Header

Friday, June 15, 2012

Avin Damia is Turning 5th years old This Coming August

Ye uols....this coming August 2012 she will turns to 5th years old already.

Owhhh how time flies very fast now kan....huhuhu

Terasa cam baru semalam dok berjaga mlm bangun bila dia merenggek2 mintak susu #hoverkomv!!!

Terasa cam baru kemarin bangun memalam nak tukar lampin pkai buang dia #lagihoverkomv!

Terasa masih terngiang2 kat telinga masa kali pertama dengar dia panggil saya bonda...bonda #hoverlahkau

hahaha...cakap lah nak kata hover ke apa pun tapi perasaan tuh sememangnya hanya seseorang yang ada naluri sbg seorang ibu je yang leh rasa kan....tak caya sudehhhhh

Itu dulu but now memacam dia dah pandai

Kadang2 tuh penat nak melayan mulut dia yang mcm bertih jagung tuh....ikut sapa entah banyak ckp mcm tuh sampai teachers dia kat school pun ckp dia mmg banyak mulut....hahaha

Kadang2 sampaikan kita pun di sound nya. Memang weols sendiri pun selalu sangat kena sound ngan dia...lelebih walid dia....hahaha

Tapi sebenarnya ada baiknya juga. Weols mmg dah selalu kena sound ngan dia bila tersilap ckp mcm contoh

"Eh apa nih bonda tak baik cakap gila" sbb kadang2 tersasul walaupun tercakap slow je dia dengar je
"Walid tak baik tau cakap bontot...kita kena cakap backside la" terkeluar jugak bila dia terdgr walid ngan bonda dia sembang2
dan mcm2 lagi...huhuhu. Tetiba kali kena tegur ngan dia mesti cecpat weols say sorry huhu kadang2 termalu sendiri kan sbb kita yang ajar dia pastu kita plak yang tershasul uols....aduiiiii not good not good!

Itu bab tegur orang bab mengajar orang pun # 1 gak tuh. Kat school transit dia. Dia lah ketua mengajar bebudak sebaya n adik2 drp dia...ala2 cikgu besar tak pun cikgu bedah gitu.

Pernah satu hari tuh Walid dia terpaksa datang school dia sbb terlupa something kan sekali sampai2 kat school dia dengar suara dia punyalah kuat n nyaring dok mengajar kengkawan dia counting 1 2 3 in english uols.

Yang kengkawan dia plak xtau lah sporting or takut nak melawan dia ke apa kan elok jer semua dok mengikut dia.Dia cakap 1 semua pkat dok ulang 1 dia ckp 2 semua dok bilang 2 kekuat gitu.

Pastu betulkan pronunciation kengkawan dia lagi tuh

"Sebut bebetul bukan treee la....Threeee" sambil buat2 mulut ala2 ustaz DON time ajar makhraj kat 30 minit ustaz don tuh

hehehe...sangat kelakar ok terasa cam nak rekod pun ada

Teacher dia kat sana mmg bitau yang avin mmg selalu mcm tuh....hahaha. Suka ajar kengkawan dia apa yg dia belajar kat Genius Aulad dia balik ulang ajar kengkawan kat school transit dia plak....ahaksss. Kiranya mcm dia buat revision lah tuh....bagus sungguh anak bonda n walid nih.

Ada pernah sekali saya saje lah tanya dia. "Hari nih avin ajar lagi tak kawan2 avin study". Pastu dia cecpat jwb..."Tak...sbb diorg sebut pelat....Avin ajar cakap ADAM (sebut in english jadinya EDEM) but kengkawan dia sebut ADAM sebutan melayu kita pastu avin penatttt lah banyak kali cakap pun pelat jugak...bekali ajar"

hahaha...weols tak larat nak gelak uols pastu sempat lah cakap kat dia xpelah ajar lah sampai kengkawan avin pandai tak per memula diorg pelat nanti lelama diorg pandai laaaa.....dia angguk je banyak2 kali....hikss

Itu bab belajar n sound2 orang kan bab fashion2 nih uols tak usah cakap lah semua pun nak ikut style dia je...mulut jenis xde insurans gak kengkadang tuh. Contohnya dia selamba je tego aunty2 or uncle yang mat2 salleh tuh if nampak depa seksi2 nak2 time kat pool. Memang weols tetiap kali nak bawakk dia gi kat tempat yang ala2 pool or banyak mat2 salleh or minah2 salleh nih mmg pesan sesiap kat dia avin jangan tego tau sbb aunty2 n uncle2 tuh tak p pakai seksi2 pun coz dia bukan islam....hehehe kalau cakap mcm tuh dia paham lah kadang2 dia tanya jugak....dia cina/india eh tak nak kan buat gitu.

