Header

Sunday, June 05, 2016

Fraser Place, Cool Hotel in The KL City Centre

Unplanned Staycation kami sefamily kali nih, kami berkesempatan untuk stay 2 hari satu malam di Fraser Place, Kuala Lumpur



Ruang Lobby yang sangat spacious, kemas dan wangi cuma that day nampak agak messy sket sebab ada kerja-kerja maintanace sket......rasanya berkaitan dengan aircond kot.

Kat lobby ada disediakan sebakul green apple....free je sesapa pun boleh ambil as a hotel complimentary lah tuh kot.

Bukan tuh saje ada juga disediakan coffee free so sesambil nak menunggu ke apa sambil baca paper boleh pekena kopi panas jugak konsepnya kot.



Kisahnya masa 29 May 2016 hari tu kan birthday en Prebetsabu tapi disebabkan membizi yang bukan LLB (read: Look Like Busy) but betul-betul punya busy tahap Kak Memahhhh bini PM Mesia hehehe so terpaksalah celebrate belated gitu.

Pagi tuh survey memana hotel yang dirasakan best then booking online terus. Saya memula terbekenan lah nak stay kat InterContinental Hotel, KL tapi bila call nak booking semua fully Booked. Frust Gileerrrrrr.

So cari punya carik last-last en Prebetsabu suggest Fraser Place nih je so membooking lah kita ada rezeki dapat pula. So terus pack baju dan barang-barang semua singgah kedai dulu settle kan apa-apa yang perlu then barulah gerak ke sini.

Kami memang tak buat apa-apa pun just lepak-lepak tidur borak-borak layan anak dara....feeling lazy dan chillax je. Cuma petang tu kejap je ambil peluang jenjalan shopping kat KLCC....jalan kaki je sebab hotel ni betul2 belakang KLCC je. Ada management hotel sediakan shuttle bas tapi weols saje je berangan nak fefeling tourist kan melihat keindahan kota metropolitan Kuala Lumpur hehehe. Exercise lah sket kan ahaksss.

Malam tu lepas balik shopping xde buat apa pun just lepak tidur kat bilik hotel je tapi sempat lah avin damia membodek weols temankan dia mandi kat pool jap. 





Ini gambar snap keesokkannya tuh, poolnya tak ade lah besar sangat tapi masih ok lah sebab lengkap semua kemudahan yang perlu ada di sebuah swimming pool gitu. Jadi lah boleh lah anak-anak nak lepas hajat. Biasalah anak dara weols nih kalau duduk hotel syaratnya sudah pasti nak kena ada pool.



Breakfast disediakan di floor 8 if im not mistaken. Suka sangat tengok decoration kat dinding kat Swatches nih cantik sangat.



Kat Fraser Place ni, satu point yang boleh dibanggakan adalah diorg punya security level memang boleh dikagumi jugak ler cause untuk naik ke setiap floor hanya dibenarkan untuk individu yang mempunyai kad access sahaja so kalau uols nih tetiba nak menceroboh naik ke mana-mana floor guna lift memang tak dapat lah unless korang tumpang orang lain punya.

Tapi sebenarnya yang weols sattu family tertarik ngan Fraser Place nih sebenarnya adala sebab keunikan dia bilik sangat luas siap dengan kemudahan kitchen lagi kan. Kitchen pula sanagt-sangat best sebab konsepnya modern kitchen with new appliances. Canggih gak ler siap anak dara terwow wow bila bukak almari sinki tuh bukak je pintu dia terus terbuka penutup dustbin kat bawah tuh. sangat-sangat praktikal lah.

Nak cerita lebih-lebih pun tak boleh sebab hari tu weols memang plan nak rehat-rehat je so tak delah ambil gambar lelebih kan nasib baik ler anak dara sempat ambil video masa memula sampai tuh.

Nampak jelas lah kat situ keterujaan dia ngan Fraser Place, Kuala Lumpur nih. Hehe......uols tengok jelah video kat bawah nih eh.


video




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ
Camna?

1 Comments Uols:

ArELeEz said...

tgk gambar pool tu pon dah rase chill.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!