Header

Wednesday, May 18, 2016

Jangan Drive Pangku Anak, boleh tak?

Drive sambil pangku anak kat riba n pegang stereng kereta adalah tindakan BODOH.

Tau tak? Kita drive kereta ni, semua babitkan keselamatan nyawa kita dan orang lain juga?

Saya dah selalu perasan few of my friends and others kat fb community groups dah banyak kali juga pesan, tolonglah jangan pangku anak kat riba time tengah driving.. ada pulak tu yang siap bergurau senda bergelak-gelak kasi anak pegang stereng konon-konon anak tu lah yang tengah drive.

Kebodohan apakah ni semua?

Tak payah bagi alasan:
- i am a mother... driving alone.. anak menangis nak kat i juga time drive.. so daripada dia memekak menangis sakit telinga i, baik i pangku dia je.
*and saya ada juga baca di community page, ada lady driver yang siap BF time drive.. dusyummmmm!!

- ni lah quality time family aku.. keje awal pagi sampai lewat petang.. ambik anak kat pengasuh, time ni la nak manja-manja ngn anak!

- takpe.. aku drive keta ni bukan lesen terbang.. dah 25tahun aku dapat lesen ni.  Aku dah pro lah bawak kete.

Dan few others alasansssss.
Ini semua alasan ba alif ngang!!
Saya tak dapat proses kebolehterimaan alasan cenggini.

Membahayakan nyawa anda, anak anda dan juga orang lain. Full stop.

Jangan marahkan saya jika saya labelkan anda yang drive dgn anak di riba adalah sebagai penghidap penyakit kecacatan otak.

*pagi tadi lepas hantar Avin ke sekolah, serempak ngn lady driver ni.  Makeup cantik kemas. Anak dalam 2yrs old melepak kat riba time drive. Waktu kereta saya di sebrlah kerrta dia, saya hon dia, and tunjuk kat anak dia.. dia jeling macam konon perasan saya nak ngorat dia. Puihhh kalau nak jadi cacat, jangan risiko kan orang lain sama.

.
Nash
Cubaan untuk mengajar golongan cacat otak.
#glowingpartyhouse
#mvcomely

Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!