Kalau bab berhias nih kan mmg kadang2boleh buat saya hangin satu badan gak ngan dia kalau time kita rushing tuh kan especially time bersiap pepagi nak gi office kan....aduyainyepunnnn leh bikin terlewat punch in lah kalau melayan dia.

Selalunya mesti dia nak pakai apa yang saya pkai jugak...hahaha

Baju nih mmg nak kena sorok kalau idak asyik mintak nak pkai baju kebaya nih jer kalau dia tau nak gi kenduri kendara

Time ni siap request nak bawak bag lagi tuh...hahaha

Saya kengkadang sengaja xmoh bagi dia bawak memacam bag ke bear ke coz dia kejap je keleknya pastu sebok soh kita yang pegang plak dah ler kita nih memacam benda dah pegang kan...hiksss

Tetiap kali saya gi shopping tudung dia pun mesti pow saya uols.

Yang tak tahan tuh siap request nak kaler apa yang tak tahan tuh....aduiiiii kecoh betul lah

Kalau nak tau dia adalah peminat baju Hard Rock cilik # 1 nih.


Kalau dia tau weols menyinggah beli baju utk weols kalau tak belikan utk dia sekali...huhuhu siaplah weols yg kena bebel kat dia

 
 See....dalam gambar nih je 2 sunglass tuh uols.

Kalau nak kira sejak kecik dengan yang dipatahkan sekali entah berapa tuh tak masuk lagi dengan yang tertinggal kat RnR lah kat toilet lah sbbnya dia pakainya kejap je pastu bukak....huhuhu. Bebudak kan main je lebih bukan pakai pun


Kan dah cakap apa yg saya pakai dia nak try gak. Tak pepasal knit barret saya jadi mainan dia. Kebetulan saya pkai yang lain dia pun sebok sebat yg ini...hahaha
 
Siap dah pandai shopping sendiri uols.

Ni gelang nih dedua nih dia beli sendiri uols. Balik2 sekolah terus show off kat weols suka. Nak tau dia beli kat mana???

Ini dia beli masa dia gi rombongan ke Kidzania ngan kengkawan sekolah dia....amboiiii bukan main banyak souvenir items kat kidzania tuh gelang kristal nih yang dia beli uols...heheh kalau dah perempuan tuh perempuan jugak kan!


Segala accessories dia pun pilih sendiri saya just monitor sesuai ke tak ngan umur dia n ngan budget weols. Pastu pandai plak hari nih nak pkai yg nih esok pkai yang lain plak.....ambooiii diva betul ko nak!!!


Posing pun boleh tahan tapi tulah kengkadang macam retis gak coz dia ikut mood. Kalau time dia tak moody siap pesan soh amik gambar dia n soh upload kat facebook....pesan ok siap cakap jangan lupa tuh. (uols yg follow twitter weols tau lah kan)


Menolong saya kat dapur pun rajin jugak tau. kadang2 tuh siap berebut senduk lagi tuh....hehe.Dah boleh la harap tolong amik itu n ini n tukang kacau yang berjaya....wakaka.

Budak2 nowdays kan memacam karenah. 

Sapa percaya anak2 uols pun sure mcm nih jugak kan.

Cepat sangat diorg nih belajar kekecik dah pandai memacam usah kata guna handphone guna tablet or pc pun ada yang dah pandai kan....dah tuh hari2 dok layan youtube kat tablet or lappy parents kan.

Apa2 pun anak2 kecik kita nih ibarat kain putih kata orang dedulu tuh. Baik or buruk terpulang pada cara didikan kita so marilah sama2 kita berdoa moga anak2 kita semua terdidik menjadi anak2 yang cemerlang, gemilang n terbilang didunia dan juga diakhirat baik dari segi akhlak yang paling mustahak dan jugak dari segi pelajarannya mahupun jatidiri....InsyaAllah....Aminnnnnn Ya Rabbul Alaminnnnnn!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

rasp said...

our doters sebaya...
pe'el lebih kurang sama jer sis...
memang terasa cepat jer kan dorang membesar....

Neeza.Areef said...

sgt kakak2 je peel avin ni x bleh tahan penatt yer ngajo budak pelat..hahaha

Iera said...

Kdg2 kita tak sedar cepat je diorang membesar kan...

Masviona Nas said...

rasp,
sapphire kan....tulah masa sgt cepat smpaikan kita pun tak sedar...hiksss

Neeza.Areef,
neeza itu lah pasalnya....teacher sia kata mmg dia selalu ajar...yg xtahan bila dia malasa nak ajar pandai plak kasi alasan kata kawan2 pelat mcm la dia tuh terror sagt....wakaka

Iera,
betul tuh kan iera....itu psl skrang ni klu leh mmg nak kena selalu selalu luang masa ngan depa klu idak dah tua nanti nyesal plak kan...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!