Header

Tuesday, September 04, 2012

D'King Seafood Restaurant, Sungai Petani

Pada uols yang bercadang hendak ke negeri Kedah or lebih tepat lagi hendak ke Sungai Petani dan sering tercari2 kat mana port makan yang best kan ni haaa team masviona nak suggest kat uols semua tempat makan yang terbaik n patut uols terai adalah D'King Seafood nih uols.

Gerenti uols tak menyesal datang makan kat sana.

Bukan saje tempat dia mudah nak dicari kat tepi jalan besar je pastu tempatnya cozy dan unik serta menarik. Ada mcm2 pilihan style ikut selera kita.

Kalau rasa2 nak makan bersila tu silalah naik ke pangkir bersila depa or kalut rasa nak makan dok kat pondok aka hut pun boleh jugak....rasa2 nak dok normal pun boleh jugak. Tempatnya pulak luas n lapang.

Restoran nih jugak lebih dikenali oleh penduduk setempat sbg D'King Mee Udang Banjir dan Ikan Bakar Power!!...sbb dia sudah pasti mee udang banjir n ikan bakar kat sini adalah terbaik wokkkkk! 2 thumps up gitu.

kalau tak caya cer tengok nih haaaaaa


leleh tak air liur uols tuh?????

nasib bulan puasa dah berlalu kan uols...hehehe klu idak tak pepesal batal puasa dek tertelan air liur kan

Jom kita tengok menu lain yang pernah weols cuba

Semua menu yang weols order nih semuanya terbaik uols.


ada ketam....terbaik!

sup sayur campur

ada udang...nyummylicious
ikan bakar pun ada.....sgt2 marvelous uols!

ini semua weols anak beranak je makan...nasi dia pun special siap ditabur bawang goreng ngan daun sup lagi tuh


Dapur tempat masak diorg pun bersih n luas n yg penting tukang maska bukannya ada sorang je kalau idak sure kematu montot uols nak tunggu order siap kan.


Anak dara weols yg tetiba angin baik nak posing dekat perahu pecah nih plak....eh perahu ke sampan nih....sampan kot kan.

So if uols ada kelapangan tuh boleh la try makan kat sini...:)



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

ArELeEz said...

smpi melimpah2 kuah tu yg xmenahan tuh! hadoiiyaiinyepun! slurrppp2!!!

Masviona Nas said...

Areleez,
mmg tak menahan leez...itu baru gambar kalau depan mata ngan aroma dia tuh lagi lah kan....:)

CathJ said...

Uiii jauh kan main lg... Hihihi....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!