Header

Thursday, January 31, 2013

Maggi Bujang untuk Suami

Maggi bujang?

Yea...maggi bujang yg cara masak dia paling senang tu....boleh jugak kot dipanggil cara masak style pemalas....huhu.

Caranya panaskan air panas dlm periuk pastu tunggu air menggelegak then masukkan maggi...yes as simple as that

So itu je masak utk suami???

Ye mmg itu je

Sebabnya....dah itu kesukaan dia uols

Hehe...senang n mudah la keje saya

Lain padang lain belalang org katakan kalau mcm saya kan saya kalau nak makan maggi suka masak siap tumis2 bawang segala pastu siap masukkan semua mak nenek lauk pauk n sayur mayur yg ada dlm fridge tu mcm ayam, udang ke pastu bayam ke broccoli ke baby corn ke segala la...pastu kalau ada cili padi letak byk2 sket lagi syok kan.

Pastu bila makan panas2 tu sambil menyuap sambil kesat peluh n air idung skali (uwaaaa....eeiii terhover plak) hikss

Mcm2 kaedah n cara gitu kan so kita ni tugas sbg isteri mithali #mithaliKe??? Mithali katanya hiksss

Ikutkan ajor lah dah begitu yg dia suka n nak...itu yg selalu diminta n di request nya....kita turutkan n layankan aje...:)

Itu baru cerita cara masak maggi belum lagi masuk bab perisa apa yg uols suka...mesti mcm2 kan

Ada yg suka kari....sedap lah meletup lah berapi lah...mcm2. Ada tu plak yg suka tomyam....ada yg suka ayam je ada gak yg suka sup tulang

Tapi saya tasa yg paling mendpt permintaan ramai n makin meningkat naik n glamour sekarang ni sure la maggi assam laksa

Sbb dia tak lain tak bukan penangan movie Istanbul Aku Datang lah kan...hikss

Mau tak fofular...siap jadi rebutan diantara lisa surihani ngan beto khusyairi tu (owh beto i ni fan no 1 u tau!!!) Dan2 no 1 gitu kan....hiksss

Hehe...oklah uols caucincau

Sehingga bertemu lagi dilain n3....hiksss

Camna?

2 Comments Uols:

Gina said...

Sedap pulak nampak maggi tu, kena restock maggi jugaklah kat rumah ni

Masviona Nas said...

Restock cepat gina...maggi ni mmgbkena sentiasa ada kt rumah utk waktu2 kecemasan kan terjaga kol 3-4 pg kan...hikss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!