutan saya plak buat Prebetsabu last year dekat The Mines Wellness Hotel...aduyaiiiiii penat jugak nak trace balik n3 lelama nih. Apa kata uols try tengok sendiri lah kat archive tuh banyak lagi tuh sbb mmg tetiap tahun pun mmg akan ada surprise gitu. ada lg yg kt Shangri-La Hotel semua tuh...i pun dah lupa dah itu tahun bila kan...hehe

Sebenarnya besar ke kecik ke mahal ke murah ke, surprise ke tak surprise kat itu semua tak penting apa yang penting kita ada usaha n ikhlas untuk menggembirakan hati orang2 yang kita sayang kan insyaallah segala jerit perih penat lelah kita pasti akan berbaloi bila melihat senyuman ataupun reaksi muka yang penuh kegembiraan dan kepuasan pada insan yang kita sayang kan????

Betul tak????

Ok berbalik pada tujuan asal n3 nih adalah nak cakap pasal besday prebetsabu. Tahun nih alhamdulillah saya dalam diam2 dah rancang satu kejutan kecil buat dia.

Ermmm rasanya tak yah cerita banyak pun tak per kan sbb mcm dah ramai (dari fb n twitter n jugak instagram) yang dah tau kan yang weols celebrate besday dia kat Golden Palm Tree, Iconic Resort and Spa kat Sepang Gold Coast sana tuh.

gmbr dr ehsan google...di tengah2 lautan uols!!!

Kali nih saya trick lah dia sket, saya kasi hadiah in advance pastu sy ckp lah tahun nih xde surprise2 tau sbb saya ada masalah kegawatan ekonomi sket (pd yg tau tuh tau lah pd yg tak tau tu abaikan je lah...hehe).Awal 2 hari saya dah sesiap kasi dia hadiah...tektik uols kena lah pandai main ngan tektik kan...hikss 

Hadiah dia apa???? 

Xyah lah cerita kot xkan semua pun nak cerita kat blog nih kan....hahaha

Pastu pepagi 28hb tuh kita buat pre-celebration bersama2 anak dara weols Avin Nurdamia Alhamra ngan dia mesti nak kena ada kek barulah real sambutan hari jadi. Kalau xde kek mcm bukan sambut hari jadi lah....budak2 biasa lah kan. Pada weols berdua nih cake tak penting pun sbb weols bukan jenis suka cake sangat saya oklah lagi suka jugak tp jenis2 kek tertentu dan bergantung pada selera but prebetsabu dia mmg outttt mmg boleh dikatakan tak suka kek lah.

So pepagi tuh weols gi celebrate dulu kekecik kat cyberjaya, sbb kebetulan nk gi amik cake ngan member weols dia mmg buat biz cake2 nih if uols pun nak tempah leh try tgk dia punya page House of De Rezqi. Weols mmg order ngan dia je selalu

marble cheese choc yg yummehhh...thanks fara!
"Each Year I Love Your More......Prebetsabu!!!" rasanya dia sorang je kot nama prebetsabu....hahaha. Mmg saya yg mintak Fara tulis mcm tuh je....as simple as that.

speechless bila tgk dedua nih senyum mcm nih...:)

us...unconditional love =)

Lepas dah happy2 satu family tibalah masa untuk ber honeymoon berdua je....lepas anta avin damia ke school dia balik barulah weols gerak ke Sepang....hehehe

So sepanjang jalan tuh bermula lah acara saya berdolak dalih ngan prebetsabu....heheh best ok saat2 tuh. Nak story mory kat sini pun tak pandai tapi ermmmm owhh susahnya dia bila dah uols lalui sendiri baru uols tau camne rasanya but nak bercerita tuh mmg susah lah....huhuhu tp yg penting weols dedua happy!

Oklah xperlah mari kita pendekkan cerita sbb bab2 yang tuh kita serahkan kepada orang yang diraikan cerita pengalaman dia eh....so Prebetsabu silalah asah balik skill menulis di mv.com nih ye!!!!.Saya tau awak dah resgin sbg CTO kat mv.com nih kan tp jawatan awak sbg co-writer disini masih valid ok!

So kita tunggu saja lah hasil karangan Prebetsabu disini.

So slps hampir sejam lebih perjalanan dari cyberjaya akhirnya sampai lah kami berdua ditempat yang dituju iaitu Golden Palm Tree.

Sebenarnya bila sampai kat sana bukan je prebetsabu yang teruja saya sendiri pun teruja....hehe. Meh kita layan gambar jelah dulu eh.


