Header

Wednesday, September 19, 2012

My New Kitchen Gadget

Dedulu masa zaman anak dara asal dapat duit lebih sket je shopping baju la seluar lah tudung lah tak pun gadget2 mcm phone la accessories computer lah segala bagai yg seangkatan dan sekapal dgnnya kan.

Now zaman tuh dah berlalu....hiksss now zaman mak2 mak nih kan so klu idok mengumpul pinggan mangkuk correlle ke luminarc ke periuk vission ke kita kumpul lah kitchen gadget yang lain plak....hehe.

Sekarang nih mood memasak n turun ke dapur saya bukan main menjulang tinggi lagi uols sbbnya dlm bulan nih ye saya dah pow prebetsabu dua gadget baru.

Ok2 kena make it clear statement kat sini nanti mcm2 gossip plak kuar kang kat luar sana tuh. Bukan powwww suami sangat pun sebenarnya walaupun saya nih dah kira mcm housewife sekarang nih tak makan gaji lah senang cerita  but tak bermakna saya tak bekerja ok.

Saya pun bekerja jugak carik rezeki yg halal mcm uols but yg bestnya saya work from home...best giler uols....heaven giler rasanya. Nak hadap lappy dlm keadaan mcm mana sekali pun tak kisah nak terbaring nak terduduk dan menonggeng pun boleh asalkan selesa.....wakakaka.
Dan yg penting sekali saya bukanlah housewife yg xde income langsung every month tunggu duit gaji dari suami je tau.

Ok2 itu je clear statement yg saya nak buat so now kita back to the track balik...cerita kita pasal my new kitchen gadget nih kan.

Iols kan uols.....hiksss

Seperti yang uols tau kan, iols minat giler ngan satu periuk teknologi terkini nih uols. Ok2 tipu uols tak tau pun yg tau kegilaan saya ngan periuk nih adalah tak lain n tak bukan adalah prebetsabu...hikss.

Ye uols dah bertahun saya simpan cecita nak sambar bendalah nih tapi tak terbeli2.*tipu sgt lah dah bertahun2 kan...huhuhu*

Nak tau pebenda????

haaaaa....inilah dia



Philips Airfryer nih uols.

Last tengok dlm 4-5 bulan lepas kat Paradigm Mall kan Harvey Norman ada buat promotion tau uols rm999 pastu dpt satu cooler bag kaler biru medium size. Masa tu kan saya mmg dah nyaris2 nak beli tapi mandangkan 2 3 bulan pastu nak kena buat persiapan raya like baju raya satu family pun belom buat lagi masa tuh kan so tak jadi lah.

Pastu dah mmg jodoh ngan airfryer nih kuat katanya kan tetiba gi jenjalan kat Mid Valley last 2 week pastu nampak lagi promotion nih rm999 (normal price is rm1199 kot) tapi free gift cooler bag tuh dah xde dah tau. Sedih je hati but sbb nak sangat beli lah jugak.


Hehe multipurpose rice cooker tuh bukan new set eh lama punya kebetulan brand sama. Sbrnya saya mmg suka philips kot sbb lcd tv kat rumah ada satu pilips punya gak ada lagi lah 2 3 barang lain lagi.

Ok fyi, ini bukanlah sponsor n3 yg dibayar oleh philips ye kengkawan...hiksss

n guesssss what uols??????

Nasib saya baik sbb senyum lebih kot......hahaha. (Ok xde kaitan pun sbb SA tu adalah sorang akak indian girl yg sangat lah baik hati n pemurah) dia kasi free gift dekat saya.

Bukan 1

bukan 2

n bukan 3 uols dia kasi kat saya

tapi

4 uols yes four my dear



Sbb tuh saya kata akak tuh sangat baik hati.

Memula masa dia dok promote kat saya dia janji nak kasi 3 jer but saya tak teruja pun coz saya tak dpt nak imagine lagi apa bendanya coz dia tak tunjuk free gift kat saya then saya ckp nicely kat dia xpelah nnti saya pk dulu saya mmg nak tapi saya pk dulu n kasi pujuk saya punya hubby dulu....hehehe weols gi take a lunch first then if we confirm nak beli then we datang sini balik la.

Haa gitu saya janji kat dia sekali bila saya proceed nak beli dia kasi 4 free gift nih uols.


Benda nih sbrnya food container je but yg specialnya dia datang ngan bag yg kemas n cute yg ada ciri2 yang boleh tahan panas or sejuk selama up to 8 hours gitu.

Best uols sejak ada airfryer nih rajin bebenor saya masak....haha statement hover sket. Xkira bila masa avin damia or walid dia mintak goreng nudget or fries berdesup bonda gi gorengkan. Sangat mudah n healthy jugak xyah guna minyak langsung tau.

Nak tau lebih detail kehebatan airfryer nih cer uols tgk youtube nih.

Dah tengok dah???

Hebatkan...tak payah guna minyak langsung uols...hiksss

Yang yang membuatkan saya bakal tersenyum riang n makin bertambah happy nak memasak adalah hehe satu lagi kitchen gadget jugak bagi saya. Hari minggu lepas kan weols sangat bz bekerja tau so untuk untuk kasi rewards sket kat diri sendiri so saya beli nih....hehe

Cereal dispenser yang cute nih uols. Datang dlm 1 color nih je kan ke best kalau ada color hijau kan :(




Ok yg nih masih dlm kotak dia.

Sampai2 rumah terus bukak n letak kat dapur terus hiksss. Suka lah avin nih lepas nih nak makan koko krunch beli yang pek besar pun senang isi je dlm dispenser nih pastu xyah risau lemau masuk angin lagi....hiksss

Pastu le la amik feel breakfast kat hotel gitu....eh betul apa....feeling tuh penting gak uols asalkan jgn melampau betul tak????
hiksss


Yang bestnya semua nih boleh dibuat kat rumah. Homemade biar pun xseberapa tapi besar maknanya buat family kita kan...betul tak ibu ibu diluar sana...:)

Avin Damia kalau saya masak je kan sure berbakul2 dia puji...happy je dengar :)



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Gieyana said...

Wah bestnyer..mmg memudahkan keja MV nie..:-)

Zura@Iwan said...

bestnya...sng ada gadget2 cm ni kan...

Masviona Nas said...

Gie,
mmg best n healthy jugak...xyah guna minyak langsung kan

Zura,
ada gadget2 canggih nih mood nak masak bertambah rajin....hikss

Nick said...

wow, tis is useful :)

Masviona Nas said...

Nick,
yes very2 useful....easy, quick n healthy too :)

amy said...

wah best2 dah lame cari rupenye ade gak gadjet dapur mcm ni ;0 ingat hotel je ade hehe ;0

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!