Header

Thursday, August 16, 2012

Seri Bangi Horizon Garden Restaurant


Awal2 Ramadhan ritu saya berkesempatan berbuka puasa di restoran yg baru bukak n start beroperasi kat Seri Bangi iaitu Horizon Garden.

Prebetsabu siap booking awal2 lagi sbb takut penuh kan.



Sebenarnya dia tau restoran nih restoran kegemaran saya kalau kat Kelantan tuh. Asal balik klate jer mesti sana nak gi makan sana. Kalau ada special occasion or celebration pun saya suka dtg sini kalau kebetulan ada kat Klate lah kan.

Kat Mv.com nih pun dah banyak dah n3 dok promote restuarant nih sebenarnya. Contohnya mcm n3 last year ni psl restaurant favvy saya kat balik Kelate nih

Banyak lagi kalau uols rajin godek archieve lah saya tak berapa nak rajin plak kali nih almaklumlah bulan puase kan....hiksss

Hari tuh sempat lah sembang2 ngan manager kat sana, wahhh satu perkembangan yg bagus utk usahawan melayu kita nih sekarang nih restoran nih dah maju dah siap dah bukak banyak branch lagi kat Kuantan ada kat Perak pun ada tapi nama restaurant tuh ada lah lain2 sket tp xleh larik dari nama Horizon lah kot....hehehe mesti nyelit gak Horizon tuh kalau kat Kelate nama dia New Horizon Garden kalau kat Bangi nih Seri Bangi Horizon Garden Restaurant haaa gitu.

So far saya dah try kat Kelantan ngan Bangi je lah yg kat Kuantan ngan Seri Manjung Perak tuh belom pernah try lagi lah tapi rasanya rasa n kualiti masakan sure sama dan tak lari kot coz kalau yg kat Bangi nih rasa n kualiti mcm kalau tom yam tuh sama je kesedapan dia ngan kat Kelantan punya pastu menu pun mmg sama lah.....dah tu kata cawangan drp owner yg sama gitu kan.



Hari tuh oleh sbb weols dah tempah awal2 so sampai2 je ada antara main dish yg dah ready dihidang kat meja....nsb baik booked awal2 kalau tak book confirm penuh uols!


Ini budak tak malu dia tak puaseeee....hehe

Antara menu iftar malam tuh adalah sprti dlm piccas kat bawah nih. Weols amik pakej ramadhan for 2 jer senang. Nama setiap menu adalah ingat2 lupa gitu maklumlah dah lama kan....hiksss

ikan kerapu masak....dh lupa....huhuu
Tapi rasa dia masih belum terlupa keenakkannya uols....hiksss

Ini plak ayam with kerabu mangga....nama masakan jugak adalah keterlupaan

Tapi rasa n keenakan chicken fillet tuh yg ranggup2 tuh masih terasa kesedapan dia uols....serius nih...hiksss

Tom yam merah nih adalah terbaekkkk uosl....marvelous! yg ini tak yah cerita lah kan mmg terbahekkkkk lah dik nun

Kailan ikan masin.....standart lah sedap!

buah potong as a pencuci mulut
kueh mueh juga utk mencuci mulut kita slps makan nasik....hiksss
Lepas berbuka nak lepak sana lama2 pun tak pertak yah sesusah nak rushing balik rumah coz nak kejar solat maghrib ke apa kan coz sana mmg ada disediakan ruang solat yg selesa n bersih.

Cumanya satulah maybe masa saya berkunjung tuh restoran nih kan masih baru dibuka so maybe terlepas pandanglah kot tempat amik wudhuk tuh tak der ruang pemisah antara tempat solat lelaki so agak susah kaum muslimin nak amik wudhuk gitu....harap2 pengurusan restoran leh perbaiki lagi lah benda nih.

Ruang solat xde masalah mmg dah kemas dah rasanya n kain sembahyang pun mmg ada disediakan.


Ok berbalik kepada menu n harga adalah sangat2 reasonable n tak pricey sgt lah pada weols utk standard restaurant ala2 fine dining semacam tu pada hemat weols suami isteri lah dan lagi satu menunya adalah adalah sangat banyak kiranya portion yg datang utk setiap hidangan kita tuh adalah portion yg besar lah mcm weols ritu siap weols terpaksa tapau bawak balik rumah leh la dijadikan menu utk bersahur plak....jimat2 kan.

Tapi kalau lepas sahur pun tak habis jugak mmg dh tak leh simpan dah bukan sbb makanan dah basi ke apa tapi sbb xde sapa yg nak makan...prebetsabu adalah tak makan makanan yg dipanas berulang2 huhuhu jadi terpaksalah tiap kali nak masak kena masak ngam2 je.


So pada sesiapa yg nak merasa leh datang kat bangi xyah balik kelantan lagi or xyah turun kuatan lagi dah kan kalau dah teringin sangat nak makan kat sini kan. Specific lokasi adalah di Seri Bangi Seksyen 8 Bandar Baru Bangi dekat2 jer ngan Tutti Frutti tuh uols...:)


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Siti Nurhayati Dollah said...

Yati suka tomyam Horizon.. Sampai teringat-ingat.

Masviona Nas said...

Siti Nurhayati Dollah,

betul tuh tom yam dia sgt lah terbaik :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!