Header

Wednesday, September 05, 2012

Raya Open House dan Avin's 5th Birthday Bash 2012

Happy 5th Birthday to our beloved daughter Avin Nurdamia Alhamra!!!!

Avin Damia with her Italian Rainbow Cake
Sabtu lepas weols sefamily Team masviona.com ada buat makan2 sket kat rumah kecik kami sempena Raya Open House n bersekali ngan sambutan birthday untuk Avin Damia....sebenarnya dah belated dah pun but dah alang2 school dia punya sambutan jatuh pada 30 Ogos kan untuk kekanak yg lahir bulan 8 so buat sekali harung lah senang.

Birthday dia yg sebenarnya masa bulan puasa ritu so weols sambut kekecik jelah 3 beranak. So ini cake pertama dia



Ini plak cake ke-2 dia. Weols hantar kat school dia masa besday party dia 30/8 ritu. Happy dia dapat celebrate birthday ngan kengkawan kat school.

Red velvet cake
Dan yg ini plak masa celebrate kat rumah lah sabtu lepas bersekali ngan Raya Open House tuh. Buat kekecik je maklumlah rumah kecik ajak family n close friends je n jejiran dekat rumah itu jelah.

2 kg rainbow cake
Italian rainbow cake. Selalunya rainbow cake dia punya cream color putih je kan but yg ini saya mmg buat request nak color theme green n purple so jadilah mcm nih....cantik menarik n tertarik gak kan...ahaksss. Lain drp yg lain kan.


Menu that day adalah Nasi Ayam adalah menu2 lain mcm bubur kacang, tapai n dessert adalah fruit tartlets n Blueberry Cheese Tart. Air plak buat air simple je air oren sunkist tuh n ada lah fruit cocktail.



Blueberry cheese tart dan

fruit tartlets yg mavelesss sedap n terbaik daripada D' Rezqi


Bubur kacang dari dapur masviona sendiri....hiksss

Air limau sunkist


Tapai beras pun ada jugak dari air tangan my beloved MIL....Puan Seri Banon ;)

 cuppies aka cupcakes yg cute n nyummylicious jugak ada

 
Ada jugak buah sbg pencuci mulut buah betik dan juga apple hiijau n jugak kuih2 raya yg pelbagai rupa n bentuk ;)

 

Tapi dalam banyak2 makanan tuh yg paling mendapat sambutan budak2 adalah aiskrim malaysia nih ataupun poli pong nih....hahaha

  
Asal tambah je kejap je licin bebudak serbu


dan jugak belon belon ni
 Berkejaran sana sini depa memain ngan belon nih


n jugak bubbles nih....ada kekanak yg tak moh gerak2 dok tunggu depan mesin bubbles nih je....hikss



Mcm yg nih haaa muka bangga dpt belon twisted flower nih....hiksss. Yang dapat sword tuh lagi lah uols siap berperang, bergusti n bertomoi bagai depa sesama geng depa tuh....hahaha.

Anyway dikesempatan nih saya sekeluarga nak mengucapkan terima kasih yg tak terhingga pada semua jemputan yang hadir....alhamdulillah 98% yg mendapat jemputan tuh mmg hadir semuanya walaupun ada yg datang lewat xpe janji sampai jugak n yg mana xdpt datang pun mmg diorg dah inform sesiap lah.

Dan kami sefamily jugak ingin memohon maaf sekiranya ada terkurang layanan or whatsover manalah tau kan mmg dalam kalut2 mcm tuh ada yg tak sempat nak bersembang panjang. Maklumlah saya xde maid yang boleh membantu itu n ini bukan macam dedulu kan.

Sesungguhnya segala kekurangan n kelemahan tuh datang daripada kami n segala kebaikan n kelebihan tuh datangnya drp Allah S.W.T......perggghhhhh mcm ayat penutup buah syarahan or ceramah agama je kan bunyinya.....lol

Tapi mmg ada kelemahan pun uols....sbb dok kalut kehilu kehilir layan tetamu itu n sini tetambah lauk pauk mana yg terkurang ada tetamu yg awal2 balik weols terlupa nak kasi goodie bag nih haaa


Memang lah walaupun isinya idok lah gah mana just jajan2 utk bebudak je but sbb weols dah memang niat nak kasi n mmg dah sediakan lebih pun so bila ada separuh yg dapat n ada yg tidak nih rasa cam tak puas hati plak kan.

So sesapa yg terasa diorg xdpt just inform je weols eh nanti weols kasi tau....sian kan anak2 korang kalau ada yg tak dapat tuh....huhu.

Dan akhir kata saya berdoa agar anak saya Avin Nurdamia Alhamra dapat membesar didalam persekitaran yg bersih n sihat dan menjadi anak yg baik budi pekerti dgn sifat2 mahmudah dan terpuji, bijak dan berjasa kepada bangsa agama dan negara....InsyaAllah....Aminnnnnnn!

Mintak tolong jugak sahabat2, kawan2 n readers yang ada kat sini sama2 berdoa....tq in advance ye korang!!!


Avin Nurdamia Alhamra semoga kamu mengamalkan ahklak2 yg terpuji n dijauhkan dari sifat2 mazmumah n berjaya di dunia n akhirat.

Jgn sombong, jgn suka dengki ngan kelebihan org lain, jgn mudah buruk sangka


Jadilah kamu seorang anak yg kind hearted person, sentiasa cool n ceria, ramah dan mempunyai sifat belas ehsan yg tinggi....InsyaAllah!


 Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-5 tahun sayang!!!!



Ikhlas dari Bonda & Walid.....hugssss n kissess... XOXO....mmmuahhhhh!!!

Author's note: Pict mostly courtesy from Zatie Lens sbb weols adalah tak berkesempatan utk snap sana sani....xsempat uols hikss


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

*Tinie* said...

hepi belated besday Avin... and selamat hari raya untuk mas sekeluarga

Masviona Nas said...

Tinie,

mekasehhhh dear...mmmuaahhhh!

Ms.Lilies said...

Meriahhhhh....best2..
Tp syg tak dpt join huhuhu

Masviona Nas said...

Ms.Lilies,
thanks....hehe xperlah xde rezeki...maybe next time kan...:)

CathJ said...

Bestttt.... :)

Masviona Nas said...

CathJ,
thanks dear :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!