 Bayangkan sebatang pokok kelapa sawit, saya snap gambar nih dari bawah batang dia lah nih....hehe

buggy service 24hrs
Nak gerak kemana-mana dalam kawasan hotel nih kalau mls nak jalan kaki mmg ada tersedia perkhidmatan buggy nih 24 jam uols. Weols mmg malas pun nak gerak kemana2 semua tunggu buggy nih je...hiksss


Saya snap panorama bilik...bukak2 pintu ada sofa panjang belah kanan pastu ada sliding door ke balcony, pastu ada working table ngan lcd tv, bawah tuh dlm locker tuh ada mini fridge pastu plh kiri adalah toilet. Bilik mandi ngan toilet walaupun nmpk sekali but sbrnya asing...n bilik mandi tuh kaca uols. Kiranya boleh je uols nak mandi sambil menikmati keindahan laut tapi tak leh mandi naked lah klu mcm tuh sbb nnti takut org yg kat dlm villa yg lain teropong uols plak....hiksss



Pemandangan daripada balcony villa weols. Sbb weols duduk di trunk (prebetsabu ckp "V, bilik kita kat batang lah" lol) area so berdepan weols adalah villas lain (kiranya vila yg di leaf area) lah nih.


Hari tu pakej yg saya amik dikira sebagai AIP (All Inclusive Package) kiranya gi bawak diri jelah semua dah tersedia. Untuk lebih tepat lagi saya amik Honeymoon and Anniversary Package hehe walaupun hanya birthday kekdahnya kan but saya nak feel honeymoon tuh yg penting uols....hikss.

weols melayan eve snack ditepi pool di tetengah laut....fuhhhhh romantic habis lah rasanya uols!!!! cer try klu tak caya
Habis hilang mood nak marah2 nak majuk2...nak masam2 muka...semua hilang kelaut semua mood tuh uols yg datang semua mood +ve je uols mcm mood gedik2 ngengada....manja2....mood usik2...mood nak gelak je...mood ketawa manja...haaa gitu....hehe

Dalam package yg saya amik tuh, ada termasuk sekali morning n evening snack. Kalau saya kira balik dlm package nih semua sekali ada 5 kali sesi makan2 n mengunyah2 nih sehari uols....hahaha mmg berbaloi2 kot. Belom sempat nak hadam yg tadi dah ready nak masuk yang lain plak.


auuwww seksinya suami saya....hahaha
Nasib lah masih terkawal mood gediks tuh uols kalau idak maunya ada yg berpeluk sakan kat sofa nih uols....muahahahaha


Weols lepak kejap je kat sini, lepas tuh weols jenjalan sekitar hotel nih seround them terus balik bilik....hehehe

Ok dah jgn tanya memacam ye lps balik bilik tuh buat apa......wakakaka sendiri mau ingat lah kan....hikss

Ok2 tak de apa pun....hikss...lepas balik bilik terus sambung xtvt mcm biasa lah....mood romatik kan masih membara gitu...hahaha

Dok borak2 kat balcony je uols sambil menikmati angin sepoi2 laut dan juga melayan makan...sesambil bercerita saat2 manis n saat getir weols start dari mula kenal sampai lah sekarang....hikss.  Some delicious welcome drinks they served us when arriving



Some delicious welcome drinks they served us when arriving
Tapi rasanya tak boleh dipanggil welcome drink nih sbb bukanny just ada drink je siap ada ngan buah2 an lagi nih dan yg penting nak ditegaskan kat sini buah2 dia semua2 manis2 belaka....serius sedap.


Ewahhhhh....makan bersuap uols manja sungguh besday boy saya nih....hikss


Sambil2 makan sambil2 bercerita sambil2 menikmati keindahan alam ciptaan tuhan....saya mmg suka layan sunset uols. Kebetulan bilik weols strategik giler utk layan sunset nih kan. Owh lupa nak bitau saya amik bilik Premier Travelers Palm Villa.

Sementara nak tunggu dinner malamnya tuh weols berehat2 jelah kat bilikk uols


Inilah dia katil king tempat weols beradu....mmg ada dlm package dah nih....so sweet two heart shape tuh....romantik habis!

So mmg saya recommend lah GPT nih untuk uols jugak....cuba lah rasanya worth it ngan duit yg dibayar dan juga idok ler jauh sangat ngan klang valley kan. Ini idok asyik2 layan PD or Melaka je kan kalau kita plan utk short vacation kan....betul tak???

Akhir kata : Selamat Hari Jadi Suami ku yang tercinta dan tersayang!!!


Author's note: Insyaallah next n3 saya share lebih sket pasal GPT nih sbb kali nih dah terlalu panjang....sy tau uols tak saba nak tau info tuh kan but saba dulu eh kasi saya bernafas dulu ye...:)



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

sarah mohamad said...

Sangat romantika kak! Apa2 pun selamat hari jadi untuk suami akak =P

Masviona Nas said...

sarah mohamad,

hehe mekasehhhh sarah...:)

Masviona Nas said...

sarah mohamad,

hehe mekasehhhh sarah...:)

Sajian Bonda @ De Rez'qi said...

thanks for the credit dear :)

Masviona Nas said...

Sajian Bonda @ De Rez'qi,
fara...mesti lah promote nak tolong kengkawannya biz nih....:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!